• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

20:52

Tragedija pogodila svet košarke! Preminuo bivši košarkaš i trener Dejan Milojević!

Starsportphoto/Informer

Live TV

Tragedija pogodila svet košarke! Preminuo bivši košarkaš i trener Dejan Milojević!

Podeli vest

Redovan program Info večeri prekinut je zbog vesti da je preminuo bivši košarkaš i trener Dejan Milojević u 46 godini života nakon srčanog udara nakon čega je prevezen u bolnicu gde je i preminuo.

Novinar sportske rubrike Ranko Čabarkapa istakao je da tokom svojih igračkih dana Dejan je uspeo da postane najbolji igrač Evro lige.

- Prava asocijacija za sve nas bio je Dejanov zarazni osmeh kojim je širio pozitivu što je ostavio za sobom. Igrao je na poziciji centra i godinama je bio pointer u Partizanu i najbolji igrač Evro lige. Kao trener je svoje talente preneo na mlađe, što možemo videti na tome što je prvi uočio nekoga kao što je Nikola Jokić bez kog on danas ne bi bio ono što jeste - rekao je Čabarkapa.

Foto: Zoran Sinko

 

Novinar TV Informer Vladimir Tomković naveo je da je sama vest stigla i do Novaka Đokovića koji je za dejanovu smrt saznao sat vremena pred meč.

- Svi smo zatečeni i ovo je zaista ogroman gubitak za naš sport i nadam se da će njegova porodica imati snage da preboli ovaj gubitak. Vesti su stigle i do Novaka Đokovića koji je sat vremena pre svog meča saznao za Milojevićevu smrt. Valensija je poslala poruku "Dejane počivaj u miru" i siguran sam da će se sportisti javljati u toku noći - rekao je Tomković

Foto: Pedja Milosavljević

 

Teniski trener Bogdan Obradović ukazao je na količinu permanentnog stresa sa kojim se sportisti konstantno nose što je bilo primetno na Dejanu, ali i na Novaku Đokoviću.

- Dejan je za kratko vreme uradio veliku stvar za sport, promovisao je sport na pravi način i uvek ga je rado promovisao. Količina permanentnog stresa koji doživljavate u sportu bude kasnije jako težak za oporavak i ponekad nemate vremna da se radujete rezultatima. U sportu zaista nemate vremena za normalan život što je zasigurno ostavilo traga na Dejanu, kao što trenutno ostavlja tragove i na Novaku - rekao je Obradović.

Foto: informer/printscreen

 

Glavni odgovorni urednik TV Informer Dragan J. Vučićević osvrnuo se na svoje poznanstvo sa Dejanom Milojevićem i podelio nekoliko lepih trenutaka sa njim iz sećanja.

- Poznavao sam Dejana i mogu vam reći da je to jedan od najboljih ljudi koje sam poznavao. Upoznao sam ga 2013. godine kada sam bio u Grčkoj na moru sa decom i pogodilo se da budem u istom hotelo kao i on. Večeras me je zvao sin i rekao "Umro Miloje", on je mog sina naučio da pliva i imao je božiji dar za podučavanje dece - rekao je Vučićević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija