• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infotmer.rs/ Kurir.rs

14.05.2024

09:49

Izbori važni za čitavu Srbiju i našu budućnost! Brnabić poručila: Izmene zakona idu na štetu biračima, to je predložila opozicija

Printscreen/Kurir TV

Vesti

Izbori važni za čitavu Srbiju i našu budućnost! Brnabić poručila: Izmene zakona idu na štetu biračima, to je predložila opozicija

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić gost je jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji.

Predsednica Skupštine govorila je između ostalog i o predstojećim izborima. 

- Izbori 2. juna su važni, ne samo za lokal, nego za čitavu Srbiju i našu budućnost. Sada po drugi put putuje u Njujork da se bori za Srbiju. Mi smo se nadali da će od 16. maja da se uključi u kampanju, očigledno neće moći ni tada. Nadam se da će građani da cene to što je njemu i svima nama nacionalni interes na prvom mestu. Da su izbori važni, ali nam je važniji nacionalni interes. Borimo se, ali jeste hendikep kada se najveći deo vremena borite protiv ovakvih pritisaka.

Odgovarajući na pitanja dotakla se i Izmene zakona prema kojima građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište neće moći da glasaju na novoj adresi, usvojene su na predlog opozicije, a koje u suštini najviše idu na štetu biračima.

- Građanima ovo najviše ide na štetu. Ako su promenili adresu, moraće da se vraćaju na staru. Pričala sam da to nije fer prema građanima. Najveći broj tih, fantomskih birača, kako ih oni zovu, je upravo na njihovim listama. Padaju nekima liste jer su ih predali pre stupanja zakona na snagu. Kada zakon stupi na snagu, ti ljudi ne mogu biti kandidati za odbornike ako su promenili prebivalište. Očigledno mi nismo odselili te ljude, očigledno su ih oni selili. Imate najveći broj onih koji su promenili prebivalište zato što se preselio. Porodični razlozi, prodali stan, životna okolnost. Vidite da tu nema govora o fantomskim biračima. Potpuno besmisleno. Mi smo glasali za to, opozicija je želela da mi budemo predlagači, ali ne, oni su to predložili. Mi smo glasali zarad višeg cilja, stabilnosti. Liste koje su oni predali posle stupanja zakona na snagu imaju fantomske birače.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Naivnima skidali crnu magiju! Policija uhapsila bandu prevaranata
Hronika

Naivnima skidali crnu magiju! Policija uhapsila bandu prevaranata

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, zadržali su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara.

08.06.2024

13:06

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Nekada najomraženija građevina krije mnoge bizarne tajne! Evo zašto su je zvali "džinovski skelet"
Putovanja

Nekada najomraženija građevina krije mnoge bizarne tajne! Evo zašto su je zvali "džinovski skelet"

Čuveni pariski Ajfelov toranj jedno je od svetskih čuda novog sveta, a ljudima širom planete poznat je njegov neobičan i specifičan oblik. Upravo zbog ove neverovatne građevine, milioni turista godišnje odluče se da posete prestonicu Francuske. Ipak, njegova izgradnja nije tekla lagodno, a Ajfelovi savremenici nisu ni malo bili oduševljenim novim obeležjem Pariza.

08.06.2024

21:00

Džet set

Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja
Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

08.06.2024

09:00

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!
Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti ... Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

08.06.2024

08:20