• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.04.2024

21:00

E, sad je stvarno kraj! Rusi rešili da ovo ukinu Ukrajini! Visokopreciznim udarima zbrisana ključna stvar za vođenje rata!

Shutterstock

Vesti

E, sad je stvarno kraj! Rusi rešili da ovo ukinu Ukrajini! Visokopreciznim udarima zbrisana ključna stvar za vođenje rata!

Podeli vest

Udari ruske vojske na infrastrukturu Ukrajine lišavaju Kijev mogućnosti da snabde svoje oružane snage bespilotnim letelicama sa novim tehnologijama, piše Forbs.

"Metode protiv bespilotnih letelica uključuju iskorišćavanje ranjivosti bespilotnih letelica: u ovom slučaju, ranjivost leži u činjenici da je ukrajinskim odbrambenim kompanijama potrebna električna energija za razvoj i proizvodnju svojih bespilotnih letelica. Napadom na energetsku infrastrukturu, ruska vojska zapravo ometa sposobnost ukrajinskih kompanija da uvode nove bespilotne tehnologije u svoje oružane snage", piše Forbs.

Analitičari lista su takođe primetili da će ruske snage, usporavanjem ukrajinske proizvodnje bespilotnih letelica, u ovom trenutku moći da razviju nova sredstva za suprotstavljanje bespilotnim letelicama na bojnom polju, što će njihovim lovcima obezbediti ključnu prednost na frontu.

Ruske trupe počele su da udaraju na ukrajinsku infrastrukturu povezanu sa Oružanim snagama Ukrajine 10. oktobra 2022. godine - dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, koji je, prema ruskim vlastima, stajao iza ukrajinskih specijalnih službi. Izvode se štrajkovi protiv energetike, odbrambene industrije, vojne komande i komunikacionih objekata širom zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nižu se upozorenja RHMZ! U ovom delu pašće puno kiše, poseban oprez i zbog olujne košave - udari do čak 100 km na čas!
Društvo

Nižu se upozorenja RHMZ! U ovom delu pašće puno kiše, poseban oprez i zbog olujne košave - udari do čak 100 km na čas!

Oblačnost s kišom iz Hrvatske i BiH koja je zahvatila jug Bačke, zapadne delove Srema, Mačvu i Podrinje u toku dana širiće se ka ostalim delovima zemlјe, a suvo vreme sa sunčanim intervalima zadržaće se samo u severnoj i centralnoj Bačkoj, u Banatu, kao i u većem delu Braničevskog i Borskog okruga, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

14.05.2024

12:54

Kojčić povodom odlaska Vučića u Njujork: Dobro je što će predsednik Srbije skrenuti pažnju na veće zločine od Srebrenice
Politika

Kojčić povodom odlaska Vučića u Njujork: Dobro je što će predsednik Srbije skrenuti pažnju na veće zločine od Srebrenice

Politički filozof Dragoljub Kojčić istakao je danas da je jako dobro što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić opredelio da u Njujorku lično objasni i pojmovne odnose šta je genocid, a šta ratni zločin, ali i da skrene pažnju da postoje mnogo krupniji genocidni i zločinački događaji u novijoj istoriji koji bi pre trebalo da budu procesuirani nego Srebrenica.

14.05.2024

11:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija