• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

21:02

Nisam mogao s Obradovićem! Moneke: Nismo bili na istim talasnim dužinama

profimedia

Košarka

Nisam mogao s Obradovićem! Moneke: Nismo bili na istim talasnim dužinama

Podeli vest

Harizmatični košarkaš Baskonije, Čima Moneke rekao je da saradnja sa Sašom Obradovićem u Monaku nije išla u dobrom smeru.

Nigerijac je drugi deo prošle sezone igrao u dresu "kneževa", tim je ostvario dobre rezultate, ali on kaže da se nije  najbolje sporazumeo sa trenerom Sašom Obradovićem.

- Ne, nismo bili na istim talasnim dužinama, tačno je. Svaki evroligaški tim ima jednog, dva, tri ili četiri igrača koji se ne slažu jedni sa drugima. Tako je u životu inače. Ja nisam bio njegov tip igrača. Nisam igrao onoliko koliko je trebalo. Sistem u Monaku je takav da više zavisi od bekova, to me je limitiralo, jer oni kontrolišu sve. Ubilo je to malo moje samopouzdanje i košarka mi nije bila zanimljiva. Zarađivao sam najviše novca u karijeri, ali drugo najgore iskustvo za mene, od kad su me odstranili iz tima u mojoj prvoj sezoni -  počeo je Moneke razgovor u podkastu kod Džoa Arlaukasa.

Foto: profimedia

Čima Moneke i Saša Obradović

 

Dodao je da su finansijski uslovi bili odlični, ali da nikako nije mogao da se izbori i da dobije ulogu koju zaslužuje.

- Ja sam realna osoba. U Manresi sam znao da sam jedan od najboljih igrača u Evropi i da to mogu da dokažem u pravoj situaciji, kao što sada dokazujem. Ima igrača koji u Evropi ne igraju onako kako mogu i ja to shvatam. U Monaku je novac bio odličan, pre dolaska sam video tim i rekao sam da ako budem tamo radio sve ono što znam i mogu da osvajamo sve. Stojim iza toga. Da su mi dali da budem svoj, sve bismo osvojili prošle godine i verujem u to - kaže on.

Monako je bio na korak do finala Evrolige. U polufinalu je protiv Olimpijakosa imao 12 poena prednosti na poluvremenu, a onda je usledila treća četvrtina koju su izgubilisa 27:2, tako da su morali da se zadovolje trećim  mestom.

- O, Bože... Ta treća četvrtina, najgore košarkaško sećanje svih vremena. Daj da nastavimo, da pređemo na nešto drugo - rekao je Moneke.

Krilni centar ove sezone beleži sjajne partije u Evroligi. Postiže 14.2 poena u proseku i jedan od lidera Baskonije koja se nalazi na devetoj poziciji najjače košarkaške lige starog kontinetna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!
Društvo

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!

Plaćeno porodiljsko odsustvo nije, kao što bi moglo da se učini na prvi pogled i kako bi svako zdravorazumski pomislio, zakonsko pravo svake žene na svetu. Neke zemalje garantuju zaposlenima potpuno plaćeno porodiljsko odsustvo, dok druge nude delimično plaćanje - ali neke zemlje uopšte se ne obavezuju na plaćeno porodiljsko odsustvo.

05.05.2024

14:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija