• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

13.03.2024

23:31

Nema mu spasa! Diler, fudbaler i nasilnik zvanično uhapšen - sledi izručenje Holandiji!

reuters

Fudbal

Nema mu spasa! Diler, fudbaler i nasilnik zvanično uhapšen - sledi izručenje Holandiji!

Podeli vest

Kvinsi Promes lišen slobode u Dubaiju.

Pre desetak dana Kvinsi Promes uhapšen je na aerodromu u Dubaiju kada je sa ostatkom ekipe Spartaka želeo nazad za Moskvu. Ipak, budući da se nalazi na međunarodnoj poternici, a i da je tokom boravka u Dubaiju izazvao saobraćajnu nesreću, Holanđanin je zadržan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bez prava da napusti zemlju. 

Proveo je, sada već, osuđeni narko diler neko vreme u pritvoru da bi nakon nekoliko dana bio pušten na slobodu. Budući da put Moskve nije mogao, Promes je rešio da se zabavi u Dubaiju pošto je u društvu nove devojke, inače američke reperke - DreamDoll, uhvaćen u provodu u Dubaiju. 

Nedavno se pojavila informacija da bi Promes mogao da dobije garancije i krene put Moskve, ali na osnovu sporazuma o ekstradiciji između Holandije i UAE zaključenog 2021. Holanđanin je ponovo priveden. Ovoga puta će iza rešetaka provesti duže vreme, a šuška se da bi uskoro mogao da bude isporučen Holandiji. 

Mediji u Holandiji prenose da su tamošnje vlasti poprilično "zatvorene" po pitanju teme vezane za Promesa. Glavni razlog je strah da bi njegovo izručenje moglo da propadne. Jedinu dostupnu informaciju preneo je "De Telegraaf". 

Foto: Reuters

 

Naime, Promes je uhapšen na osnovu takozvanog crvenog obaveštenja iz Holandije. Crveno obaveštenje je zahtev stranim vlastnima da lociraju i uhapse traženu osobu, a nakon nekog vremena u pritvoru donose se odluke o ekstradiciji. 

Budući da su Ujedinjeni Arapski Emirati i Holandija u dobrim međunarodnim odnosima Promes je ekspresno uhapšen, a sve su prilike da će uskoro biti i isporučen u svoju domovinu gde ga čeka dugogodišnja robija. Podsećamo, bivši fudbaler Fajenorda i Ajaksa osuđen je na šest godina zatvora zbog šverca narkotika, ali i nanošenja teških telesnih povreda svom bratu tokom jedne žurke. Kvinsi Promes tada je nekoliko puta nožem ubo rođaka...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija