• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

07:53

Mogu i otkaz da dam! Ivanišević zapretio Đokoviću

reuters

Novak Đoković

Mogu i otkaz da dam! Ivanišević zapretio Đokoviću

Podeli vest

Goran Ivanišević blistao je nakon što je Novak Đokoivć pobedio Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena i osvojio 24. grend slem, pa se našalio da bi sad mogao i otkaz da da.

Novak Đoković je u 2023. osvojio tri grend slem titule - u Melburnu, Parizu i Njujorku, dok je u Londonu igrao finale. Počelo je sve u Australiji, u kojoj je prošle godine bio u pritvoru, potom je trijumfovao na Rolan Garosu, a onda  na Ju-Es openj, pošto se vratio u Ameriku, prošlog leta nije mogao da igra jer nije vakcinisan protiv korone.

Osveta našeg asa, svima koji su ga želeli da ga ponize, ali i onima koji ga otpisuju i šalju u penziju. Kažu da je novi kralj tenis Karlos Alkaraz, malo su se preračunali, samo su dodatno motivisali Novaka Đokovića i razljutili zver.

Trener naše asa Goran Ivanišević nije krijo zadovoljstvo posle pobede u Njujorku. Mada, nije mu bilo lako u finalu, nikada nije. 

- Nije mi lakše, grend slem  finale je grend slem finale, hoćeš da igraš dobro, da dobiješ. Moglo je i ovde biti drugačije, ali sad sam se ušemio, čuješ ga, ne čuješ ga… Falio mi je ovaj Ju-Es open sa njim. Sve sam kompletirao, mogu sad otkaz da dam,  imam sve sa njim! Ne gledam budućnost, moram na operaciju kolena posle ovoga i šta bude biće - kazao je Goran. 

Goran ne veruje da će Novak posle Njujrka putovati u  Kinu.

-  Teško da će doći do Kine… Sad je u planu, više ne nego da. Mora da se odmorit, igra Dejvis kup, to mu je bitno. Grupa izgleda dobro, to mu je prioritet i taj Završni masters. Ako je važan Torino, onda se treba pripremiti, ali sada treba uživati u ovome.

Foto: EPA Images

 

 

Đoković je još jednom pokazao da je jedinstven u istoriji. Najbolji svih vremena, ima 36 godina, a igrao kao da mu je tek 25. 

- On je rođen takav, genije, jedan u milion. Ovo je jedan od najvećih uspeha u sportu, ne samo u tenisu, on je pobednik i motiviše se sa Nadalom i Federerom, tako su se gurali, ali on je rođeni pobednik. Ako mu kažete da ne može, on će vam dokazati da može, čak i kada je povređen, kada se ne oseća dobro. Ne mogu da kažem da smo svi sa Balkana takvi, on je najbolji i tako je kako jeste. Možda bih bio iznenađen da nisam pored njega. Kada osvoji 25. grend slem, pitaće se zašto ne 26? Uvek gleda da je spreman, generalno uvek želi više i sve želi da bude perfektno, zato i ima ovakve rezultate.

Nikada se ne šale na račun grend slem pehara.

- Ne šali se brojevima, shvata ih mnogo ozbiljno, ali nije lako da se motiviše sa malim turnirima. Mora to da čini da bi igrao dobro na velikim, kao što je to uradio sa Sinsinatijem i Ju-Es openu, posle tog meča sa Alkarazom. Tako je prežalio Vimbldon, brojevi su jako bitni i to je tako.

Foto: EPA Images

 

 

Pojasnio je i o čemu je pričao sa Novakom u toku finala.

- Kada je nervozan žuri, ali sam mu govorio da procesuira u glavi šta se dešava. Došlo je do borbe, kada je ponovo napravio brejk, zaigrao je ponovo dobro. Kada je nervozan, njegove loptice idu mnogo dugačko. Ipak, i on je ljudsko biće.

Najteži trenutak u turniru je kada je Laslo Đere vodio sa 2:0.

- Đere je neugodan igrač, vodio je sa 2:0 u setovima. Ne veruješ da vodiš, ne znaš da li ćeš dobiti ili nećeš. Sve ostalo je bilo glatko, kontrolisano. Da je izgubio taj brejk bio bi totalno drugi meč.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija