• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

18.04.2024

20:05

KRAJ: Marsej nakon drame na "Velodromu" izborio polufinale Lige Evrope!

EPAImages

Fudbal

KRAJ: Marsej nakon drame na "Velodromu" izborio polufinale Lige Evrope!

Podeli vest

Uživo pratite sve revanš mečeve četvrtfinala Lige Evrope.

REZULTATI UŽIVO: 

Roma - Milan  2:1 (1:0)
Strelci: Manćini 12, Dibala 22 - Gabia 88
(prvi meč - 1:0)

Atalanta - Liverpul  0:1 (0:1)
Strelac: Salah 7p
(prvi meč - 3:0)

Marsej - Benfika  1:0 (0:0)
Strelac: Mumbanja 78
(prvi meč - 1:2)

Vest Hem - Bajer Leverkuzen  1:1 (1:0)
Strelci: Antonio 15 - Frimpong 88
(prvi meč - 0:2)

UŽIVO: 

PENALI:

KRAJ! Eksplodirao je "Velodrom" nakon sjajnog udarca Enrikea, Marsej ide u polufinale! 

3:2 - Još jedan penal brani Pau Lopez! Ima Luis Enrike šansu da odvede Marsej u polufinale! 

3:2 - Siguran je Balerdi, Marsej grabi ka plasmanu u polufinale! 

2:2 - Pogađa i Nikolas Otamendi, ponovo je nerešeno, ali Marsej ima priliku da vrati vođstvo preko Balerdija!  

2:1 - Ne greši kapiten Marseja! 

1:1 - Pogađa Kokču uz mnogo sreće... Lopta je prošla ispod Pau Lopeza! Sledeći će penal šutnuti Kondogbija. 

1:0 - Siguran je Hoakin Korea, na jednu stranu šalje loptu, a na drugu Trubina. 

0:0 - STATIVA! Pročitao je Pau Lopez namere Anhela Di Marije, ali nije morao da brani budući da je Argentinac pogodio okvir gola! 

DRUGI PRODUŽETAK: 

120. minut - KRAJ! Biće penala na "Velodromu"! 

119. minut - Muče grčevi sve aktere večerašnje utakmice, ponovo je na travi Veretu, dok u Benfici istih problema ima Florentino Luis. 

115. minut - Debitant Lafont je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor Benfike, ali je dobro reagovala odbrana gostujućeg tima. Sada kratak prekid budući da se na grčeve žali Jordan Veretu. 

:

Foto: EPAIMAGES

 

112. minut - Mirno je na "Velodromu" nakon šanse koju je imala Benfika, svesni su u domaćem taboru da nema potrebe za ofanzivom budući da bi Portugalci to surovo mogli da kane. 

108. minut - Mogla je Benfika da dođe do izjednačujućeg gola u drugom produžetku, ali je Kabral bio sebičan i odbio da doda loptu do Aursnesa. Mnogo sreće za Marsej!

106. minut - Počeo je drugi produžetak na "Velodromu"! 

PRVI PRODUŽETAK:

105. minut - Gotov je prvi produžetak u Marseju! 

103. minut - Zanimljiv pokušaj Aubamejanga na "Velodromu", Gabonac je iz teške situacije uspeo dobro da šutira i umalo prevari Trubina, ali lopta odlazi preko gola, ostaje 1:0. 

100. minut - Sevnula je kontra Marseja nakon kornera Benfike, Mumbanja je povukao loptu nakon što se ispred svog kanznenog prostora dobro snašao Žigo. Ipak, bez opasnosti po gol Anatolija Trubina. 

Foto: EPAIMAGES

 

98. minut - Mnogo prekida na Azurnoj obali. Sada se na povredu žalio Anhel Di Marija, ali će Argentinac uspeti da nastavi utakmicu. 

95. minut - Bilo je vatre tokom regularnog dela utakmice, ali je na startu produžetaka mirno. Čini se da ekipe ne žele da rizikuju trenutni rezultat. 

91. minut - Počeli su produžeci na "Velodromu"! Očekuje nas paklen ritam u narednih pola sata...

DRUGO POLUVREME: 

90.  minut - KRAJ! Roma i Leverkuzen su naredna dva učesnika polufinale, na "Velodromu" će se igrati produžeci! 

Kraj, Atalanta je eliminisala Liverpul i plasirala se u polufinale Lige Evrope. Uskoro će isto obezbediti Leverkuzen i Roma! 

89. minut - GOOOOOOOOL! Nema nameru četa Ćabija Alonsa da ove sezone upiše poraz pošto je Frimpong poravnao rezultat u Londonu! "Aspirindžije" su poravnale rezultat protiv Vest Hema i obezbedile mesto  u polufinalu - 1:1!

 

 

86. minut - GOOOOOOOOL! Evo ga pogodak nade za "rosonere", Rafael Leao je proigrao Gabiju, a štoper Milana iz peterca loptu sproveo u mrežu Rome - 2:1. Potrebna su još dva gola gostima kako bi izborili produžetke na "Olimpiku". 

 

 

85. minut - Nova šansa za Milan, sada je Rijnders gađao sa ivice kaznenog prostora, ponovo dobra reakcija Romine odbrane. 

83. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Frimpong sve da reši na stadionu "London", ali je Holanđanin izuzetno loše šutirao iz dobre pozicije, ostaje 1:0 za Vest Hem! 

81. minut - Kuva na "Velodromu" nakon vodećeg gola domaćeg sastava. Umalo je Anhel Di Marija odmah uzvratio i poravnao rezultat, ali je Pau Lopez dobro reagovao. Želeo je, potom, Argentinac da izvede korner, međutim domaći navijači su ga sprečili u toj nameri mnoštvom upaljača. 

78. minut - GOOOOOOOOL! Napokon se terenska inicijativa Marseja isplatila, Mumbanja je matirao Trubina i poravnao ukupan rezultat protiv Benfike! Biće ludo na "Velodromu" do kraja utakmice - 1:0!

 

 

72. minut - Organizovano se brani Atalanta više od sat vremena u Bergamu iako traje totalna ofanziva Liverpula. 

Foto: EPAIMAGES

 

69. minut - Još jedan pokušaj "rosonera" u Rimu, sada je svoj udarac oprobao Čukvueze, ponovo bez opasnosti za Svilara. 

67. minut - Totalna ofanziva Marseja na "Velodromu", pod strahovitim pritiskom je poslednja linija Benfike, sada je veliku šansu imao Kondogbija, savršena reakcija Anatolija Trubina, ostaje 0:0. 

62. minut - Veliku šansu imao je Džarod Bouven u Londonu, ali se spetljao reprezentativac Engleske i trapavo gađao ka golu Leverkuzena. 

59. minut - Mogao je Spinacola da reši pitanje pobednika na dvomeču Rome i Milana, ali je Majk Menjon sačuvao makar teoretske šanse za "rosonere" da mogu do preokreta na "Olimpiku". 

57. minut - Malo je falilo da Benfika pravo niotkuda povede na "Velodromu", iz drugog plana je Arusners sačekao dodavanje Neresa, pogađa Norvežanin samo spoljni deo mreže. 

Foto: EPAIMAGES

 

52. minut - Bio je Kristijan Pulišić u dobroj poziciji na ivici šesnaestrca, ali je loše gađao Amerikanac. Bez opasnosti po Mileta Svilara u Rimu, ostaje 2:0. 

50. minut - Totalna ofanziva Liverpula na startu drugog dela igre, sada je Aleksander-Arnold pokušao da pronađe Nunjeza u srcu kaznenog prostora, ali dobro reaguje odbrana Atalante. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Odmah prilika za Marsej, želeo je domaćin na "Velodromu" da iznudi penal, ali od toga nema ništa nakon provere u VAR sobi. 

PRVO POLUVREME: 

45. minut - POLUVREME! 

43. minut - Još jedna šansa za Vest Hem u Londonu, pokušao je Coufal da gađa nakon što je udarac Alvareza blokiran, ali je češki reprezentativac gađao pravo u golmana Bajer Leverkuzena. 

Foto: EPAIMAGES

 

40. minut - Ofanzivna izmena Stefana Piolija! Milan će u nastavku meča igrati sa dvojicom napadača pošto je Luka Jović zamenio vezistu Ismaela Benasera. U međuvremenu "rosoneri" su se nadali penalu, ali je Simon Marčinjak nakon gledanja "VAR" snimka odlučio da nema govora o kaznenom udarcu. 

38. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Mohamed Salah da duplira prednost Liverpula u Bergamu, ali je odlučio da lobuje Musa i - pogrešio je. Mogao bi promašaj Egipćanina skupo da košta "redse" u nastavku meča! 

34. minut - Veliku šansu propustio je Teo Ernandez! Malo je falilo da Milan ekspresno iskoristi brojčanu prednost nakon Čelikovog isključenja, ali je dobro reagovao Mile Svilar. 

31. minut - U isto vreme zakuvalo se u Londonu i Rimu! Na meču Vest Hema i Leverkuzena zaratili su Tah i Antonio, a potom i stručni štabovi. Sa druge strane, direktan crveni karton dobija Zeki Čelik! Roma ostaje sa igračem manje...

 

 

29.  minut - Razigrao se i Marsej na "Velodromu", dobru šansu je sada imao Pjer-Emerik Aubamejang nakon asistencije Harit, spetljao se Gabonac, ostaje 0:0. 

26. minut - Mogao je Alvarez da duplira prednost Vest Hema na stadionu "London", gađao je Meksikanac glavom nakon centaršuta Bouvena, ali ovoga puta preko prečke. 

22. minut - GOOOOOOOOL! Roma je, verovatno, obezbedila mesto u polufinalu Lige Evrope! Paolo Dibala duplira prednost "vučice" u Rimu nakon sjajno odrađenog posla Romelua Lukakua - 2:0!

 

 

17. minut - Najmanje dešavanja ima na "Velodromu", teško će Marsej sa ovakvim pristupom nadoknaditi poraz iz Lisabona. Benfika ima terensku inicijativu i drži posed lopte. 

15. minut - GOOOOOOOOL! Neće biti mirno večeras, doduše, nije to bilo ni očekivano! Vest Hem nakon četvrt sata uspeva da smanji prednost Leverkuzena u ukupnom skoru, Majkl Antonio bio je najviši u skoku nakon Bouvenovog centaršuta - 1:0!

 

 

14. minut - Spektakularna intervencija Alisona Bekera u Bergamu! Golman Liverpula morao je da zaustavi udarac svog kapitena Van Dajka koji je trapavo reagovao nakon trapave reakcije. 

12. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Roma, ponovo Manćini. Neverovatno... Raspucao se štoper "vučice" i postao heroj navijača zbog golova u bitnim utakmicama. Stameni štoper bio je na pravm mestu nakon što je Pelegrini pogodio stativu sa distance - 1:0!

 

 

9. minut - Imao je Iliman Ndijaje šansu da odmah poravna ukupan rezultat na meču Marseja i Benfike, ali se krilni napadač francuskog kluba propisno obrukao i iz dobre pozicije gađao pored stative. 

7. minut - GOOOOOOL! Vraća se Liverpul - Mohamed Salah je savladao Musoa - 0:1!

 

 

5. minut - PENAL! Imaće Liverpul šansu nakon samo pet minuta igre u Bergamu da smanji zaostatak. Aleksander-Arnold je poslao centaršut, a rukom loptu zakačio Ruđeri! 

4. minut - Miran početak mečeva širom Evrope! 

1. minut - Utakmice su počele! 

Pre meča: 

20:47 - Nema sumnje i da nas na "Velodromu" očekuje izuzetno atraktivna utakmica. Benfika je u prvom duelu slavila protiv Marseja sa 2:1, ali večeras francuski predstavnik ima prednost domaćeg terena. 

 

 

Žan-Luj Gase odlučio se za sledećih 11: Lopez - Mbemba, Balerdi, Žigo, Soglo - Ndiaje, Kondogbia, Harit, Ounahi, Veretu - Aubamejang. 

Sa druge strane, Rožer Šmit odlučio se na zešto defanzivniju postavu: Trubin - Ba, Silva, Otamendi, Aursnes - Florentino, Neveš - Di Marija, Rafa Silva, Neres - Tengštet. 

20:39 - Bliži se jubilej rivaliteta između Rome i Milana, večerašnji okršaj dva italijanska kluba biće 198. u svim takmičenjima. Bolji skor imaju "rosoneri" sa 84 trijumfa, Roma je bila bolja 52 puta, dok je meč rešen bez pbednika u 62 navrata. 

20:31 - Biće zanimljivo i u Londonu budući da je Ćabi Alonso rešio da malo "rotira": Kovar - Kosundu, Tah - Stanišić, Džaka, Palasios, Hinsepi - Telja, Virc, Grimaldo - Šik. 

 

 

Dejvid Mojes želi da nadoknadi minus iz prvog meča i odlučio se za očekivanih 11: Fabijanski - Coufal, Zuma, Agerd, Kresvel - Vord-Prauz, Alvarez, Souček - Boven, Antonio, Kudus. 

20:25 - Očekivano! Jirgen Klop izveo je najboljih 11 na megdan Atalanti: Alison - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Soboslai, MekAlister, Džouns - Salah, Gakpo, Diaz. 

 

 

Ni u sastavu Đanpjera Gasperinija nema iznenađenja: Muso - Đimšiti, Hien, Kolašinac - Zapakosta, De Ron, Ederson, Rugeri, Kopmajners - Mirančuk, Skamaka.

20:19 - Danijele De Rosi opredelio se za sledeći sastav: Žiru - Čelik, Manćini, Smoling, Spinacola - Pelegrini, Paredes, Bouv - El Šaravi, Dibala, Lukaku. 

Sa druge strane, Milan će nastupati u sledećem sastavu: Menjon - Kalabrija, Gabia, Tomori, Ernandez - Musa, Benaser - Pulišić, Loftis-Čik, Leao - Žiru. 

 

 

20:16 - Bajer Leverkuzen je na svom terenu savladao Vest Hem sa 2:0, ali se "čekićari" nadaju da će u Londonu uspeti da nanesu prvi poraz novopečenom šampionu Bundeslige. 

20:13 - Pred fudbalerima Liverpula je nemoguća misija! Četa Jirgena Klopa u Bergamu juri tri gola minusa iz prve utakmice pošto je Atalanta pre sedam dana slavila sa 3:0 na "Enfildu". 

20:09 - Najviše vatre očekuje se  na meču Rome i Milana. "Vučica" je slavila u prvom meču sa 1:0 golom Manćinija, a večerašnji derbi na "Olimpiku" sudiće Poljak - Simon Marčinjak. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos revanš mečeva četvrtfinala Lige Evrope. Sve detalje sa utakmica Roma-Milan, Atalanta-Liverpul, Benfika-Marsej i Vest Hem-Bajer Leverkuzen uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija