• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2024

09:27

Navaljni je očekivao sopstvenu smrt? Njegova supruga u suzama se zaklela na osvetu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Navaljni je očekivao sopstvenu smrt? Njegova supruga u suzama se zaklela na osvetu! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno popravne službe. O tome ko je bio ovaj opozicioni lider u "Info jutru" govorili su Emil Zoronjić, spoljnopolitički komentator i novinar Nikola Jović.

Spoljnopolitički komentator Emil Zoronjić rekao je da ga vest o smrti Navaljnog nije lično pogodila, pa nije nikako reagovao kada je čuo.

Foto: Tanja Andric

Emil Zoronjić

-Navaljni se pripremao na ovo. Nije očekivao da će preživeti ovaj zatvor. To je čak najavljivao u svojim snimcima. Što se tiče toga da li je ubijen, treba da sačekamo zvanične informacije. Obdukcija je ključna u svemu ovome. Bilo bi dobro kada bi Rusija dozvolila da međunarodni timovi u tome učestvuju. Mislim da je ipak rano za bilo kakve osude prema Rusiji i Putinu. To je ono što bi ekipa koja je radila sa Navaljnim želela. Oni bi morali da sačekaju kada izlaze sa tim informacijama. Nije se znalo gde je skoro dva meseca. Nestao je iz zatvora u kome se nalazio i tek kasnije se javila njegova žena i rekla da je premešten u drugi zatvor. Čak se mislilo da je poslat na ukrajinski front da tamo umre. Mnogi ljudi u Rusiji optuženi su za slična krivična dela, pa nisu poslati u ovakve kaznene kolonije. I dalje njegova presuda nije bila konačna. On nije iscrpeo sve načine da se brani. Smrću Navaljnog pada kamen sa srca vlasti u Rusiji. Ide im u korist u tom smislu da je čovek bio simbol otpora, mada nije bio baš pogodan trenutak da sada umre- rekao je Emil Zoronjić.

Novinar Nikola Jović istakao je da je u celoj priči najzanimljiviji tajming.

Foto: Tanja Andric

Nikola Jović

-Sa ruske strane, nedelju dana nakon Putinovog intervjua sa Takerom, dolazi ovaj slučaj, a mesec dana pre izbora u Rusiji. Ovaj intervju pogledale su stotine miliona ljudi, a drastično je poboljšao mišljenje Zapada o Putinu. Zašto bi Putin u ovom trenutku ubio opozicionara koji je već godinama u zatvoru? Kao da je sve izmontirano. Nekoliko minuta nakon vesti da je Navaljni umro, pojavila se njegova supruga sa suzama koja je dočekana sa ovacijama i koja je obećala osvetu. Čini se kao da je sve unapred pripremljeno. Indikativno je to što je on nekoliko puta trovan. Lečen je u Nemačkoj više puta, pa se postavlja pitanje da li je tim lekara napravio neku grešku. Ja uvek ostavljam onaj 0,1% šanse da je on prirodno preminuo od lošeg tretmana u zatvoru. I dalje je veoma indikativna unapred pripremljena reakcija. On nije aktuelan tri ili više godina. Oni koji su ga najvše glorifikovali su ga prvi zaboravili. Postavlja se pitanje zašto bi rusko rukovodstvo samo sebi pucalo u nogu? Zašto bi se kompromitovali tako što bi likvidirali političkog zatvorenika kog su već svi zaboravili?- rekao je Nikola Jović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12