• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.04.2024

19:50

Politička elita u mnogim zemljama Evrope slepo prati Vašington! Ruska ofanziva biće žestoka! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Politička elita u mnogim zemljama Evrope slepo prati Vašington! Ruska ofanziva biće žestoka! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Rat uživo" gostovali su dr Vojislav Šešelj, predsednik SRS-a i prof. dr Dragana Mitrović, direktorka Instituta za azijske studije. Oni su govorili o situaciji u Ukrajini, ali i o predstojećoj ofanzivi koju planira Rusija, ali i o svim drugim aktuelnim temama koje potresaju svet.

Dr Vojislav Šešelj, predsednik SRS-a komentarisao je situaciju na ukrajinskom frontu.

Foto: Tanja Andric

Vojislav Šešelj

-Te nove bombe promenile su situaciju na frontu. Te bombe probijaju sva moguća skloništa pod zemljom. One se razlikuju po svojoj težini. Postoje one od tri tone koje su najveće, postoje nešto manje i one se svaki put koriste primereno situaciju. Ofanziva Rusije ide na celom području. Uništavaju se skladišta municija, ali i sedišta zapadnih obeveštajnih službi i centara u kojima se okupljaju strani plaćenici. U svim ratnim dejsvima zapadnjaci lažu! Setimo se izveštavanja o ratu koji je bio kod nas. Sad se dešava preokret na istoku. Na zapadu su zaprepašćeni što više ne mogu da vide ni jedan ruski brod u Crnom moru. Rusi su izgubili nekoliko brodova. Sad su Rusi krenuli u akciju i ti brodovi su krenuli iz svojih sidrišta. Oni su maskirani. Postoje sistemi maskiranja koji zavaravaju američke satelite. Po svemu sudeći naredna meta su Odesa ili Harkov. U Drugom svetskom ratu Nemci su napravili najbolje tenkove na svetu. Ipak, Rusi su imali mnogo jeftinije tenkove i koji su bili tri puta lakši. Sada zapadna tehnologija nije dorasla ruskoj- rekao je Vojislav Šešelj.

Prof. dr Dragana Mitrović, direktorka Instituta za azijske studije rekla je da Rusija sada po prvi put ima veće ljudstvo nego Ukrajina, bez obzira na svu pomoć sa Zapada.

Foto: Tanja Andric

Dragana Mitrović

-Ukrajina nije dorasla Rusiji. Sada svi govore da će Nikolajev i Odesa biti veliki deo te ofanzive Rusije. Bez sumnje će se ta ofanziva desiti, samo je pitanje gde će se ona završiti. Sama antiruskha histerija potpirivana je od prvog dana. Imamo izgradnju najveće NATO baze na teritoriji Rumunije. To neće Rumuniju učiniti bezbednijom zemljom. To je vrsta pritiska i slanja poruke da se oni koji donose odluke neće da se povuku. Ipak, za Rumuniju, ni za Evropu to nije dobro. Vidimo pritiske i nagoveštaj neke buduće upotrebe sile. Političke elite u mnogim zemljama slepo prate Vašington. Gotovo da one zemlje koje su bile izuzetno oprezne, sada brane izmišljenu tezu o tome da će Rusija nastaviti redom da osvaja evropske zemlje. Ruski predsednik je to demantovao, ali njima je potreban taj narativ da bi zastrašivali sopstveno stanovništvo. Cilj je da se odobrovolji stanovništvo za davanje pomoći Ukraijini. Ukraijna je neposredo pre ovog rata promenila svoj zakon i američkim korporacijama prodala je najveći deo plodne zemlje- rekla je Dragana Mitrović.

Ona je komentarisala situaciju u Turkoj i odnose ove zemlje sa našom državom.

