• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

06:44

Kralj Novak se vratio na tron, Rafa najniže pao! Velike promene na ATP listi

EPA Images

Novak Đoković

Kralj Novak se vratio na tron, Rafa najniže pao! Velike promene na ATP listi

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je prvi teniser sveta.

Posle poslednjeg grend slema u sezoni usledile su velike promene na ATP listi. Srpski as počeo je 390. nedelju na prvoj poziciji na ATP listi. Novak Đoković se na tron vratio posle Ju-Es opena, u finalu je u tri seta savladao Danila Medvedeva, sad ima 11.795 bodova, dok je na drugoj poziciji Karlos Alkaraz za 8.535.

Nole kaže da mu prvo mesto već neko vreme nije prioritet.

- Nije mi to cilj u poslednjih nekoliko godina, otkad sam srušio sve rekorde za najduži niz na prvom mestu. Nije mi cilj da sam stalno na toj poziciji, ali ako dođe kao posledica rezultata i stavim sebe u dobru poziciju, zašto da ne? Sada mi predstoji Dejvis kup, pa ću videti šta ću igrati ili ne. Dosta poena branim, a sa druge strane Karlos nema tu mnogo da brani. Videćemo, ali verujte mi, ovo mi je najbitnije, završio sam ove godine šta sam hteo, ako završim kao prvi, biće bonus. Cilj mi je najveći da idemo na titulu sa reprezentacijom i onda sam sezonu završio - rekao je prvi teniser sveta.

Foto: EPA Images

 

 

Treći teniser sveta je Danil Medvedev (7.280), koga je Srbin srušio u borbi za 24. grend slem u karijeri. Holger Rune je četvrti na svetu (4.710), pa slede Stefanos Cicipas (4.615), Andrej Rubljov (4.515), Janik Siner (4.465), Tejlor Fric (3.955), deveti na listi je Kasper Rud (3.560), koji je nakon poslednjeg grend slema u sezoni pokvario plasman za četiri mesta, pošto je izgubio 1.155 bodova. Na desetom mestu je Nemac Aleksander Zverev (3.030). Ben Šelton koga je Novak Đoković pobedio u polufinalu Ju-Es opena napredovao je 28 mesta i ovog ponedeljka je na 19. mestu. 

Foto: EPA Images

 

 


Rafael Nadal je doživeo novi šokantan pad na ATP listi i to za 100 mesta, pa je trenutno na 239. mestu. Najavio je povratak 2024. godine i to će biti njegova poslednja sezona u karijeri.

Od srpskih igrača Laslo Đere je ove nedelje na 37. mestu sa 1.190 bodova, Miomir Kecmanović je 48. teniser sveta (885 bodova), Dušan Lajović je ove nedelje 52. teniser sveta (938), a Hamad Međedović je 121. (503), napredovao je 22 pozicije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija