• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

08:55

"Treći svetski rat je počeo!" Izraelska vazdušna odbrana je probijena! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

"Treći svetski rat je počeo!" Izraelska vazdušna odbrana je probijena! (VIDEO)

Podeli vest

Hipersonične rakete su razbile "gvozdenu kupolu" i pokazale da je Izrael itekako ranjiv, izjavio je novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić tokom svog gostovanja u "Info jutru" na Informer TV.

Vujičić uverava da je novi svetski rat već uveliko u toku.

- Treći svetski rat je počeo. Nadamo se samo da neće doći do nuklearne razmene. Izraelski mediji su javili da će Međunarodni sud izdati nalog za hapšenje Benjamina Netanjahua. Današnji napad verovatno služi kao distrakcija. Izraelska vazdušna odbrana je probijena. Hipersonične rakete su razbile "gvozdenu kupolu" i pokazale da su itekako ranjivi. Videćemo kakav je ovo napad bio, još uvek nema izveštaja - navodi Vujičić.

Foto: Pedja Milosavljević

Dragan Vujičić

On ističe da će odgovor Irana na izraelski napad biti umeren, kao i da Hezbolah može napraviti ogromnu štetu u Izraelu, ali da dosad ipak nisu ciljali civilne objekte tokom svojih napada.

Ogromna većina ljudi 7. oktobra je poginula od prijateljske vatre. Izrael definitivno sa svojim mogućnostima može da probije PVO Irana, ali i on može da probije "gvozdenu kupolu". Odgovor Irana koji će uslediti će biti odmeren. Hezbolah je u stanju da napravi neverovatnu štetu u Izraelu, jer tamo već vlada panika. Hezbolah dosad nije pogodio nijednu civilnu zgradu, pijacu, most... Zato imamo situaciju da se život van Gaze odvija normalno. Izrael će sigurno proći fazu Ukrajine ako nastavi eskalaciju. Proći će fazu depopulacije - rekao je Vujičić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Etničko čišćenje Palestinaca se vrši u Pojasu Gaze! Sukob bi mogao da se prelije i na ostatak Bliskog istoka! (VIDEO)
Live TV

Etničko čišćenje Palestinaca se vrši u Pojasu Gaze! Sukob bi mogao da se prelije i na ostatak Bliskog istoka! (VIDEO)

Trinaest osoba, uključujući i jednog komandanta Korpusa Iranske revolucionarne garde Mohamada Rezu Zahedija, ubijeno je u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku, preneli su sirijski i iranski državni mediji. Iran je osudio napad, rekavši da on predstavlja ''kršenje svih međunarodnih konvencija'', a takođe, poručio da će "Teheran odlučiti koju vrstu odgovora i kazne će upotrebiti protiv agresora''. Izrael se nije izjašnjavao o napadu. Šta znači napad i najava osvete? Kako će ovo uticati na sukob Izraela i Hamasa? Na ovu temu za Informer TV u emisiji "Info jutro" govorio je prof. dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

03.04.2024

08:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15