• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.05.2024

07:20

Dončić udara na Jokića? Slovenac brutalnom blokadom uništio Šeja i stigao do meč lopte (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Dončić udara na Jokića? Slovenac brutalnom blokadom uništio Šeja i stigao do meč lopte (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Dalasa pobedili su u petoj utakmici polufinala plej-ofa Zapada Oklahomu u gostima 102:94 i poveli u seriji sa 3:2.

Dener našeg Nikole Jokića vodi protiv Minesote takođe sa 3-2, pa je sve izgledaniji duel Srbina i Slovenca u finalu Konferencije. Denver će prvu šansu za pobedu u seriji imati na gostujućem terenu u Mineapolisu (petak, 2.30), a Mevsi na svom u Teksasu.

Luka Dončić je treći put u ovogodišnjem plej-ofu došao do tripl-dabl učinka. Meč je završio sa 31 poenom, 11 asistencija i 10 skokova. Bio je Slovenac heroj Maveriksa, 55 sekundi pre kraja, kada je kod rezultata 99:90 potpuno je dotukao protivnika i uništio svaku nadu da bi mogao da se vrati. Šaj Gildžes Aleksander istrčao je kontru, ali ga je Dončić zaustvio spektakularnom bananom i tako sprečio Tander da smanji na sedam poena razlike. 

Pored Dončića Džons je postigao 19 poena, Kajri Irving 12, a po dabl-dabl imali su Lajvli sa 11 poena i 10 skokova i Pi Džej Vošington sa po 10 poena i skokova. Na drugoj strani Gildžes Aleksander je meč završio sa 30 poena, a pratili su ga Holgrem sa 13 i Dort sa 12 poena.

Šesti meč igra se u noći subote na nedelju u Dalasu.

 

Prvi tim koji je obezbedio konferencijsko finale je Boston. Seltiksi su u svom Ti Di Gardenu savladali Klivlend 113:98. Na kraju je bio rezultat 4:1 za Tejtuma i društvo, a upravo je krilni igrač prednjačio sa 25 poena i 10 skokova, pratio ga je Horford sa 22 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani Mobli je bio raspoložen sa 33 poena i sedam skokova, dok je Markus Moris zabeležio 25 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31