• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.03.2024

20:01

Predsednik Vučić otkrio dug Partizana! Crno-beli u ogromnom minusu...

Tanjug

Partizan

Predsednik Vučić otkrio dug Partizana! Crno-beli u ogromnom minusu...

Podeli vest

Dug prelazi 50 miliona evra, kod Zvezde je manje od toga, poručio je Aleksandar Vučić.

Veliki skandal izazvali su "navijači" Partizana koji su na utakmici Evrolige protiv Olimpijakosa na sraman način vređali Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije odgovorio im je danas tako što je država uplatila na račun fudbalskog kluba 3.200.000 evra kako bi crno-beli narende sezone imali šansu da se takmiče u evropskim takmičenjima. 

Partizan je imao rok do redovnog UEFA monitoringa zakazanog za 31. mart da ispegla knjige, a budući da prihoda nije bilo ni na mapi u pomoć je priskočila država. Ipak, problema u Humskoj je mnogo, a predsednik Srbije - Aleksandar Vučić, otkrio je da se radi o ogromnom dugu.

- Taj dug je preko 50 miliona evra. Za Crvenu zvezdu je manje od toga, ali i da je toliko bio bi podnošljiviji. Različiti su prihodi, kao da poredite privredne stope različitih zemalja. Onda vam je jasno koliko je teška situacija. Verujem da ovaj prvi korak može doprineti ozdravljenju. Mi znamo kako se to radi, pokazali smo u državi. Hvala bogu da se neko setio da pusti ljude koji znaju da im napravi program i izađu iz krize - rekao je Aleksandar Vučić.

Dobra vest je da će zbog finansijske injekcije od Vlade Srbije Partizan uspeti da ispegla knjige i tako izbori licencu za UEFA. 

- U Partizanu ima jedna dobra vest za navijače tog kluba... Ne znam koliko im je dobra vest da li će da se igra Evropa ili ne. Država je svoje uradila. Danas smo omogućili 3,2 miliona evra fudbalskom klubu Partizan da bi mogli da šutiraju loptu u Evropi. Ono što je dobra stvar, prvi put je rukovodstvo Partizana dozvolilo da naši eksperti, da ogole svoje finansije i da naši stručnjaci mogu da dođu, sagledaju i naprave stvarne programe, ne kako da se preživi šest meseci, već kako da se napravi stvarni program ozdravljenja Partizana. Taj prvi korak je samo prvi korak, ali veliki. Posle mnogo godina kada sam ih molio da pomognemo, sada su nam dozvolili. Hvala im na tome. Već danas mogu da kažem da su na putu ozdravljenja, ali će to biti dug i težak proces - poručuje predsednik Srbije. 

Foto: Starsportphoto©

 

Pozitivna stvar za navijače Partizana su dobri rezultati koje ređa četa Igora Duljaja. Pohvalio je predsednik Srbije činjenicu da su se crno-beli okrenuli proizvodnji domaćih igrača. 

- Moraće više pažnje da posete omladinskim selekcijama u čemu je Zvezda značajno ispred i ne samo Zvezda. Može da zarađuje na mladim igračima, jer se samo oni kupuju. Tu je trener Partizana bio u pravu kada je rekao da je zakazala omladinska selekcija. Mora na tome da se radi, kompletan biznis model i ponašanje da se promeni. Verujem da su ljudi spremni i srećan sam zbog toga. Pogrešno misle oni koji smatraju da je problem u tri, 10 ili 15 miliona. Problem je u načinu ponašanja. Ako se budu uredno i pažljivo ponašali, oni su na putu ozdrvaljenja. Kao što smo mi kao država od 2014. godine kada smo doneli teške mere. To je pozitivna poruka za njihove navijače - podvukao je Vučić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija