• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

05.03.2022

15:40

RODITELJIMA JEDNA BRIGA MANJE! Grad Kikinda obezbedila besplatne knjige svim đacima prvacima

V.N.

Vesti

RODITELJIMA JEDNA BRIGA MANJE! Grad Kikinda obezbedila besplatne knjige svim đacima prvacima

Podeli vest

Nova školska godina za đake prvake u svim kikindskim osnovnim školama počeće bezbrižnije nego do sada. U nameri da preraste u tradiciju, lokalna samouprava u Kikindi odlučila je da prvi put od ove školske godine poklanja komplet knjiga svim prvacima na teritoriji grada.

Odluka koja će roditeljima doneti jednu brigu manje i rasteretiti kućni budžet, saopštena je danas nakon sastanka gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača sa Aktivom direktora osnovnih škola. Za knjige oko 450 prvaka, iz budžeta Grada biće izdvojeno oko 5 miliona dinara.

Foto: V.N.

 

- Vodićemo računa i da prvog dana škole deca dobiju još darova i da im pomognemo u početnim koracima obrazovanja. Lokalna samouprava izdvojiće oko 10 hiljada dinara za svakog prvaka, jer će pored knjiga obezbediti i opremu za fizičko vaspitanje, majice i šorceve, pribor za školu i drugi potrošni materijal. Imamo ideju da obezbedimo i lektire za đake prvake-rekao je Lukač.
Grad se na ovome neće zaustavi, pa najavljuje da će se akcija, u još većem obimu, nastaviti i u narednim godinama.

Foto: V.N.

 

- Trudićemo se da obezbedimo knjige i za đake drugih razreda, kao i potrebna učila, o čemi ćemo voditi računa u narednom periodu-najavio je gradonačelnik Kikinde.

Cena kompleta udžbenika za predstojeću školsku godinu, za učenike nižih razreda osnovnih škola, kreće se između 7.000 i 8.000 dinara. Već u petom razredu za komplet udžbenika treba izdvojiti duplo više novca, dok cena školskih knjiga za starije razrede dostiže cifru od 17.000 dinara.

Foto: V.N.

 
Značiće svima

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola, Tihomir Farkaš, rekao je da se nada da će ova prva akcija lokalne samouprave prerasti u tradiciju, jer će značiti svima i pomoći roditeljima u priprema mališana za početak školovanja.

- Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi na ovoj divnoj akciji. Oko 450 prvaka na teritoriji grada dobiće komplet udžbenika. Smatramo da je to velika pomoć kako učenicima i roditeljima, tako i školama- naglasio je Farkaš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set