• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.04.2024

23:18

Puče brejk u Barseloni! Olimpijakos režirao veliko iznenađenje!

EPAIMAGES

Košarka

Puče brejk u Barseloni! Olimpijakos režirao veliko iznenađenje!

Podeli vest

Filip Petrušev sjajan u pobedi crveno-belih.

Šokantan početak plej-ofa Evrolige! Nakon brejka koji su napravili Makabi Tel Aviv i Fenerbahče, trijumf u gostima uspeo je da upiše i Olimpijakos. Četa Jorgosa Barcokasa šokirala je Barselonu u "Blaugrani" i najavila da nas očekuju izuzetno zanimljive četvrtfinalne serije u elitnom takmičenju. Crveno-beli iz Pireja su u trećoj deonici slomili otpor rivala, Katalonci su preko Rikija Rubija uspeli da se vrate u meč, ali ne i da preokrenu. Na kraju - 77:75 za Olimpijakos. 

Upravo je duel Barse i Olimpijakosa najavljen kao najuzbudljivji u četvrtfinalu. Izrazitog favorita nije bilo, ali je su stručnjaci blagu prednost davali Kataloncima budući da se prvi meč igrao na njihovom bojištu. 

Crveno-beli u "Blaugranu" nisu stigli sa belim zastavicama. Naprotiv, Olimpijakos se pošteno "pobio" sa Barselonom i došao do velike pobede na startu serije. Sjajnu utakmicu odigrao je srpski reprezentativac Filip Petrušev koji je duel okončao sa indeskom 16 i poneo epitet MVP-a. Ipak, u finišu meča centar crveno-belih doživeo je peh prilikom doskoka i pitanje je u kakvom je stanju koleno... 

Foto: EPAIMAGES

 

Olimpijakos je stekao deset poena prednosti pred poluvreme. Barselona je uspevala da se vrati u meč, ali su crveno-beli odbili svaki nalet zahvaljujući dobrom šutu za tri poena. Najdžel Vilijams-Gos, Ajzea Kenan i Šekil Mekisik pogađali su kada je bilo potrebno. 

Gosti iz Pireja su u finišu meča imali problema sa faulovima budući da su zbog pet ličnih ranije u svlačionicu morali Tomas Vokap i Mustafa Fal. 

Vilijams-Gos je prednjačio sa 15 poena, Kenan je dodao 14, a Filip Petrušev 12 uz pet skokova. Sa druge strane, Vili Ernangomez ubacio je 13, isto koliko i Džabari Parker. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija