• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.04.2024

21:05

Partizanov tim za derbi: Krunić debitant, Natho i Saldanja kreću sa klupe!

Informer

Partizan

Partizanov tim za derbi: Krunić debitant, Natho i Saldanja kreću sa klupe!

Podeli vest

Crno-beli će ipak biti oslabljeni na sutrašnjem gostovanju na "Marakani" (18.00, Arena premijum 1).

Glavobolja za glavoboljom muči Partizan pred 173. večiti derbi u okviru prve runde plej-ofa Superlige. Pored toga što trener Igor Duljaj sprema ekipu za najveću utakmicu srpskog fudbala, a neće moći da sedi na klupi zbog suspenzije usled nagomilanih žutih kartona (menjaće ga pomoćnik Albert Nađ), potvrđeno je i ono čega su se svi najviše plašili - golman Aleksandar Jovanović (31) propustiće duel sa Crvenom zvezdom!

Jedan od najboljih igrača kluba iz Humske ove sezone, koji je blistao na oba ovosezonska okršaja sa komšijama, nije stigao da se potpuno oporavi od povrede koju je zaradio minulog vikenda u porazu od Čukaričkog. Tada je dobio jak udarac, zbog kojeg je zamenjen u 39. minutu, a ispostavilo se da je snimak pokazao malu rupturu mišića.

Iskusni čuvar mreže je cele nedelje išao na terapije, radio je smanjenim intenzitetom, ali je osećao bol. Na poslednjem treningu odlučeno je da ipak ne igra sutra, kako bi se sačuvao za sredu i polufinale Kupa Srbije, takođe protiv crveno-belih na "Marakani".

Umesto rođenog Nišlije mesto među stativama zauzeće njegov kolega Miloš Krunić (27), kojem će to ujedno biti i debi kada je reč o večitim derbijima. On je ove sezone upisao dva nastupa, u pobedi protiv Železničara u Humskoj (3:1) i na Banovom brdu prošle nedelje (3:2) i oba puta vadio je loptu iz mreže. Ostaje da vidimo kako će se nekadašnji član Voždovca snaći u ovako velikoj utakmici, kada je pritisak ogroman, a očekivanja najveća moguća.

Foto: Starsportphoto

Jovanović ne može da brani, menjaće ga Krunić

Tandem štopera činiće kapiten Svetozar Marković (24) i mladi Bojan Kovačević (19) kao "bonus", dok će na levom beku biti Nikola Antić (30), a na desnom ipak Aranđel Stojković (29), iako je do poslednjeg trenutka postojala dilema da li starter da bude Aleksandar Filipović (29).

Ono što će sigurno biti drugačije u odnosu na prethodni duel u Ljutice Bogdana jeste vezni red crno-belih. Iskusni Bibars Natho (36) ovog puta će ostati na klupi, s obzirom da ga je u poslednje vreme mučila povreda skočnog zgloba i evidentno je bilo da nije na svom prepoznatljivom nivou.

Foto: Informer

 

Zato će tandem zadnjih veznih činiti Leonard Ovusu (26) i mladi Denil Kastiljo (19), koji igra sve bolje kako sezona odmiče. Ispred njih dejstvovaće Gajas Zahid (29), koji će biti zadužen za organizaciju igre, dok će na krilima biti Jung-Džun Goh (22) i Aldo Kalulu (28).

Francuski ofanzivac i strelac drugog pogotka u martovskom meču ima blagu prednost ispred Ksandera Severine (22). Pre svega, zbog znatno bolje i angažovanije igre u defanzivi, gde će pomoć Stojkoviću itekako biti potrebna u duelima sa Ivanićem, Hvangom i ostalima.

Kada je reč o samom špicu, za Sameda Baždara (20) će ovo biti diplomski ispit, šansa da se pokaže i dokaže na najvećoj sceni, kada je najteže. Mladi Novopazarac dao je nekoliko golova ove sezone, ali nijedna od tih utakmica ne može da se meri sa sutrašnjom.

Foto: Starsportphoto

Samed Baždar će po prvi put biti starter u derbiju

Iako se najbolji strelac ekipe i Superlige, Mateus Saldanja (24), oporavio od povrede zadnje lože, odlučeno je da se ne ubacuje u vatru odmah, već da počne kao rezerva, ali ga svakako u nekom momentu treba očekivati na terenu.

Pored Brazilca, kao i pomenutih Filipovića, Natha i Severine, šansu sa klupe čekaće još Nemanja Nikolić, Frenk Kanute, Aleksandar Šćekić, Aleksa Janković...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija