• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

30.03.2024

06:30

Na današnji dan: "Furija" zaustvljena na "Marakani", Kežman zatresao stativu

EPA Images

Fudbal

Na današnji dan: "Furija" zaustvljena na "Marakani", Kežman zatresao stativu

Podeli vest

Fudbaleri Srbije i Crne Gore na današnji dan 2005. godine odigrali su 0:0 protiv Španije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine.

Izabranici selektora Ilije Petkovića, tada su na beogradskoj "Marakani" pred više od 48.000 navijača dočekali "crvenu furiju". 

Naš tim je tada kao lider grupe 7 sa deset bodova dočekao drugoplasirane Špance, koji su imali dva poena manje. Tako da je to ujedno bio i duel za prvo mesto, ali je naša remijem uspela da sačuva prvo mesto, a ujedno i mrežu.

Foto: EPA Images

Savo Milošević u duelu sa španskim fudbalerom

Naime, te kvalifikacije ostaće upamćene po jednom od najboljih izdanja naših fudbalera u kvalifikacijama. Srbija i Crna Gora je prvenstveno dominirala u defanzivi, o čemu govori da smo kvalifikacioni ciklus završili sa samo jednim primljenim golom. Najpre zahvajujući jakoj defanzivnoj liniju koju su činili Nemanja Vidić, Mladen Krstajić, Ivica Dragutinović i Goran Gavrčančić, dok je na golu stajao Dragoslav Jevrić, naša selekcija se lako nosila sa rivalom kao što je bila "furija". 

Pored pomenute zadnje linije, na megdan Špancima izašli su još i Ognjen Koroman (od 77. Dušan Basta), Igor Duljaj, Dejan Stanković i Predrag Đorđević, dok su najistureniji bili Mateja Kežman (od 80. Nenad Jestrović) i Savo Milošević (od 65. Saša Ilić).

Na drugoj strani, selektor Luis Aragones Suarez izveo je najjači sastav u tom trenutku i to Kasiljas, Ramos, Pujol, Ćavi, Horno, Albeldo, De la Penja, Sančez, Tores i Rejes. 

Foto: EPA Images

Ognjen Koroman i Hoze Antonio Rejes

Duel na "Marakani" protekao je u tvrdoj i velikoj borbi na obe strane. Ekipe su branile svoj gol i čekale da iz eventualne kontre stignu do prednosti. Španci su prvenstvno pokušavali da iz prekida zaprete golmanu Jevriću, ali je svaki pokušaj završavao daleko od gola.

Foto: Starsportphoto

Mateja Kežman promašio zicer

S druge strane, najbolju šansu za naš tim propustio je Mateja Kežman u 53. minutu. Dragutinović je tada sa sredine terena poslao duboku loptu napred ka Stankoviću, koji je odmah prosledio do Kežmana, koji je istrčao pred već posrnulog Kasiljasa, ali je umesto u mrežu, pogodio stativu. U tom trenutku cela "Marakana" se uhvatila za glavu. Do kraja utakmice ekipe su nastavile da igraju u istomm ritmu, naša odbrana gotovo da nije dozvolila rivalu da stvori jednu ozbiljnu priliku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija