• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

23:03

Srpski biser priznao: Najvažniji momenat u životu bilo je upoznavanje sa Đokovićem!

Starsportphoto

Tenis

Srpski biser priznao: Najvažniji momenat u životu bilo je upoznavanje sa Đokovićem!

Podeli vest

Saznanje da sam među osam najboljih do 21 godine je veoma važno, rekao je Međedović.

Ima Srbija poslednjih godina plejadu vrhunskih tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, a tokom ove sezone njima se priključio i Hamad Međedvoić. Momak iz Novog Pazara bio je deo Dejvis kup reprezentacije, a odmah nakon eliminacije našeg nacionalnog tima sa završnog turnira zaputio se ka Saudijskoj Arabiji budući da ga tamo očekuje "Next Gen" turnir.

Reč je o takmičenju koje organizije ATP, a koje okuplja osmoricu najboljih tenisera sveta do 21 godine. Hamad Međedović je trenutno 111. na ATP listi i nalazi se u "crvenoj grupi" zajedno sa Lukom Van Ašom, Aleksom Mičelsenom i Abdual Šelbajem. 

- Saznanje da si među osam najboljih tenisera sveta do 21 godine je nešto vrlo važno. Takođe tu je i saznanje da je svako ko je učestvovao ranije na ovom turniru postao kvalitetan igrač. Neću reći mnogo dobrih stvari o sebi, ali verujem da imam odličan servis, odličnu desnu ruku i da je moj stil je agresivan - rekao je Međedović. 

Foto: Starsportphoto

 

Prošlog meseca je srpski teniser ostvario svoj najbolji ATP rank do sada - 102. mesto. Nema sumnje da je pred njim blistava karijera, a ističe da je presudan momenat za njega bilo upoznavanje sa Đokovićem. 

- Vrlo je važno za mene to što sam odrastao uz toliko kvalitetnih tenisera u našoj zemlji. Tenis sam počeo da gledam još kao dete. Imali smo Đokovića, Troickog i Tipsarevića. To mi je dalo veliku motivaciju da uhvatim reket i počnem da igram, da bih vremenom uvideo da i sam mogu da postanem teniser. Sećam se da sam ga upoznao kada mi je bilo 10 godina, slavio sam rođendan tada. Boravio sam u Beogradu i tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović me je pozvao da krenem sa njim u Novakov teniski centar. Nisam znao šta će se tačno dogoditi, ali Novak se pojavio upoznali smo se. Bio je to prvi put da sam ga video uživo i bio u situaciji da pričam sa njim. Razmenili smo par reči i to je bio najvažniji trenutak u mom životu - podvukao je Međedović. 

Turnir u Džedi na programu je od 28. novembra, a prvi rival Hamada Međedovića biće Mičelsen. Vredi napomenuti da su u "zelenu grupu" smešteni Artur Fis, Dominik ŠTriker, Mateo Anraldi i Flabio Koboli. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija