• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2024

12:40

Ovaj čovek je srpski Džejms Bond! Četrdeset godina niko nije znao za njegov dvostruki život! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Ovaj čovek je srpski Džejms Bond! Četrdeset godina niko nije znao za njegov dvostruki život! (VIDEO)

Podeli vest

Dragiša Ivelja, neustrašivi operativac, izgradio je karijeru zahvaljujući spektakularnim akcijama širom Evrope. Prvi put otvoreno i javno, ne štedeći nikoga, govorio detaljima svog džejmsbondovskog života i događajima pre raspada Jugoslavije u svojoj knjizi "Bio sam Titov špijun". Gost "Info dana" bio je autor knjige.

Bivši operativac Dragiša Ivelja ispričao je da je sticajem okolnosti počeo da radi na jednom posebnom zadatku u Italiji.

-Neprekidno sam tri godine iz Italije radio taj posao. Nikada nisam završio škole koje u potrebne za to. Ipak, od malih nogu bio sam vrlo specifičan. Mene su angažovali da vozim generale i predstavnike partija. Moj otac je izbačen iz službe, tako da nisam bio pogodan po svemu tome. Morao sam pomalo da sarađujem i sa kriminalcima i vodio sam dvostruki život. Bio sam mlad, pa mi je bio zabavno- rekao je Ivelja.

Foto: Masha Bandjur

Dragiša Ivelja

On je dodao da je do sada napisao već tri knjige, a da sada piše četvrtu.

-U Trstu sam dobio da čuvam jednog čoveka koji je bio vlasnik robne kuće. Kada sam došao do njega, onda sam angažovan. On je umro u Trstu na vrlo specifičan način. Počeli su da ga napadaju iz ustaške organizacije da nastavi da ih finansira kao što je to činio i njegov otac. Tu robnu kuću su opsedali svi stanovnici Jugoslavije. On je imao saradnju sa mafijom. Uskoro je pao i izgubio kapital. Ja sam bio pripadnik jednog posebnog odeljenja koje je radio po ličnim zadacima predsednika Tita. Počeo sam da pišem. Otišao sam kod Marića u goste. On i ja se znamo četrdeset godina, a on pojma nije imao šta sam ja radio. Imao sam privatni život, a moja porodica nije znala šta sam ja radio. Niko nije znao dok nisam počeo da pišem knjige- rekao je Ivelja.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija