• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

04.05.2024

11:20

Ko je igrač kojeg želi Albert Nađ, a hvali Piksi!? Fudbalska Srbija bruji o tinejdžeru!

Starsportphoto©

Fudbal

Ko je igrač kojeg želi Albert Nađ, a hvali Piksi!? Fudbalska Srbija bruji o tinejdžeru!

Podeli vest

Mladi ofanzivac Radničkog iz Kragujevca, Matija Gluščević (19), zapao je za oko selektoru Srbije Draganu Stojkoviću koji je nedavno hvalio njegove kvalitete, a sada je to učinio i novi trener Partizana, Albert Nađ.

Tinejdžer koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, za prvi tim Radničkog 1923 debitovao još za vreme trenerskog mandata Dejana Joksimovića, koji mu je pružio šansu na utakmici protiv IMT-a i od tog momenta Gluščević je nezamenjiv član startne postave tima iz Kragujevca, sa ulogom bonus igrača koji je u stanju da napravi razliku na terenu. 

Ove sezone njegove partije nisu promakle ni Piksiju, koji je u superlativu govorio o mladom ofanzivcu pred nedavno okupljanje "orlova".

- Matija Gluščević iz kragujevačkog Radničkog je vrlo talentovan, sviđaju mi se njegov korak i brzina - rekao je selektor i bez sumnje dao dodatni vetar u leđa pulenu Feđe Dudića. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Juče je i trener Partizana Albert Nađ istakao da mu se dopada rođeni Kraljevčanin.

- Sviđa mi se kako igra Gluščević, takođe Vidosavljević i Radničkog, Stanić iz TSC-a... rekao je šef stručnog štaba crno-belih i jasno je da vihorno krilo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Mnogi se pitaju ko je momak koji je zaludeo Srbiju i fudbalske stručnjake? Gluščevićeva fudbalska priča počinje u Fudbalskom klubu Apolon u Kraljevu u kojem je blistao, a onda je njegov talenat zapao za oko skautima Crvene zvezde. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Stigao je na Topčidersko brdo,  prošao mlađe selekcije kluba iz Ljutice Bogdana, nastupao i za Zvezdinu filijalu Grafičar, gde je poneo status najmlađeg debitanta u istoriji kluba, ali priliku u prvom timu crveno-belih nije dobio. Zbog toga je odlučio da krene dalje...

- Iz Zvezde sam otišao onog trenutka kada sam shvatio da ću teško dobiti priliku u prvom timu. Odlučio sam da pređem u Proleter iz Novog Sada, gde sam se zadržao nekih šest meseci i za to vreme stigao da debitujem u superligaškoj konkurenciji. Nakon što je Proleter ispao iz Super lige, prešao sam u RFK Novi Sad. Tu sam doživeo jednu težu povredu koja me je odvojila od terena na par meseci. Ovog leta je stigao poziv Radničkog koji jednostavno nisam mogao da odbijem, s obzirom da se radi o klubu koji već godinama unazad pruža mogućnost mladim igračima da se afirmišu na superligaškoj pozornici - rekao je nedavno Gluščević za Mozzart sport.

Sudbina je htela da prvenac na superligaškoj sceni postigne baš protiv šampiona Srbije, ali i kluba u kome je proveo skoro kompletan omladinski staž. 

 

 

- Osećaj je neverovatan. Dugo sam priželjkivao taj pogodak, znao da će kad-tad doći, ali nisam mogao ni slutiti da će se to dogoditi baš protiv kluba u kome sam igrački stasao - rekao je tada Gluščević, nakon uzbudljivog meča koji su crveno-beli dobili 4:3.

Ostaje da se vidi da li je Zvezda napravila veliku grešku pustivši ga da ode, jer je jasno da je reč o velikom talnetu, koji sa nestrpljenjem čeka priliku da napravi korak više i "eksplodira" u većem klubu, jačoj ligi, ili čak dresu sa državnim grbom. Interesenata za momka koji je ove sezone na 23 meča u Superligi Srnije postigao tri gola i upisao dve asistencije svakako ima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija