• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.04.2024

08:36

To sam naučio na konjskim trkama! Jokićeva najvažnija lekcija (VIDEO)

reuters

NBA

To sam naučio na konjskim trkama! Jokićeva najvažnija lekcija (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić je briljirao u porazu Denver Nagetsa protiv Los Anđeles Lejkersa (119:108), a posle meča je otkrio novinarima šta je to naučio na konjskim trkama, što primenjuje na košarku.

Srpski centar je stigao do 131. tripl-dabla u karijeri, preostalo mu je još sedam da se izjednači sa Medžikom Džonsonom. Meč je završio sa 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača što su Lejkersi iskoristili i slavili posle 11 mečeva bez pobede protiv ekipe iz Kolorada.

Jokić je posle poraza otkrio novinarima da je lekciji o lošem početku naučio na konjskim trkama.

- Naravno da želimo pobedimo, ali ja sam naučio na konjskim trkama, nije važno kako počinješ, nego kako završavaš. Danas nismo završili dobro, pa se nadamo da ćemo uraditi bolji posao.  Želimo da budemo fokusirani i da kontrolišemo igru, ali to nam se sa nije dogodilo - rekao je Nikola Jokić.

 

Foto: reuters

Nikola Jokić

 

Utakmicu je obeležilo još jedno neverovatno Jokićevo dodavanje za Majkla Portera Džuniora.

- Nadao sam se da će lopta biti ispred mene, a video sam krajičkom oka Majkla, pa sam je udario čim sam je video. Majkl me nije iznenadio jer sam ga video kako trči.

 

 

Na pitanje da li se oseća razočarao, ljuto ili frustrirano jer Denver nije pobedio i okončao seriju, Nikola je bio opušten i rekao da imaju novu šansu. 

- Ne osećam ništa od toga. Oni su kvalitetan tim. Imamo novu šansu za dva dana, na našem terenu. Pobedićemo ili ćemo da izgubimo, nadam se da ćemo uraditi ono prvo. Ako i izgubimo, imamo novu šansu.

Naš centar se malo našalio kada ga je novinar pitao koje su generalno stvari koje bi trebalo da promene u narednoj utakmici da bi došli do pobede:

- Misliš da ću ti to stvarno reći? - našalio se Srbin.

Nikola je potom kratko objasnio.

- Generalno, probaćemo da ih zaustavimo u tranziciji i da im ne dozvolimo 80 poena iz reketa.

 

 

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić

 

Jokić je analizira utakmicu i pričao o tome šta je to presudilo da Lejkersi dobiju meč.

- Njihov napad je bio takav da su oni diktirali tempo, koristili situacije, imali su otvorene šuteve, razbijali su nas u reketu.  Nismo mogli da pogodimo šut. To je očigledno uticalo na našu odbranu. U poslednje četiri utakmice smo bili u zaostatku već na kraju prve četvrtine ili poluvremenu, to treba da popravimo - zaključio je Jokić.

 

 

Pored Jokića, u ekipi Nagetsa Porter Džunior je meč završio sa 27 poena i 11 skokova, Marej je dodao 22 poena, dok je Koldvel Poup ubacio 14. Lejkersa je predvodio raspoloženi Entoni Dejvis sa dabl-dabl partijom od 25 poena, 23 skoka i šest asistencija, Lebron je ubacio 30 poena, a po 21 poen dodali su Ostin Rivs i Dianđelo Rasel.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija