• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

25.04.2024

11:38

Preminuo Velibor Džarovski, "kralj nameštaljki"

printscreen

Fudbal

Preminuo Velibor Džarovski, "kralj nameštaljki"

Podeli vest

U Makedoniji je u 75. godini preminuo Velibor Džarovski, koji je bio poznat po nameštanju utakmica!

Džarovski je preminuo posle kraće bolesti, a vest je potvrdila porodica, prenose mediji u Severnoj Makedoniji.

Bio je poznat kao "kralj fudbalskih nameštaljki" iz doba bivše Jugoslavije, a bio je i menadžer brojnim estradnim zvezdama 80-ih godina. On je čak i javno govorio da je namestio oko 80 mečeva u ligi bivše SFRJ. 

"Operisao" je sedamdesetih i osamdesetih godina kada nije bilo toliko kladionica. Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša, a platio je 500.000 dinara da se odigra onako kako je on zamislio. Uspeo je da sredi da se jedan meč niželigaša u Makedoniji završi rezultatom 134:0. Bio je to meč Leskoec - Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine.

- Da su tada postojale kladionice ja bih bio Bil Gejts. Kladionice su crno zlo kao i ljudi koji učestvuju u tome, pa i ja - rekao je Džarovski jednom prilikom.

 

Foto: printscreen

Velibor Džarovski

 

Radio je sa fudbalerima, sudijama, upravama klubova, 

- U svakom klubu imate igrače koji su kockari, trebaju mu pare za kuću, želi novi auto ili ima ljubavnicu koju treba izdržavati. Normalno je da sam na stadionima, gde sam radio koncerte, upoznavao igrače. Muvao sam i s upravama klubova. Uđem u svlačionicu sudiji i kažem: "Ne vadite kartone, danas igraju dva prijateljska kluba. I svima je sve jasno.

Optuživali su ga da je namestio 22 utakmice, a on se širom bivše zemlje hvalio kako je namestio više od 80 mečeva.

- Pogrešili su, namestio sam 23 utakmice. Međutim, kada se došlo do analize utakmice Hajduk – Sloboda u Splitu, a rezultat je bio 1:1, onda je tužilac rekao 'alja posle ovoga izaći na rivu'. To je značilo, zašto da čačkamo Hajduk. Imamo Džarovskog i onako za 22 nameštene utakmice - rekao je Džarovski pre nekoliko godina, pretili su mu zatvorskom kaznom od 15 godina, a pustili su ga posle 90 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija