• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

07:03

Nole uz Tarinu pomoć srušio Rusa! Sve je otkrio

EPA Images

Novak Đoković

Nole uz Tarinu pomoć srušio Rusa! Sve je otkrio

Podeli vest

Novak Đoković je posle pobede protiv Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena (3:0) i osvajanja 24. grend slema u karijeri priznao da ga je ćerkica Tara vodila do velikog trijumfa.

Srbin je posle tri podigrana seta savladao Rusa, pao na kolena i zaplakao kao malo dete. Potom je Nole u suzama otrčao do svog boksa, slavio sa porodicom, prijateljima, grlio je Taru i plakao.  

Potom je tokom razgovora sa medijima nakon osvajanja trofeja, otkrio da mu je ćerka Tara davala dodatnu energiju. Ona mu je najviše pomogla kada je bilo nateže tokom meča.

- Osetio sam olakšanje posle meč lopte, kad sam video da njegov forhend ide u mrežu. Iz poštovanja, želeo sam da brzo stignem do mreže, pozdravim se i razmenim nekoliko reči. Zatim sam poželeo da zagrlim ćerku, koja je bila u prvom redu. Nisam znao da će biti tu, video sam je kad sam izlazio na teren. Osmehnula mi se svaki put kad mi je bila potrebna ta nevina, dečja energija. Dobio sam je od nje. Moj san je bio da osvajan grend slem turnire dok me moja deca gledaju sa tribina i dovoljno su odrasla da mogu da znaju šta se dešava - rekao je Nole posle pobede.

U trenutku kada mu je Tara čestitala, Novak nije mogao da zadrži suze, čime je još jednom pokazao da je porodica iznad svega.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ESPN (@espn)

 

 

 

 

 

Nole se vratio na prvo mesto na ATP listi, sa 36 godina i 111 dana postao je najstariji teniser koji je osvojio Ju-Es open! Takođe, i četvrti put je uspeo da osvoji tri grend slema u sezoni, te je tako je nadmašio Rodžera Federera kojem je to uspevalo tri puta.

Novak se takođe izjednačio sa čuvenom Margaret Kort po broju grend slem titula. Imaju ih po 24. S tim što će Novak već u Australiji moći da je prestigne. Serena Vilijams je na 23, Rafael Nadal i Štefi Graf imaju po 22. Zbog trijumfa u drugom setu protiv Medvedeva sa 7:6, Đoković je postao igrač koji je osvojio najviše taj-brejkova u jednom godini - gledajuči glavne turnire. Imao ih ukupno 17, čime je nadmašio Džona Iznera iz 2018. i samog sebe iz 2007. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija