• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekipa Informera

24.04.2024

12:00

Kraj: Zvezda je u finalu Kupa Srbije! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Starsportphoto©

Fudbal

Kraj: Zvezda je u finalu Kupa Srbije! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana gostuju Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Srbije. Meč se igra na stadionu "Rajko Mitić".

Večiti rivali su pre samo pet dana odmerili snage u 173. prvenstvenom derbiju, a crveno-beli su posle preokreta slavili sa 3:2 (1:1).

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:0

Stadion: Marakana

Strelci: Filipović (Autogol, 27. minut), Olanjinka (29. minut)

Žuti kartoni: Marković, Filipović (Partizan), Stamenić, Olanjinka (Crvena zvezda).

Crveni kartoni:

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvang - Bukari (od 69. Katai), Ivanić, Olanjinka (od 79. Điga) - Ndijaje (od 87. Kraso).

Trener: Vladan Milojević

PARTIZAN: (4-2-3-1):  Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković (od 45. minuta Stojković), Antić (od 72. Saldanja) - Ovusu, Goh (od 63. Natho) - Severina (od 63. Janković) , Zahid, Kalulu (od 56. Nikolić) - Baždar.

Trener: Igor Duljaj

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME:

Kraj utakmice: Ovog trenutka sudija Milanović svira kraj i tako zakazuje finale Kupa Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde.

90+3. minut - Možda i poslednji pokušaj Saldanje. Ipak, vidi se da Brazilac nije na svom nivou.

90+2. minut - Loše dodavanje Filipovića, nije mogao do nje Saldanja. Čini se da su i crno-beli odustali od ovog meča.

90+1. minut - Četiri minuta će se još igrati na "Marakani".

90. minut - Aleksandar Katai je sada nadskočio Stojkovića i plasirao udarac glavom, ali ponovo Jovanović ne dozvoljava treći gol.

89. minut - Šutira Mijailović, ali, gle čuda, fantastično brani Jovanović. Nestvaran je Nišlija među stativama Partizana.

88. minut - Obećavala je kontra crveno-belih, imali su prednost od tri igrača protiv dvojice defanzivaca. Ipak, jako loše rešenje odabrao je Ivanić i izgubio loptu.

87. minut - Priliku dobija i Žan Filip Kraso, koji će zauzeti poziciju Ndijajea u špicu Crvene zvezde.

86. minut - Faulom Filipović zaustavlja napad Ndijajea, a zbog toga je sanckionisan žutim kartonom.

84. minut - Još jedna, ko zna koja po redu, fantastična prilika da domaći uvećaju prednost, ali ponovo čist zicer skida nestvarni Aleksandar Jovanović.

83. minut - Prvi kontakt sa loptom Saldanje i odmah opasnost! Probio je Brazilac, ali je njegovo dodavanje odlično pročitao Dragović i intervenisao.

Foto: Starsportphoto

Ivanić pored dvojice čuvara

81. minut - Uprkos tome, lopta je i dalje oko 16 metara Partizana, biće novi udarac iz ugla. Centrirao je Hvang, a boksovao je odlično Jovanović.

80. minut - Ulaskom Đige jasno je da će Milojević nastojati jačanju defanzivne linije i čuvanju rezultata. 

77. minut - Olanjinka se žali na grčeve nakon starta zbog kojeg je dobio žuti karton. Traži Nigerijac izmenu, a u igru umesto njega će Điga.

75. minut - Ponovo sjajno reaguje golman izraelske reprezentacije. Loš je bio centaršut, nije tu bilo napadača crno-belih, pa je lopta završila u naručju odličnog golmana domaćih.

73. minut - Nije obećavao napad Partizana, ali je udarac Nikolića bio jako opasan. Ipak, iako dugo nije imao posla, Glazer se pokazao na visini zadatka još jednom.

72. minut - Ipak će Saldanja na teren i to ne umesto Filipovića, nego Antića.

68. minut - Priliku dobija i Aleksandar Katai, koji je postigao gol na subotnjem duelu sa Partizanom. Iz igre je izašao bledi Bukari.

Foto: Starsportphoto©

Duel Antića i Bukarija

67. minut - Filipović traži izmenu i signalizira treneru Duljaju da ne može da nastavi. Spreman da popuni njegovo mesto je Siniša Saničanin, koji danas slavi rođendan.

66. minut - Stvara prilike Hvang konstantno. Njegova lopta je proigrala Mijailovića, koji je probao da pronađe Olanjinku pred golom, ali je loše šutirao Nigerijac.

64. minut - Nastavlja Duljaj da "meša karte". Ušli su u igru Bibars Natho i Aleksa Janković, a teren su napustili Goh i Severina.

62. minut - Zbog baklje "grobara" u golu Crvene zvezde prekinut je duel na kratko. 

60. minut - Neverovatne scene pred golom crno-belih. Provo je Ndijaje probao, udarac je izblokiran, onda je Olanjinka uputio udarac, da bi odbitak pokupio Bukari i sa loptom driblao oko gola Jovanovića. Na kraju je njegov pas otišao u aut.

59. minut - Napokon se u kadru našao i Glazer. Uspeo je Partizan da stigne do gola rivala, ali je pokušaj Goha da proigra nekoga u 16 metara završio u autu.

Foto: Starsportphoto©

Hvang i Baždar

58. minut - Nije prošao ni minut, a Ndijaje se našao u situaciju 1 na 1 sa golmanom Partizana. Ni ovo nije bio gol, ali je svakako podignuta zastavica zbog ofsajda Francuza.

57. minut - Prekršajem nad Mirkom Ivanićem Zvezda je imala dobru poziciju za napad. Centrirao je Hvang, Ivanić je dva puta pokušao, ali je Jovanović još jednom pokazao da je zlata vredan za crno-bele!

56. minut - Spremna je i druga promena za goste iz Humske. Nemanja Nikolić ulazi u igru umesto Aldoa Kalulua.

53. minut - Našao se Olanjinka opet licem u lice sa Jovanovićem, ali ovoga puta nije uspeo da zatrese mrežu sjajnog Nišlije! Odlično je krenula kontra, Nigerijac je varkom izbacio Kovačevića, ali je onda jako loše šutirao preko gola.

51. minut - Potpuna kontrola Crvene zvezde. Polako se kreće lopta "od noge do noge", a onda je usledio i pas za Ndijajea, ali je Francuz bio u nezgodnom uglu kako bi ugrozio Jovanovića.

49. minut - Nije se snašao Ivanić sa loptom u šesnaestercu Partizana. Izgubio je loptu, a onda i faulirao Ovusua.

47. minut - Greši Zahid i tako stvara kontru Crvenoj zvezdi. Ndijaj je bio u duelu sa Kovačevićem, pao je, ali Milanović smatra da nije bilo prekršaja.

Foto: Starsportphoto©

Hvang u borbi sa Severinom

46. minut - Severina je u ovim trenucima konstantno pod pritiskom dvojice čuvara. Uvek je neko u blizini kako bi pomogao Rodiću.

45. minut - Igor Duljaj prvi menja u sastavu. Aranđel Stojković dobiće priliku umesto Svetozara Markovića, koji je pre samog početka meča zaradio žuti karton,

PRVO POLUVREME:

Posed lopte, nakon prvih 45. minuta igre ubedljivo je u korist Partizana - 62%. Crvena zvezda ima pet udaraca ka golu i od toga tri u okvir, dok su crno-beli tri puta uputili udarac, a samo jednom je Glazer intervenisao.

45+3. minut - Ndijaje je sada nezgodno doskočio nakon duela sa Ovusuom. Sve je u redu sa francuskim napadačem, a Milanović svira kraj poluvremena.

45+1. minut - Umotana je Antiću glava i zaustavljeno krvarenje, pa će meč biti nastavljen.

45. minut - Oprobao se Olanjinka kao asistent. Pokušao je Stamenić "makazicama", ali je samo uspeo da zakači Antića kopačkom u glavu i zaradi žuti karton. Antiću se ukazuje pomoć, dobio je ožiljak i krvari.

Foto: Starsportphoto©

Olanjinka obeležio prvo poluvreme

44. minut - Ksander Severina se igra fudbala! Kakvi potezi i majstorije pored trojice igrača u crveno-belom. Bio je potreban i četvrti čuvar kako bi se momku iz Kurasaa oduzela lopta.

43. minut - Na svu sreću, Marković će nastaviti meč. Nije bilo potrebno da napušta teren poput njegovog saigrača Kastilja u subotnjem derbiju.

42. minut - Nezgodan sudar glavama Ndijajea i Svetozara Markovića. Kapiten Partizana je izvukao deblji kraj i trenutno mu se ukazuje pomoć.

40. minut - Delovalo je da će crno-beli imati dobru priliku, ali je Baždar bio u nedozvoljenoj poziciji. Ako je za utehu, njegov udarac je svakako odbranio Glazer.

38. minut - Kakvo dodavanje Hvanga ka Stameniću! Sam je bio srpski fudbaler pred Jovanovićem, ali nije uspeo da zatrese mrežu po treći put.

36. minut - Preti u ovim trenucima "parni valjak" preko Zahida. Faul je napravio Marko Stamenić, ali je Norvežanin loše izveo slobodan udarac.

34. minut - Pogoci Nigerijca dali su dodatnu snagu i motivaciju crveno-belima, potpuno je preuzeta inicijativa od gostiju iz Humske.

29. minut - Olanjinka! Kakva utakmica za Nigerijca. Mijailović je maestralno proigrao nekadašnjeg napadača Slavije, a ovaj još lepše reagovao i savladao Jovanovića po drugi put za dva minuta!

 

 

27. minut - GOL! Hvang je sada centrirao sa desne strane, vratila mu se lopta, varkom se oslobodio čuvara i uputio novi centaršut, a Olanjinka se odlično snašao i usmerio je u gol!

 

 

26. minut - Dobra lopta za Bukarija, ali Antić dobro reaguje i izbacuje je u korner.

23. minut - Bojan Kovačević je nesigurno odigrao ka svojim saigračima, ali je dodavanje umalo presekao opasni Ndijaj. Ipak, otklonjena je opasnost ispred gola crno-belih.

22. minut - Loše izveden korner je lansirao kontru Partizana. Povukao je Severina, progirao Baždara koji je uspeo da se oslobodi čuvara, ali je udarac bio daleko preko gola Omrija Glazera.

Foto: Starsportphoto©

Duel Bukarija i Ovusua

21. minut - Jako dobar centaršut Mijailovića. Pokušao je Ivanić glavom da proigra saigrače pred golom, biće korner.

19. minut - Dobar korner izveo je Hvang, dok su oko njega pucali "topovski udari", ali je spreman bio Aleksandar Jovanović. Pokušao je Spajić da "pokupi" odbitak, ali je njegov udarac završio preko gola.

17. minut - Dugačka lopta za Ndijajea i faul u napadu Francuza.

15. minut - Fantastičan pas "iz prve" za Goha. Fudbaler iz Južne Koreje se našao ispred Glazera, ali je Izraelac odlično intervenisao. Loš centaršut Zahida, lak posao za čuvara mreže domaćih.

14. minut - Opet dobar posao obavlja Olanjinka, ali ovoga puta na svojoj polovini. Deluje da je Milojević pogodio kada je ukazao šansu bivšem igraču Slavije od starta.

12. minut - Jako se dobro snašao Olanjinka u vazdušnom duelu i proigrao Ivanića, ali nije srpski fudbaler uputio dovoljno precizan udarac ka golu rivala.

10. minut - Čini se kao da Crvena zvezda nema jasnu ideju kako odoleti napadima Partizana i prebaciti igru na protivničku polovinu.

8. minut - Lepo reaguje odbrana crveno-belih i otklanja opasnost iz svojih 16 metara. Pokušao je Bukari na drugoj strani, ali je vrlo brzo izgubio loptu.

7. minut - Prelepo dodavanje Severine za Kalulula. Pokušao je Nigerijac da petom vrati loptu do fudbalera iz Kurasaa, ali biće samo udarac iz ugla za Partizan!

Foto: FK Partizan

Aldo Kalulu

6. minut - Probala je Zvezda da prebaci težište igre pred gol Jovanovića, ali se Hvang našao u nedozvoljenoj poziciji.

5. minut - Goh se našao na desnoj strani, a njegov pokušaj ubacivanja lopte u šesnaesterac sprečio je Rodić.

3. minut - Loptu u nogama više imaju izabranici Igora Duljaja, ali nema prave šanse još uvek.

2. minut - Prva opasnija situacija pred golom Crvene zvezde. Centrirao je Kovačević, a Glazer nije najspretnije intervenisao. Ipak, sve je prošlo dobro po domaće.

1. minut Napokon je počeo duel na "Marakani". Svetozar Marković je već zaradio žuti karton zbog kasnog početka utakmice, a Partizan ima posed.

PRE MEČA:

19.06 - Meč još uvek nije počeo. Igrači Crvene zvezde su na terenu, dok Igor Duljaj drži govor svojim izabranicima.

19.03 - Posle minuta ćutanja u čast Dragana Milanovića, dugogodišnjeg radnika u Crvenoj zvezdi, sve je spremno za početak!

18.55 - Atmosfera na stadionu i ispunjenost tribina "Marakane".

18.53 - Sa druge strane, Igor Duljaj će moći da računa na Krunića, Stojkovića, Saničanina, Kanutea, Natha, saldanju, Šćekića, Medinu, Stjepanovića i Jankovića.

18.52 - Crvena zvezda će na raspolaganju sa klupe imati Popivća, Šljivića, Kangu, Kataija, Krasoa, Milunovića, Đigu, Sremčevića, Kneževića, Mimovića i Nikolića.

18.50 - Iako nije u protokolu za ovaj meč, podršku svojim saigračima pružaće Miloš Degenek i to u društvu sina Teodora.

Foto: informer.rs

Miloš Degenek sa sinom Teodorom

18.46 - Stigao je i doskorašnji fudbaler, a sada tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin.

18.43 - Fudbaleri crno-belih izašli su na teren kako bi započeli zagrevanje, dok se domaćin priprema na pomoćnim terenima pored stadiona.

 

 

18.36 - Ispred stadiona viđen je i Denil Kastiljo, koji neće biti na raspologanju Igoru Duljaju nakon što je zadobio prelom nosa na prethodnom derbiju.

Foto: informer.rs

Denil Kastiljo

18.34 - Utakmicu će pratiti i sin Zvezdana Terzića, Kostadin, inače potpredsednik OFK Beograda.

18.32 - Stigao je na "Marakanu" i sportski direktor Partizana i nekadašnji golman "parnog valjka" Ivica Kralj.

18.30 - Za razliku od prošlog derbija, odigranog u prvenstvu, Partizan će sa klupe predvoditi Igor Duljaj, koji je takođe govorio pred početak polufinala Kupa.

- Nismo promašili put. Stigli smo na vreme i najvažnije je da odradimo ono što smo planirali, a to je da pobedimo. Imamo cilj, imamo ambiciju. Neće biti nimalo lako, igrali smo pre par dana, neće biti iznenađenja. Nadam se da će doći mnogo navijača oba tima da dodatno ulepšaju ovu utakmicu. Videćemo kako ćemo izgledati. Imali smo neki naš plan, kao i protivnik, pa ćemo videti ko će kako reagovati. Penale nismo vežbali.

18.25 - Trener crveno-belih, Vladan Milojević govorio je uoči meča za "Arenu sport".

- Važna je utakmica zato što je polufinale Kupa i jedan tim mora pobediti. Drugačije je takmičenje od prvenstva. Imamo svoje ambicije. Ne znam šta je spremio kolega Duljaj, to ćemo videti na terenu. Nismo mogli ništa drastično da promenimo za ovo kratko vreme. Fudbal je igra u kojoj svi greše. Probaćemo da budemo koncentrisaniji na obe strane terena.

18.20 - Još uvek je moguće kupiti karte na stadionu, a i oko "Marakane" nema gužve.

18.10 - Prema informacijama sa terena, Autokomanda i prilaz stadionu Crvene zvezde je prohodan i nema gužve u saobraćaju.

Foto: informer.rs

Stane na kružnom toku Autokomanda

18.05 - Vladan Milojević odlučio se za nešto drugačiji sastav, pa su u prvih 11 svoje mesto pronašli Piter Olanjinka i Milan Rodić, dok će za "parni valjak" od starta početi Aldo Kalulu umesto iskusnog Bibarsa Natha.

17.35 - Na molbu naše redakcije, javio se i bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković, koji još uvek sa mnogo uspeha nosi rukavice i čuva mrežu Mladosti iz Lučana.

- Pozdrav za sve navijače Zvezde i Partizana. Ja već duže vremena ne pratim derbi pa će zato prognoze za meč izneti moji najmlađi saigrači - rekao je Stamenković, a kako vide ishod polufinalnog okršaja u Kupu njegovi saigrači, pogledajte u videu ispod.

 

17.20 - Na svu sreću, velika kiša koja je do malopre padala je prestala. Ukoliko ne bude novih padavina, na "Marakani" će biti odlični uslovi za igru.

17.03 - Nekadašnji fudbaler "parnog valjka" Saša Marković izneo je svoja očekivanja pred poslednji ovosezonski derbi i najavio praznik fudbala.

- Očekuje nas derbi, pravi praznik fudbala. Kao što svi znate očekujem prolazak mog Partizana! Junak će biti golman Aleksandar Jovanović. Uživajte u fudbalu i nadam se dobrom derbiju.

16.25 - Ukoliko 90 minuta ne bude dovoljno da se odluči pobednik, odgovor na to pitanje daće nam penali, neće biti produžetaka. Gradski rivali su poslednji put sa bele tačke odlučivali u finalu Kupa 2021, a ta penal serija bila je ispunjena incidentima. Od Stojkovićevog guranja Krstovićevog lica loptom, do utrčavanja dveju klupa na teren. Crvena zvezda je na kraju podigla trofej, ali su utakmicu obeležili incidenti nakon regularnog dela.

 

16.18 - Nekada najveći talenat iz Partizanove fudbalske škole, Nikola Gulan, za Informer poručuje da će njegov nekadašnji klub slaviti u današnjem meču i da će se revanširati crveno-belima za nedavni poraz u prvenstvu.

- Veliki pozdrav za sve navijače Partizana i za naše "grobare". Hajde da dođemo u što većem broju i podržimo naše momke da dobiju ovaj derbi! Nebitno je ko će dati gol i ko će biti junak utakmice, bitno je samo da Partizan pobedi! Za druge se navija, Partizan se voli, srećno momci!

 

 

 

 

 

 

15.50 - Iz fudbalskog kluba Partizan pale vatru pred derbi! Crno-beli su na društvenoj mreži Instagram objavili motivacionu video poruku, u kojoj su uz pesmu "Ćao bela" i poruku "borba" izdvojili sve sporne detalje sa prethodnog derbija! Između ostalog, tu je i ona situacija kada je Šerif Ndijaje postigao pogodak nakon duela sa Svetozarom Markovićem, ali i ona gde je Nikola Antić faulirao Osmana Bukarija, kako iz Humske veruju, van kaznenog prostora.

Evo kako je Partizan najavio večerašnji okršaj.

 

 

15.30 - Poruku podrške fudbalerima Crvene zvezde uputio je kapiten košarkaškog kluba Branko Lazić. On se zahvalio navijačima na podršci u dosadašnjem delu sezone, a onda imao šta da poruči izabranicima Vladana Milojevića.

Foto: EPA

Kapiten košarkaša Zvezde Branko Lazić

 

- Želeo bih da se zahvalim Urošu Spajiću i fudbalerima Zvezde i da poručim da smo uz njih danas kao porodica - istakao je Lazić.

 

 

15.00 - Nije ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi, ali danas će sa velikom pažnjom pratiti derbi i bodriće bivši klub. Nekadašnji vezista crveno-belih, a sada niškog Radničkog Andrija Luković, očekuje otvoren meč na "Marakani" i kako kaže, nada se pobedi ekipe Vladana Milojevića.

Mislim da će biti sličan meč kao pre nekoliko dana i sve osim pobede Zvezde biće veliko iznenađenje! Zvezda je favorit, iako će Partizan biti još motivisaniji i pokušati da pomrsi račune na "Marakani” i da je izbaci iz Kupa. Međutim, siguran sam da će crveno-beli pobediti i ubeđen sam da će pre isteka 90. minuta obezbediti trijumf. Što se tiče junaka meča, voleo bih iskreno da to bude neko od mlađih igrača, ali je pitanje koliko će dobiti prostora. Ukoliko ne bude niko od njih, neka ponovo to bude Sale Katai!

 

 

 

 

14.49 - Teška provala oblaka i kiša pogodili su Beograd nešto pre 15 časova, svega četiri sata pre početka derbija! Videćemo kakvo će vreme biti kada na teren izađu ekipe, nadamo se samo da će biti mnogo povoljnije nego sada i da teren stadiona Crvene zvezde neće biti natopljen vodom.

 

 

14.45 - Oglasio se i napadač Partizana Mateus Saldanja! Najbolji strelac crno-belih otkrio je da će večerašnji meč igrati u specijalno dizajniranim kopačkama, a kako one izgledaju, možete da pogledate na narednoj fotografiji.

Foto: printscreen instagram

 

 

14.38 - Povodom današnjeg derbija u polufinalu Kupa Srbije za Informer se oglasio i nekadašnji as Partizana Nebojša Marinković. Čovek koji je bio strelac pogotka u 128. večitom derbiju, kada su crno-beli na "Marakani" 2007. godine slavili sa 4:2, kaže da očekuje pobedu svog bivšeg tima i da će utakmicu rešiti Gajas Zahid ili Jung Džun Goh.

- Očekujem dobru utakmicu s obzirom na to da je polufinale Kupa Srbije i da se igra na ispadanje. Nadam se da će biti pravi derbi, zbog svega što se dešavalo na prošlom...Biće mnogo tenzije na terenu, ali očekujem da Partizan dobije večerašnji mec, jer je vrlo teško u razmaku od pet dana da jedan klub dobije dva puta i zato mislim da je tu prednost crno-belih. Mislim da će derbi rešiti Zahid ili Goh!

 

 

 

 

 

14.18 - Posle gola u derbiju deset minuta sam živeo san, ispričao je jednom prilikom Predrag Sikimić i te njegove reči najbolje opisuju koliko su fudbalerima večitih važni golovi protiv najljućeg rivala. Sikimić je bio strelac vodećeg gola za Zvezdu u 151. prvenstvenom derbiju završenom 1:1.

Nekadašnji golgeter očekuje da polufinale Kupa donese mnogo golova, kao sva tri ovosezonska derbija, ali smatra da će crveno-beli teško do pobede.

- Pozdrav svim navijačima Crvene zvezde i Partizana. Od sutrašnjeg derbija očekujem jako kvalitetnu utakmicu, veliki broj golova poput prethodna dva derbija na kojima je palo devet golova. Smatram da su crveno-beli u većoj prednosti, imaju bolju ekipu i veći broj izvrsnih igrača, kao i prednost domaćeg terena. To je jedino takmičenje koje je preostalo Partizanu i mislim da je ova utakmica mnogo važnija prethodna. Mislim da će Zvezda jako teško ući u finale, ali navijam za njih. Napred Zvezdo!

 

 

 

 

 

13.52 - Oglasio se Partizan na društvenim mrežama. Samo fotografijom, bez komentara, ali sve se može naslutiti na osnovu viđenog. Naime, crno-beli su juče u saopštenju za medije najavili da će igrati derbi, ali i da će na određeni način iskazati revolt i nezadovoljstvo zbog tretmana koji ima Partizan u FSS.
Navijači su, doduše, očekivali radikalnije poteze, ali kako stvari stoje sve će se završiti na tome što će prvotimci "parnog valjka" na teren izaći u majicama sa natpisom "Neki ljudi nikada neće saznati kako je lepo zaspati mirne duše i čistog obraza" uz hešteg Fudbalskog saveza Srbije.
 

 

 

 

13.44 - Nekadašnji vezista Partizana Branislav Jovanović uveren je, poput Milana Lole Smiljanića, da će kod igrača crno-belih proraditi inat zbog dešavanja koja su prethodila današnjem derbiju.

- Nadam se da će ovaj derbi biti zanimljiv kao prošli i da će biti mnogo dobrih poteza i golova. Zvezda igra na domaćem terenu i pred svojim navijačima i mislim da su na krilima pobede iz prethodnog derbija. Nadam se da je Partizan iz tog meča izvukao pouke i da se sada neće predati lako, da će kod njih proraditi neki inat i da će pokušati da savladaju crveno-bele i da prođu u finale Kupa. Pozivam sve navijače i "grobare" da dođu i da podrže momke i klub, jer mislim da je ovo utakmice sezone. Ne bih izdvajao jednog igrača koji će biti junak meča, voleo bih da to budu svi i da ovom prilikom pokažu koliko imaju snage, i da mogu da osvoje Kup. 

 

 

 

 

13.18 - Istorija derbija u Kupu kaže da su desetorica igrača dobijali crvene kartone. Rekorder je Zoran Bata Mirković. Nekadašnji defanzivac Partizana i reprezentacije naše zemlje čak tri puta je bio isključen u utakmicama Kupa. Osim njega još šestorica crno-belih su dobijala crvene kartone: Branislav Mihailović, Tomislav Kaloperović, Dražen Bolić, Ivica Iliev, Nemanja Rnić i Marko Lomić. Od bivših igrača Zvezde u derbijima u Kupu isključeni su: Vladimir Durković, Anto Drobnjak i Nikola Mijailović.

Foto: Starsportphoto

 

 

13.02 - Nekadašnji napadač Crvene zvezde Filip Kasalica, koji je u tri večita derbija bio strelac, veruj da će njegov bivši klub večeras ponovo slaviti. On bira da Aleksandar Katai bude čovek odluke.

- Ovaj derbi će biti sličan prethodnom. Zvezda je u velikoj prednosti, iako je ovo Kup takmičenje. Kada bih mogao da izaberem fudbalera koji će odlučiti derbi, voleo bih da to bude Aleksandar Katai!
 

 

 

 

 

12.41 - Naša dva najveća kluba odigrala je su pre samo pet dana derbi u prvenstvu i sigurno je da će taj detalj uticati na trenere prilikom izbora startnih 11 za večerašnji okršaj. Prema poslednjim informacijama do kojih su došli novinari Informera noć uoči utakmice, a posle poslednjih treninga dva tima, očekuju se sledeći sastavi: 

Foto: Informer, FK Crvena zvrzda

 

 

Vladan Milojević neće, po svemu sudeći, mnogo menjati u odnosu na dobitnu kombinaciju sa prošlog derbija. Najveća dilema je da li će mesto levog beka zauzeti Milan Rodić, kojeg je Ksander Severina silno namučio, ili Naser Điga, kojem je prirodna pozicija štoper, ali je više od 45 minuta prošlog derbija igrao na levom beku.

 

Foto: FK Partizan

 

 

Igor Duljaj poslaće na teren sve raspoložive snage, odnosno od starta bi u vatru trebalo da ubaci sveže oporavljene Mateusa Saldanju i golmana Aleksandra Jovanovića. 

 

12.28 - Ironičan komentar na račun delegiranog sudijskog tima imao je bivši internacionalni arbitar Radivoj Raka Đurović. On je od skoro aktivan na mreži X, a ovog puta osvrnuo se na izveštaj Sudijske komisije FSS u vezi sa suđenjem na prethodnom prvenstvenom derbiju. Navodno je konstatovano da je Pavle Simić sudio bez greške! Inače, osim Đurovića s tim se ne slaže ni Fudbalski klub Partizan, čiji su igrači pretili da neće igrati Kup derbi, a uprava crno-belih je najavila da će klub iz Humske danas na utakmici na određeni način iskazati revolt prema FSS i Sudijskoj komisiji.
 

 

 


 

12.22 - Glavni sudija na Kup derbiju biće Miloš Milanović, a pomagaće mu Milan Pašajlić i Novak Novaković, dok će u VAR sobi sedeti Milan Stefanović.

Milanović je bio glavni arbitar finala Kupa 2022. kad su se takođe na stadionu "Rajko Mitić" sastali Crvena zvezda i Partizan, a crveno-beli su slavili golovima Aleksandra Kataija u 26. i 72. minutu, dok je jedini strelac za crno-bele bio Slobodan Urošević u 62. minutu. 

Ove sezone, tri puta je Milanović delio pravdu na mečevima Crvene zvezde, a četiri puta na utakmicama Partizana.

 

12.09 - Prema nezvaničnim informacijama prodato je tek oko 20.000 ulaznica za današnji derbi. To je daleko iznad proseka na utakmicama domaćih takmičenja, ali skoro dvostruko manje od posete na prethodna dva duela Zvezde i Partizana odigrana u intervalu od mesec i po dana na "Marakani".
Nadamo se da će kiša danas zaobići Beograd, kao i da će bar još nekoliko hiljada navijača odlučiti u narednim satima da ipak ode na stadion i bodri svoj tim.

S tim u vezi, sledi pomalo zaboravljena himna derbija.
 

 


12.00 - Vreme je za posledji večiti derbi u sezoni. Posle tri okršaja u prvenstvu Srbije, od kojih su po jedan u svoju korist rešili Crvena zvezda (3.2) i Partizan (2:1), uz jedan remi (2:2), kucnuo je čas da večiti rivali odmere snage u polufinalu Kupa Srbije.
Najmasovnije domaće takmičenje je specifično zbog toga što neko mora da izađe kao pobednik. Ako posle 90 minuta fudbala večeras bude nerešeno, onda će o finalisti odlučiti penali.
Polufinalni meč Kupa Srbije počeće u 19.00 časova, biće odigran na stadionu "Rajko Mitić", a oni koji nisu u mogućnosti da prate direktan TV prenos (Arena 1 premijum), moći će na našem blogu posvećenom derbiju da prate sve detalje u vezi sa najvećom utakmicom srpskog fudbala.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija