• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2024

09:02

Fašističke zapadne elite na silu prekrajaju mapu sveta! NATO je mehanizam golog pritiska u nedostatku međunarodnog prava! (VIDEO)

Informer

Live TV

Fašističke zapadne elite na silu prekrajaju mapu sveta! NATO je mehanizam golog pritiska u nedostatku međunarodnog prava! (VIDEO)

Podeli vest

"NATO blok su fašisti 21. veka, jer su bili usmereni na rasparčavanje Jugoslavije, a sada imaju planove da odvoje Vojvodinu od Srbije", rekao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović za RIA Novosti. Povodom te izjave, on je gostovao u emisiji "Info jutro" na Informer TV.

Bajatović je optužio zapadne sile za nasilno prekrajanje mape sveta, a NATO okarakterisao kao "mehanizam gole sile i pritiska",

- Kako nije bilo nikakvog genodica u Vijetnamu ili Avganistanu, ili kad je bacan uranijum po Kosovu. Ja ne pričam o narodima i nije mi namera da bilo kome prišijem nekakvu genocidnost, ali njihove elite jesu fašističke. Oni na silu prekrajaju mapu sveta. NATO je trebalo da nestane onog momenta kad se raspao Sovjetski Savez. Oni vrše razne eksperimente u celom svetu. Kako je moguće da u Evropi dođe do zabrane ruske kontrole? NATO je mehanizam gole sile i golog pritiska u nedostatku međunarodnog prava - rekao je Bajatović.

On je komentarisao i Vojvodinu, odnosno njeno otcepljenje koje neki u Srbiji potenciraju.

- Kad mi vidimo da su glavni izvođači Nemci, a da su oni i Vatikan podržali raspad Jugoslavije, onda postajem vrlo sumnjičav. Oni imaju ogromne probleme u svojoj kući. Ono što se dešava u Republici Srpskoj je nasilje nad Dejtonskim sporazumom i nasilje nad srpskom decom. Vojvodina pripada Srbiji još od 1918. godine, ne od Drugog svetskog rata. Uvek je u Vojvodini bilo nekih 50-60 hiljada glasova koji radije glasaju za Beč i Budimpeštu. Vojvodina i kad bi se otcepila i postala nezavisna, ona ne može samostalno da preživi. Postoje možda neke psihološke razlike i drugačiji akcenat. Dinko Gruhonjić i Ana Lalić nisu ljudi koji imaju neki uticaj na narod. Zašto se vrši revizija istorije u Evropi? Zašto se zaboravlja da je Evropa nastala na antifašizmu? - navodi Bajatović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Nastradali vozač živeo sam sa majkom! Oglasili se prijatelji i poručili ovo (FOTO/VIDEO)
Utvrđuju se detalji nezgode

Nastradali vozač živeo sam sa majkom! Oglasili se prijatelji i poručili ovo (FOTO/VIDEO)

Komšije, prijatelji i kolege pokojnog Momčila Radosavljevića (56) iz Bariča, vozača autobusa koji je juče poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Stubline kod Obrenovca, i dalje su u šoku da njihovog Moce više nema. S tugom i u bolu saosećaju sa njegovom porodicom i familijom, a kako saznajemo, Momčilo je živeo samo sa majkom, koja je posle njegove pogibije ostala sama!

22.05.2024

20:47

Sport

Planeta

Američko-kineski špijunski triler u Alpima! Kako je Peking došao do podataka o F-35, najboljem borbenom avionu SAD!
Ovo ima samo u filmu

Američko-kineski špijunski triler u Alpima! Kako je Peking došao do podataka o F-35, najboljem borbenom avionu SAD!

Globalno nadmetanje između Pekinga i Vašingtona oko vojnih tajni širi se na nova i daleka mesta, a udaljeni hotel u švajcarskim Alpima postaje najnovije bojno polje. U idiličnom švajcarskom selu Unterbach, hotel Rosli, stoljetna loža u alpskom selu Unterbach, našao se u središtu špijunske drame sa visokim ulozima u kojoj je uključen najnapredniji svjetski borbeni avion, F-35, navodi Vol Strit Žurnal.

22.05.2024

22:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija