• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

15.06.2023

13:23

MONAH HARITON JE UMRO MUČENIČKOM SMRĆU! Otet u Prizrenu i posle zverskog iživljavanja ubijen, NJEGOVA GLAVA NIKAD NIJE PRONAĐENA!

printscreen

Vesti

MONAH HARITON JE UMRO MUČENIČKOM SMRĆU! Otet u Prizrenu i posle zverskog iživljavanja ubijen, NJEGOVA GLAVA NIKAD NIJE PRONAĐENA!

Podeli vest

Monaha Haritona obezglavili šiptarski teroristi, a njegovu otmicu blagoslovili pripadnici nemačkog KFOR-a

Na današnji dan pre 24 godine ispred zgrade nekadašnjeg Doma JNA, u širem centru Prizrena, u pobela dana i pred očima pripadnika nemačkog KFOR-a, otet je monah manastira Sveti Arhangeli, kod Prizrena, Hariton(Lukić) koji je tada imao samo 39 godina.

- Prema vrlo pouzdanim informacijama raško-prizrenske eparhije, monaha Haritona oteli su šiptarski teroristi. Otmicu oca Haritona posmatrao je aparatom snimio nemački novinar, koji je sa kontingentom КFOR-a stigao u ovaj grad.

Ovaj novinar je ispričao da je video i fotografisao kako šiptarski teroristi izvode iz kola , legitimišu, uguravaju na zadnje sedište i odvoze u nepoznatom pravcu monaha Haritona , a za volan njegovih kola seo je šiptarski terorista.

Po saznanju oca Stefana (Milenkovića), tada igumana manastira Sveti Arhangeli, koji je sa ocem Vasilijem poslednji video oca Haritona, tog 15. juna šiptarski teroristi su oteli još 11 prizrenskih Srba.

U tim danima haosa i stradanja, jedna Muslimanka došla je do oca Stefana i arhangelske bratije i ispričala im „da je videla kako mudžahedini igraju fudbal sa glavom nekog popa sa dugačkom bradom“ – podsećaju danas iz manastira Sv.Arhangela, kod Prizrena, na svojoj FB stranici.

Foto: Manastir Svetih Arhangela

 

Oni dalje navode da je 8.avgusta 2000. godine u prizrenskom naselju Tusus, iza gradske bolnice u КFOR pronašao jednu od masovnih grobnica i pozvao je predstavnike raško-prizrenske eparhije da „potraže“ telo oca Haritona.

- Težak zadatak pripao je ocu Mihajlu, koji je među zakopanim i masakriranim telima Srba identifikovao svog brata Haritona. I kako je očekivao, na telu nije bilo glave, nju su uzeli mudžahedini i ko zna kud su je odneli. Patolog je kasnije konstatovao da je umro u mukama. Glava oca Haritona još uvek nije pronađena.

Prema izveštaju veštaka, glava je odsečena oštrim predmetom, polomljena mu je kičma, nekoliko rebara i kosti leve ruke, a nedostaje i nekoliko kičmenih pršljenova. Telo je nađeno u njegovoj monaškoj mantiji i džemperu, a uz njega su istražitelji pronašli i njegovu ličnu kartu i brojanicu – opisuju jeziv postupak šiptarskih terorista iz UĆK prema jednom srpskom monahu.

Oni dalje navode da je utvrđeno je da su mu prsluk i džemper rase čeni sa prednje strane i u predelu srca, što je ukazivalo na to da je ocu Haritonu stomak bio rasporen i da je izboden nožem u predelu srca.

- Nakon masakra koji je nad mučenikom Haritonom izvršen, odsečena mu je glava. Nedaleko od njegovog tela pronađena su i tela nekoliko Srba postradalih u isto vreme. Svi dokazi, kao i izveštaj veštaka, predati su istražiteljima Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu, ali sud ništa nije preduzeo.

Foto: Manastir Svetih Arhangela

 

Posmrtni ostaci oca Haritona prebačeni su najpre u Gračanicu, a zatim u manastir Crna Reka kod Tutina, gde je nekoliko godina bio iskušenik.

Monstrumi koji su se iživljavali nad monahom Haritonom nikada nisu uhapšeni i uživaju zaštitu „najdemokratske vlasti u Evvropi“ kako sami za sebe tvrde Kurti i ostali šiptarski zlikovci u Prištini, ali i njihovih mentora iz tzv. međunarodne zajednice zapadnih zemalja, prevođenih SAD i velikom Britanijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gordana

pre 10 meseci

Bez obzira, sto zelimo u EU, dogadjaje iz proslosti i njihove aktere treba dokumentovano obrazloziti u Ujedinjenim nacijama i Savetu bezbednosti ;da se ne zaboravi, ko nam je cinio zlo.Diplomatskim recnikom otvoreno reci , kako je bilo tada, kako sada , priliv inevsticija iz zapadnih i drugih zemalja sada, putu u EU, medjunarodnim odnosima. Otvoreno im reci i stalno ponavljati.Neka se za pocetak oni stave na stranu zrtve,tj.SRBIJE;da bi racionalnije videli i sagledali situaciju.Traziti od Ambasadora kvinte, da javno, pre svega kao ljudi kazu, zasto su se okomili na Srbiju i Srbe.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set