• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

11:06

Jokić nakon istorijske partije: Mislim da je to što sam uradio bilo pametno...

Tanjug/AP

NBA

Jokić nakon istorijske partije: Mislim da je to što sam uradio bilo pametno...

Podeli vest

Sviđa mi se kako igramo, imamo isto zalaganje kao prošle sezone, uverava srpski centar.

Iz godine u godinu Nikola Jokić podiže lestvicu svojim partijama u NBA ligi, a u noći između petka i subote još jednom je oduševio čitav svet. Bila je to MVP partija u režiji srpskog centra koji je predvodio Denver do pobede nad Portlandom sa 15. tripl-dabl učinkom ove sezone. 

Jokić je meč završio sa 27 poena, 22 skoka i 12 asistencija čime je potvrdio da je i ove sezne prvi favorit za MVP priznanje. Nakon utakmice srpski centar smatra da je dobra odluka bila što je propustio prethodni meč kako bi se odmorio i spreman dočekao duel sa Portlandom.

- Možda ne trenutno, ali na duže staze će značiti. Mislim da je to bila pametna stvar koju sam uradio - rekao je Nikola Jokić. 

Nagetsi su nakon 50 utakmica prošle sezone bili na istom skoru sa 34 pobede i 16 poraza. Zadovoljan je Jokić kako izgleda njegova ekipa, a ne krije ni da su ambicije ponovo šampionske. 

- Sviđa mi se što igramo sa istim zalaganjem. Nije kao da smo osvojili titulu, a sada mislimo da će biti lako. Još uvek želimo da se nadmećemo i da budemo još bolji. Gde ćemo završiti, ne znam, ali borimo se za svaku utakmicu. 

Konstatovao je jedan od novinara da je Jokić napredovao u defanzivnom smislu, ali se srpski centar sa tim nije preterano slagao. 

- Prosečan sam... Nisam loš, ali ni dobar, negde u sredini. Trudim se da budem bolji. Čitanje igre mi pomaže da budem na nivou onoga ko me čuva ili koga ja čuvam. Čitanje kompletne odbrane i napada, ne samo jedan na jedan, to pomaže - jasan je srpski centar. 

Foto: Tanjug

 

Protiv Portlanda sjajnu rolu imao je Pejton Votson kog je srpskki centar okaraterisao kao ključnog igrača u pobedi Denvera. 

- Pejton Votson. Da, imao je sjajnu rolu, polaganja, poludistancu, pa i trojku. Bio je odličan, ne samo u napadu, nego i u odbrani. Bio je naš "iks-faktor" za nas, zasigurno. Video sam ga i pokušao da odigram što je brže moguće za njega - prisetio se centar Denvera još jedne spektakularne asistencije. 

Bliži nam se "Ol-star" meč na kom ponovo neće biti Džamala Mareja. Jokić smatra da je njegovom saigraču mesto na okupljanju najboljih košarkaša NBA lige. 

- Svake godine isto pitanje. Ja mislim i svi mi u Denveru mislimo da bi trebalo da bude tamo. Možda smo to samo mi - podvukao je Jokić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija