• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

28.04.2024

19:27

Zvezdi samo bod na "Karađorđu"! Glazer spasao šampiona (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdi samo bod na "Karađorđu"! Glazer spasao šampiona (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su nerešeno 0:0 na "Karađorđu" u okviru 32. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli tako nisu uspeli da nastave pobednički niz i ostvare i 12. uzastopni trijumf u Novom Sadu. Očigledno je da je srpski šampion emotivno i fizički iscrpljen stigao na "Karađorđe", posle dva uzastopna trijumfa nad večitim rivalom Partizanom, prvo u prvenstvu (3:2), pa i u polufinalu Kupa Srbije (2:0).

Očekivalo se da će izabranici Vladana Milojevića posle pobeda u večitim derbijima puni samopouzdanja odigrati u Novom Sadu i ostvariti pobedu, ali su na kraju jedva izvukli i bod. I to najviše zahvaljujući sjajnom golmanu Omriju Glazeru, koji je odbranio nekoliko zicera fudbalerima Vojvodine, a zatresla se i stativa...

Foto: Starsportphoto

 

Bila je ovo uvertira pred finale Kupa Srbije, u kojem će 23. maja na stadionu u Loznici snage upravo odmeriti beogradski i novosadski crveno-beli.  

Trener Milojević odlučio je da malo izmeša karte u sastavu, pa su šansu dobili Ognjen Mimović i Uroš Sremčević umesto Milana Rodića i Šerifa Ndijajea. Beograđani su bolje otvorili duel u Novom Sadu i imali početnu inicijativu. Zapretili su u uvodnim minutima preko Hvanga i Olanjinke, ali je nedostajala završnica. 

Foto: Starsportphoto

 

Ubrzo su se i Novosađani oslobodili pritiska i krenuli u ofanzivu na gol Omrija Glazera. Konstantno je Voša bila pred golom crveno-belih, posebno je gostima muke zadavao Seri, koji je lako ulazio u šanse. Zvezdina defanziva je posebno bila uzdrmana u 34. minutu kada je vezista iz Obale Slonovače posle prodora po levoj strani gađao bliži ugao Glazera i pogodio stativu. "Lale" su do poluvremena nastvile da opsedaju protivnički gol, ali je izraelski golman sve čitao, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata. 

Ekipa sa "Marakane" mogla je do vođstva već u prvim minutima drugog poluvremena. Najbolju šansu na meču imao je Aleksandar Katai u 49. minutu, kada je odlično zalomio Koraća u kaznenom prostoru, potom uputio šut, ali je sjajno intervenisao golman Carević i sprečio vođstvo gostiju. 

Foto: Starsportphoto

 

Ovaj pokušaj crveno-belih nije sprečio Vojvodinu da nastavi tamo gde je stala u prvom poluvremenu. Izabranici Božidara Bandovića sa lakoćom ulazili u šanse, Pokušao je Radulović lobom, potom je i Seri imao zicer, istrčao je pred Glazera, ali je fantastični Izraelac sve odbranio. Shvativši da je "đavo odneo šalu", trener Milojević je potegao za novim izmenama, pa je na teren poslao Šljivića i Bukarija umesto Kataija i Stamenića, dok je Kanga zamenio Ivanića.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, izmene nisu donele nikakvu promenu u igri, Vojvodina je i dalje bila ta ekipa koja je bila opasnija i konkretnija, a samo zahvaljujući fantastičnom Glazeru, domaćini nisu poveli u 68. minutu posle kombinacije Savićevića i Radulovića. Izraelski čuvar mreže tada je pravovremeno istrčao i sprečio siguran pogodak Voše.

Do kraja utakmice, Zvezda je svim silama pokušavala da dođe do pobede, ali su napadi bili jalovi, pa su mreže ostale mirne do poslednjeg sudijskog žvižduka.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!
Live TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod dogodio se juče. Rat između Rusije i Ukrajine ušao je u 810. dan. O toku rata u Ukrajini, ali i o drugim važnim svetskim temama govorili su, u emisiji "Rat uživo" Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost i istoričar Aleksandar Gajić. Uživo u program uključio se i ratni reporter Danijel Simić koji je komentarisao vezu između Šojgua, Putina i Prigožina.

13.05.2024

19:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kreće novi rat! Grčka i Bugarska udarili na Severnu Makedoniju! Nova vlast u Skoplju stala na žulj komšijama
A, sad sve ispočetka

Kreće novi rat! Grčka i Bugarska udarili na Severnu Makedoniju! Nova vlast u Skoplju stala na žulj komšijama

Novi rat je na pomolu između Grčke i Severne Makedonije oko imena te bivše jugoslovenske republike. Nakon što nova predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova prilikom polaganja zakletve nije izgovorila reč "Severna" u nazivu svoje države, već samo "Makedonija", grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da je ona odlučila na provokaciju, ocenivši to nezakonitim i nedopustivim.

14.05.2024

07:00

Ima li iko u Kijevu da je čuo Zaharovu?! Stoltenbergove reči su jasne, NATO ne zanima budućnost Ukrajine
Nema dileme

Ima li iko u Kijevu da je čuo Zaharovu?! Stoltenbergove reči su jasne, NATO ne zanima budućnost Ukrajine

Severnoatlantski savez uopšte nije zainteresovan za budućnost Ukrajinaca, Ukrajina je za njih samo oruđe za sprovođenje antiruskog kursa, ističe predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da zapadne zemlje ne bi imale razloga da obnavljaju Ukrajinu ako bude poražena.

13.05.2024

23:30

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija