• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

22.04.2024

20:50

Pešić pobesneo pred OI: Svi sve znaju, svi su odredili cilj! Ne idemo tamo da igramo samo četvrtfinale!

Starsportphoto

Košarka

Pešić pobesneo pred OI: Svi sve znaju, svi su odredili cilj! Ne idemo tamo da igramo samo četvrtfinale!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izneo je očekivanja pred Olimpijske igre u Parizu koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta ove godine.

"Orlovi" u prestonicu Francuske idu kao aktuleni vicešampioni sveta, a prvi meč na olimpijskom turniru igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država. Osim "drim tima" sa nama u C grupi je još Južni Sudan, a četvrti učesnik biće pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku (2-7. jul). Pored domaćina, učestvuju još Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Kada se govori o ambicijama naše reprezentacije na takmičenju u Parizu, Pešić je, kako kaže, navikao da ih drugi određuju.

- Svi već sve znaju, odredili su ciljeve, što znači da ja to ne moram da činim. Moje je samo da trasiram put do cilja. Odrediti cilj i trasirati put do cilja su dve različite stvari. U grupi moramo da pobedimo najmanje na dve utakmice da bismo bili drugi, ili najbolji treći. Ne idemo tamo da bismo samo igrali u četvrtfinalu, nego i dalje - rekao je Pešić za časopis "Trener".

Foto: Starsportphoto

 

Selektor "orlova" istakao je da je prava sreća što u četvrtfinalu nećemo igrati sa Amerima, ali da postoji mogućnost da na njih naletimo u polufinalu.

- Dobro je što ćemo u četvrtfinalu izbeći SAD, ali na tom stepeniku moramo da pobedimo, na primer, Francusku, Kanadu... Ne možemo da pričamo o dometima, već samo o želji, ne zato što ne želim uspeh, nego zato što je prerano da govorimo o svemu tome. Ne znamo ni sve rivale u grupi, ni s kim ćemo da igramo u četvrtfinalu. Ako pobedimo tada, možemo da naletimo u polufinalu na SAD ili Kanadu. Moje je da se bavim time kako da ostvarimo svoje želje, ali trenutno iznosim samo argumente kojima raspolažem - jasan je Pešić.

Iskusni stručnjak dotakao se i toga koliko će jaka biti konkurencija na takmičenju. 

- Gotovo svi učesnici su favoriti za medalju. Recimo da su SAD i Kanada najozbiljniji kandidati za medalje, ali još osam ekipa ima kvalitet za odličje. To je ukupno deset selekcija. Jedino se može reći za Južni Sudan i Japan da nisu jaki. Svi su napredovali. Što se košarke tiče, biće ovo najjače i najizjednačenije OI u istoriji. Mnogi su se prošle godine čudili otkud su Nemci postali prvaci sveta. I sada se čudimo kako Crvena zvezda i Partizan nisu prošli u drugu fazu Evrolige, ali svi igraju košarku - istakao je Pešić.

Olimpijske igre trajaće od 28. jula do 11. avgusta ove godine, grupna faza je u Lilu, dok je završnica u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 2 nedelje

Ali zato nam je zabranjeno da se čudimo kako to Pešić nije ni blizu onoga što je u poređenju sa konkurencijom bio pre 20 godina. Pobeđuje ga ispodprosečna Italija predviđena Pocekom sa sve Jokićemmu sastavu. Pešić se konstantno ponaša kao primitivac a to može da se toleriše samo kada je čovek u nečemu najbolji. Čik da preuzme sada neki tim iz Evro lige. Oće, ubiše se da ga angažuju svi od Reala pa nadalje...Najslabija karika u našoj košarci danas su seniorski treneri. Naši igrači osvajaju sve živo od individualnih nagrada do klupskih trofeja i tako od evropskih takmičenja do NBA lige. Čega su to prvaci naši treneri već godinama unazad? Koja priznanja su dobili naši treneri u poslednjih 10 godina? Na međunarodnoj sceni takve uspehe je jedino imao Željko Obradović. To je jako malo. Čak ni u ABA ligi nema individualnih priznanja za naše trenere u poslednjih 10 godina. Samo pogledajte spisak trenera koji su zvanično proglašavani za najbolje u ABA ligi u poslednjih 10 godina i sve će biti jasno.

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija