• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

18.04.2024

23:02

Liverpul pobedio, ali ispao! Roma ugasila Milan! Prošali Leverkuzen i Marsej

EPAIMAGES

Fudbal

Liverpul pobedio, ali ispao! Roma ugasila Milan! Prošali Leverkuzen i Marsej

Podeli vest

Poznati su prvi polufinalisti Lige Evrope! Fudbaleri Atalante, Rome i Bajer Leverkuzena i Marseja igraće u završnici drugog po jačini elitnog takmičenja.

Najveće iznenađenje priredio je tim iz Bergama, koji je večeras izgubio od favorizovanog Liverpula 1:0, ali je dalje prošao zbog ubedljive pobede u prvom meču na "Enfildu" od 3:0. 

Očekivalo se da će izabranici Jirgena Klopa posle šokantnog poraza na svom terenu reagovati i uspeti da dođe do preokreta na severu Italije. Ipak, "crno-plavi" uspeli su da se odbrane i pored žestokih napada Salaha i saigrača i trasiraju put u polufinale. 

Foto: AP PHOTO

Duel Atalante i Liverpula

"Redsi" jesu otvorili fantastično meč u Bergamu i već u sedmom minutu poveli golom Muhameda Salaha i to sa penala. Delovalo je u tim trenucima da je engleska mašinerija tek upalila motore i da će Atalanti biti gotovo nemoguće da izdrži nalet. Engleski premijerligaš bio je u totalnoj ofanzivi, stvarao šanse, ali do poluvremena promene rezultata nije bilo. 

U drugom delu se očekivao još jači pritisak "redsa", ali se desilo suprotno. Liverpul nije preterano bio opasan po gol Atalante. Shvativši da je vremena sve manje, Jirgen Klop je povukao za trostrukom izmenom u nadi da će pokrenuti svoj tim. Ušli su u igru Dijogo Žota, Darvina Nunjes i Harvi Eliot umesto Mohameda Salaha, Luisa Dijasa i Dominika Soboslaija.

Ipak, rezultat se na terenu nije menjao, te je Atalanta uspela da uz minimalan poraz prođe dalje.

Drama je izostala i u Rimu, gde se očekivalo da će goreti u italijanskom derbiju. Ipak, Roma je lakše nego što se očekivalo savladala Milan sa 2:1 i tako posle prvog meča (1:0) dalje prošla ukupnim rezultatom 3:1. 

Foto: AP PHOTO

 

Ekipa Danijelea de Rosija sve dileme oko trijumfa rešila je za samo 20 minuta igre u prvom poluvremenu. Utakmia na "Olimpiku" nije mogla da počne bolje za domaćina, koji je u 12. minutu poveo golom Đanluke Manćinija. Lorenco Pelegrini je šutirao sa distance, pogodio stativu, ali se lopta odbila do defanzivca Rome, koji je iskoristio poklon i savladao golmana Manjana. Samo deset minuta kasnije "vučica" je duplirala prednost i praktično rešila derbi večeri. 

Pukla je kontra domaće ekipe, Romelu Lukaku je vukao po desnoj strani, potom je "zamolio" protivnika i pokušao da proigra saigrača u petercu, ali je jedan od protivnički igrača izbio loptu, koja je stigla do Paula Dibale, a ovaj preciznim udarcem sa distance pogodio mrežu Manjana. 

Foto: AP PHOTO

 

Roma je posle pola sata igre ostala i sa igračem manje, jer je isključen Zeki Čelik. Turski defanzivac je sa leđa oborio Rafaela Leaa, a poljski sudija Simon Marčinjak mu je bez dileme pokazao crveni karton. Očekivalo se da će "rosoneri" iskoristiti brojčanu prednost i napasti ranjenu "vučicu". Trener Milana Stefano Pioli potegao je i za srpskim reprezentativcem Lukom Jovićem i ubacio ga u igru krajem prvog poluvremena. Pokušavali su srpski as i iskusni Olivije Žiru da probiju bedem domaćih, a tek u završnici u tome je uspeo Mateo Gabija i u 85. minutu savladao srpskog golmana Mila Svilara. Ipak, vremena za nešto više nije bilo, pa je Roma sa igračem manje uspela da prođe u polufinale.  

Foto: AP PHOTO

Detalj s meča Vest Hema i Bajer Leverkuzna

Prolaz dalje obezbedio je i Bajer Leverkuzen, koji je u gostima odigrao nerešeno 1:1 sa Vest Hemom. Nemački tim se zahvaljujući trijumfu u prvoj utakmici od 2:0 plasirao u polufinale. 

"Čekićari" su poveli u 13. minutu golom Antonija i prepolovili prednost rivala. Sve do poslednjeg minuta Leverkuzen je strepeo za prolazak, ali je onda u 89. Žeremi Frimpong pogodio i ugasio sve nade engleskog tima da mogu do produžetka. 

Najviše drame viđeno je u Marseju, gde je Olimpik posle jedanasteraca pobedio Benfiku sa 3:2 i obezbedio plasman u polufinale. U prvom meču pre nedelju dana lisabonski tim je slavio sa 2:1, a kako je večeras francuski tim posle 120 minuta igre vodio 1:0, odluka o polufinalisti je pala u penal seriji. 

Domaćin je sa bele tačke bio siguran u sve tri serije, dok su na drugoj strani Anhel di Marija i Antonio Silva bili tragičari za portugalsku ekipu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija