• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2024

10:25

Evropa preti sopstvenim građanima! Svako ko pripada NATO-u moraće u rat sa Rusijom! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Evropa preti sopstvenim građanima! Svako ko pripada NATO-u moraće u rat sa Rusijom! (VIDEO)

Podeli vest

Vojska, vlade i građani NATO zemalja moraju da se spreme za sveobuhvatni rat sa Rusijom, koji će izbiti u narednih 20 godina, izjavio je admiral Rob Bauer, predsednik vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su pukovnik Mirčeta Jokanović i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko - ruske odnose.

Bauerovo zastrašujuće upozorenje o početku trećeg svetskog rata dolazi nakon što je NATO najavio najveću vojnu vežbu na tlu Evrope od Hladnog rata i pošto su Nemačka i Švedska započele pripreme za sveopšti konflikt sa Rusijom. On je rekao i da civili moraju da budu spremni za rat, koji će zahtevati velike promene u njihovim životima!

Stručnjak za srpsko - ruske odnose Boško Vasiljević smatra da Evropa ima tendenciju ekonomskog pada, a u takvoj situaciji cilj je zastrašivanje sugrađana.

Foto: Masha Bandjur

Boško Vasiljević

-U ovom civilizacijskom trenutku niko ne može da kaže šta će se desiti za 20 godina. Evropski deo zapadne alijanse je postao interesna sfera zajedno sa Ukrajinom. Udarili su na trvrd orah. Ruska federacija je nepobediva. Kad je neko nepobediv, najbolje je sa njim napraviti strateško-partnerski odnos. Nisu ni svesni kolika je Rusija. Da im se pokloni, on ne bi znali šta će. Treba održati toliku zemlju. Oni su prekršili sve dogovore i pravila koji su bili potpisani pre trideset godina. Dogovoreno je nikada ni jedna zemlja varšavskog pakta neće ući u NATO pakt. Sada uvlače Ukrajinu u NATO pakt. Ukrajinski i ruski narod su jedan narod, to su dva oka u glavi. Svi znaju sa kojom vrstom oružja raspolaže Putin. Putin ne može da bude pobeđen jer ako bude pobeđen, neće postojati ni jedan narod na kugli zemaljskoj. Prosperitet celog zapada je bio zasnovan na energentima Ruske federacije. Kad su zbog svih tih pogrešnih koraka došli do zatvaranja, sad plaše svoje ljude nekim ratom koji će se desiti za dvadeset godina. Razvojem veštačke inteligencije ratovi se neće voditi na ovaj način na koji se vode sada, već će to biti sajber ratovi. Ovaj svet se ubrzano menja. Mi prisustvujemo jednom globalnom političkom nadigravanju - rekao je Boško Vasiljević.

Pukovnik Mirčeta Jokanović rekao je da oni žele da prodube antiruski stav kako bi opravdali sve ulaganja u Ukrajini.

Foto: Masha Bandjur

Mirčeta Jokanović

-Malo je realno da izbije svetki rat. Švedska 210 godina nikada nije ratovala ni sa kim. Malo je to smešno, kao da sama hoće da uđe u sukob. Finska i Švedska su uvek bile neutralne zemlje. Bila je rasprava o tome da je procurio neki tajni dokument. To nije tajni dokument, već samo žele da ispitaju masu. Umesto da gledaju sopstvene interese, ove marionete su samo vazali SAD-a. Masa se drži pod kontrolom tako što se preti. Izmišlja se rat sa Rusijom i budući treći svetski rat. Kaže im se da će, ako ne istrpe malo zlo, onda doći još veće zlo. Svaka vojna vežba ima svoj scenario. Oni sada pokazuju mišiće kako bi deo naoružanja opet otišao Ukrajini. Evropa trenutno nema nikakvog lidera. To su postavljene nomenklature. Ne smemo ih nazvati ni elitom. Elita je nešto što je dobro, što je vrhunsko, a oni to svakako nisu- rekao je Jokanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Borelj: Izrael je finansirao Hamas! Rat u Gazi započet je zbog loših rezultata u Ukrajini? (VIDEO)
Live TV

Borelj: Izrael je finansirao Hamas! Rat u Gazi započet je zbog loših rezultata u Ukrajini? (VIDEO)

Država Izrael finansirala je militantnu grupu Hamas u pokušaju da oslabi palestinske vlasti koje je predvodio Fatah, izjavio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj. O eskalaciji sukoba na Bliskom istoku u "Info jutru" razgovarali smo sa vojnim pilotom Veliborom Vukašinovićem i spoljnopolitičkim komentator Emilom Zoronjićem.

21.01.2024

09:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12