-Turska je članica NATO-a, što se ne može smatrati prijateljskim. Rezultat izbora je takav da sad postoji velika podeljenost u turskom društvu. Erdogan je bio uspešan biznismen i poslovan čovek. On je počeo kao gradonačelnik. Turska se jako trudi da deluje evropski, ali je ipak ostala evroazijska država. Dominantni entitet se ne smatra evropskim i ona nikada neće postati članica EU ko god je na vlasti u toj zemlji- rekla je Mitrović.

Dr Vojislav Šešelj komentarisao je to što je Erdogan izgubio izbore i kakav je odnos Turske sa Srbijom i Rusijom.

-Erdogan je pretrpeo težak poraz. Ipak, treba se diviti koliki je on politički maher. Mi svi znamo da iza opozicionih stranaka stoje Amerikanci. Oni neće da pokažu koliko je u sve to involvirana. Naći će Erdogan način da doaka jer lokalna vlast u saradnji sa centralnom ne može da opstane. Turska nama nije pouzdan prijatelj. Nije ni Rusiji. Da su nam prijatelji, ne bi priznali nezavisno Kosovo i ne bi najasvremenijim dronovima snabdevala Šiptare. Putin je trebalo da putuje u Tursku, pa neće putovati. To najbolje pokazuje kakvi su odnosi Rusije i Turske- rekao je Vojislav Šešelj.

Dragana Mitrović govorila je i na temu rata u Gazi gde je kritikovala ponašanje Izraela. 

-Oni nemaju milosti. Ubijaju civile. Uništavaju bolnice. Palestinski izvori javil su da su ubili 13 dece. Njihove tvrdnje da je bolnica sedište terorističke grupe je vrlo problematično. Od početka su negirali da će ući kopneno u ovaj deo Gaze. U početku su ih proterivali sa severa na jug, ali cilj im je bio da oni pobegnu u Egipat. Egipat nije prihvatio tu igru. Znamo da deca tamo umiru od gladi. Više puta su Izraelci ubijali ljude koji su čekali za pomoć ili u momentu primanja pomoći. Oni nemilosrdno ubijaju civilno stanovništvo i izgladnjuje ih. Ogromna većina ovih ljudi su izbeglice već decenijama. Zato su mnogi nazivali Gazu izbegličkim kampom na otvorenom- rekla je Mitrović.

Vojislav Šešelj komentarisao je rat u Gazi i rekao je da je cilj Izraela da očisti Gazu od Palestinaca.

-Ubijanje nije ni prekidano. U Americi Jevreji demonstriraju protiv izraelske politike. Netanjanjuu je ovo bilo potrebno jer je trebalo da završi u zatvoru zbog raznih afera. Ovo mu je došlo kao kec na deset. Vidite šta on radi. To nije borba protiv terorista. Sve više svetskih medija o tome govori. Zašto izraelska vojska nije odmah primetila da se ruši taj zid između Izraela i Gaze. Oni su intervenisali su tek kada je došlo do velike pogibije. Da su oni ubili samo Hamasovce, svet ne bi rekao ni reči. Međutim, oni su krenuli da ubijaju sve redom. Netanjahu, ako ga ne obore, ide do kraja. Šta mu je cilj? Plan je bio da Palestinci pobegnu u Egipat. Egipat to nije dozvolio. Egipat neće da ide na ruku  Izraelu. To jeste malo nehumano, ali je politički malo opravdano- rekao je Vojislav Šešelj.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svaku nepoznatu letelicu koja nam naruši vazdušni prostor treba oboriti! Taj tip aviona se nekad koristi i za bombardovanje! (VIDEO)
Live TV

Svaku nepoznatu letelicu koja nam naruši vazdušni prostor treba oboriti! Taj tip aviona se nekad koristi i za bombardovanje! (VIDEO)

Prekjuče, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara, saopštilo je tada Ministarstvo odbrane. Tim povodom gosti emisije "Info jutro" Informer TV, specijalista za terorizam prof. dr Miroslav Bjegović i predsednik Ruske stranke Marko Petrović govorili su o mogućim razlozima tog incidenta, ali i o tome kako bi trebalo reagovati u takvim situacijama.

01.04.2024

12:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija