• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.04.2024

18:48

Iznenađenje!? Liverpul odabrao Klopovog naslednika!

Tanjug/AP

Fudbal

Iznenađenje!? Liverpul odabrao Klopovog naslednika!

Podeli vest

Strateg Fajenorda - Arne Slot, prvi je kandidat za novog trenera "redsa".

Mesecima se priče o potencijalnom nasledniku Jirgena Klopa na klupi Liverpula. Mnoga imena dovođena su u vezu sa "redsima", posednji u nizu bio je Ruben Amorim, ali se ispostavlja da novinarske licitacije širom Evrope nisu bile tačne. 

Dok se šuškalo o dolasku Ćabija Alonsa, potom Roberta De Zerbija i na kraju Rubena Amorima, velikan sa "Enfilda" naporno je tragao za idealnim rešenjem. Kako prenosi portal "90min" sportski sektor Liverpula jednoglasno je izglasao Arenea Slota kao prvog kandidata da nasledi Klopa na kraju sezone. 

Trener Fajenorda poslednjih meseci pominjao sa kao potencijalno novi trener Barselone, Milana i Bajern Minhena, za to vreme je Liverpul radio "ispod radara". Navodno, "redsi" su uspeli da se dogovore sa Slotom i on je veoma raspoložen da se od naredne sezone oproba u Premijer ligi. 

Prevagu je, kako prenosi isti portal, napravila činjenica da Slot nema obaveznu otkupnu klauzulu sa Fajernodom. Dakle, u slučaju da reši da napusti klub, naredni poslodavac ne bi imao nikakvih obaveza prema velikanu sa "De Kajpa". Liverpul je spreman da angažuje Arnea Slota i njegov kompletan stručni štab, a njihova sloboda koštala bi negde oko 10.000.000 evra. 

Foto: EPAIMAGES

 

Budući da je Slot besplatna opcija, Liverpul je rešio da prekine pregovore sa Rubenom Amorimom. Za stratega Sportinga "redsi" bi portugalskom klubu morali da isplate oko 20.000.000 evra. Uprava "redsa" vodi računa o svakom centu zbog čega su odlučili da je Arne Slot, u ovom momentu, manje rizično rešenje. 

Arne Slot završava treću sezonu na klupi Fajenorda, u prvoj godini klub je odveo do finala Lige konferencija, prošle sezone osvojio je Erediviziju, dok je ove došao do trofeja u Kupu Holandije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija