• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

23.04.2024

07:35

Svet je ovo čekao! Novak otkrio planove i da li će igrati na Vimbldonu

AP PHOTO

Novak Đoković

Svet je ovo čekao! Novak otkrio planove i da li će igrati na Vimbldonu

Podeli vest

Novak Đoković je najavio da će igrati na Vimbldonu, mada se spekulisalo da bi možda mogao da propusti grend slem u Londonu kako bi se spremio za Olimpijske igre.

Novak je peti put proglašen za najboljeg sportistu planete, a posle spektakla i dodele Laureus nagrada, Srbin je otkrio planove pred nastavak sezone.  Pre nekoliko nedelja Krejg Šapiro, američki režiser, koji ima svoj teniski podkast, je na društvenoj mreži "X" otkrio da je od ljudi bliskih Noletu čuo da prvi reket sveta verovatno neće igrati Vimbldon.

Međutin, Srbin planira da ide u London i juriša na trofej koji mu je prošle sezone izmakao, poražen je u finalu od Karlosa Alkaraza.

- Telo pripremam posebno za Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i Ju-Es open. To je za mene najvažniji blok turnira. Nameravam da igram u Rimu za dve nedelje - otkrio je prvi teniser sveta.

Nole ove sezone još nije osvojio nijedan turnir, poražen je u polufinalu Australijan opena, na startu Indijan Velsa i u borbi za finale Monte Karla.   

- Ove godine je početak bio malo drugačiji i još uvek pokušavam da nađem savršen nivo tenisa i nadam se da će to doći na Rolan Garosu - rekao je prvi teniser sveta.

Đoković veruje da je moguće da osvoji olimpijsko zlato u Parizu, to je jedina titula koja mu nedostaje.

- Uvek morate verovati da je sve moguće. Igre su najstariji i najprestižniji sportski događaj i nadam se da ću biti spreman i u stanju da igram svoj najbolji tenis. Ko zna da li ću imati još jednu šansu da budem na Olimpijskim igrama. Rekao sam da želim da igram barem do Los Anđelesa 2028, ali nikad se ne zna.

 

Foto: AP PHOTO

Novak Đoković, osvojio peti Laureus

 

Đoković kaže da možda neće imati novog trenera posle raskida saradnje sa Goranom Ivaniševićem.

- Ne žurim da donesem odluku. Igram više od 20 godina, imao sqam različite timove i trenere, u fazi sam kada sebi dozvoljavam da razmotrim ovu opciju.

Foto: reuters

Novak Đoković

 

Nole Đoković sipao je komplimente na račun Rafaela Nadala, koji pokušava da se vrati posle povrede i duge pauze.

- Veoma poštujem legendu kao što je on, sa kojom se nadam da ću uspeti da igram bar još jednom pre odlaska u penziju. Mnogo poštujem Rafu, on je dobar čovek i legenda našeg sporta,  moj najvažniji rival. U Australiji sam rekao da se nadam da ću ga videti na jednom ili dva turnira, nadam se da će biti tako.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miodrag

pre 1 nedelju

Noletov navijac sam od 2007. god i pratim svaki njegov mec. Sanjao sam da Nole nece pobediti ni na jednom sledecem turniru dok na teren izlazi neobrijan i zapusten. To predstavla znak lenjosti. Iznenadjuje me da mu supruga Jelena koje je najzasluznija za njegove uspehe to dopustila. Pogledajte njihove fotografije prilikom proglasenja Novaka za najboljeg sportistu sveta Jalena elegantna, predivna, uredna a Nole neobrijan i zapusten. sportistu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija