• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.04.2024

05:40

Ništa od metle! Jokić maestralan, ali Lejkersi posle 11 utakmica srušili Denver (VIDEO/FOTO)

tanjug/ap

NBA

Ništa od metle! Jokić maestralan, ali Lejkersi posle 11 utakmica srušili Denver (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić ponovo je odigrao sjajan meč, upisao tripl-dabl, ali su košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali Denver Nagetse u četvrtom meču prve runde plej-ofa NBA lige sa 119:108 i produžili seriju koja će se vratiti u Denver.

Imao je Denver šansu da "pometla" Lebrona Džejmsa i ekipu, ali je dozvolio "jezerdžijama" da sačuvaju obraz i prekinu crni niz. Posle 11 vezanih poraza končano su uspeli da savladaju Nagetse.

Srpski centar je meč završio sa 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija. Bio je ovo 131. tripl-dabl Nikole Jokića kome je ostalo još sedam da se izjednači sa Medžikom Džonsonom. Nažalost, samo je on bio raspoložen, bez pomoći saigrača nije mogao da sruši Lejkerse. Porter Džunior je dodao 27 poena i 11 skokova, Džamal Marej 22 poena, dok je Koldvel Poup ubacio 14 poena. U ekipi Lejkersa Entoni Dejvis je dominirao sa dabl-dabl partijom od 25 poena, 23 skoka i  šest asistencija, Lebron je ubacio 30 poena,  a po 21 poen dodali su Ostin Rivs i Dianđelo Rasel.

Naredna utakmica igra se u Denveru, gde će Nagetsi moći pred svojim navijačima da završe posao, a igraće se 30. aprila, u noći između ponedeljka, od četiri časa posle ponoći po našem vremenu.

 

 

 

Nagetsi su posle dve četvrtine bili u deficitu od 13 poena (61:48), ali su tokom treće deonice imnali šansu da uhvate priključak. Jesu Lejkersi imali prednost od 15 poena, međutim, uspeli su Nagetsi da istope minus i priđu na sedam poena zaostataka. Međutim, Lejkersi su ipak odbili nalet gostiju, pa su pred poslednji deo igre bili u plusu 11 poena (91:80).

 

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić i Lebron Džejms

 

U nastavku je delovali da Denveru preti debakl, jer je u jednom momentu gubio 106:87. Na sreću, gosti su izbegli ubedljiv poraz, imali su čak priliku da uvedu meč u dramatičan finiš. Svi pomislili da će se Denver ponovo vratiti, prišao je na samo sedam poena, ali ovog puta to nije bio slučaj. Lejkersi nisu dozvolili triler završnicu, zadržali su prednost do kraja utakmice i produžili seriju barem na još jedan meč. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09 >> 15:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija