• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

12:37

Pao zbog kokaina! Osuđen poznati fudbaler!

Reuters

Fudbal

Pao zbog kokaina! Osuđen poznati fudbaler!

Podeli vest

Holanđanin Kvinsi Promes (32) proglašen je krivim zbog šverca preko 1.350 kilograma droge.

Fudbaler Spartaka iz Moskve našao se u ozbiljnom problemu, pošto je danas zvanično osuđen na šest godina zatvora. Holandski sud proglasio je Promesa odgovornim za umešanost u krijumčarenje dve serije kokaina.

On je prošlog maja optužen da je organizovao prebacivanje droge u januaru 2020. godine. Jedna serija iznosila je 650 kilograma, a druga tačno 713 kilograma.

Kokain je bio sakriven u pošiljci morske soli iz Brazila, odakle je u dva kontejnera transportovan u Belgiju, tačnije u Antverpen. Tamo je policija presrela tovar, a nekadašnji prvotimac Ajaksa osumnjičen je za uvoz, izvoz, transport i posedovanje, kao i njegov saradnik i rođak Marilio V, koji je dobio istu presudu. Takođe, obojica su dovedeni u vezu sa 55-godišnjim kriminalcem pod imenom Pjet V, koji je pritom umešan i u dva ubistva.

Međutim, reprezentativac Holandije nije se ni pojavio na suđenju, a nikada se nije ni izjasnio o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Foto: AP PHOTO

 

Tužioci su izjavili da momak rođen u Amsterdamu očigledno misli da je nedodirljiv, pošto trenutno igra i živi u Rusiji. Naveli su da javnost treba da zna kako je tako uspešan sportista dozvolio sebi da bude toliko duboko uvučen u ovakav zločin. Oni su u startu za Promesa tražili devetogodišnju kaznu zatvora.

"Zaradio je veliku sumu novca kroz fudbal, imao je sredstva i logistiku da se upusti u šverc kokaina, koji je bio dobro organizovan. Posedovao je i kripto telefone, a uložio je oko 200.000 evra. Slučaj je izašao na videlo kada je kriminalistički tim dobio informaciju da je muškarac koji trenutno igra u Rusiji umešan u krijumčarenje", prenose svetski mediji.

 

 

Kada je zvanična istraga pokrenuta, oprema za prisluškivanje postavljena je u automobil osumnjičenog.

"U telefonima koji su zaplenjeni pronađene su prepiske, a te poruke nedvosmisleno potvrđuju da su osumnjičeni komunicirali oko uvoza pošiljke, transporta i dalje prodaje droge", navode mediji.

Foto: Reuters

 

Inače, ovo nije prvi put da je Promes osuđen za neko krivično delo. U junu je dobio 18 meseci zatvora zato što je leta 2020. nožem ubo svog rođaka tokom porodične zabave, a navodno je incidentu prethodila svađa oko ukradene ogrlice. Sud je tada utvrdio da su optužbe za napad osnovane, ali da nije bilo pokušaja ubistva ili ubistva iz nehata.

Krilni ofanzivac je pod ugovorom sa Spartakom do 30. juna ove godine. On je ponikao i afirmisao se u Ajaksu, a igrao je još i za Go Ahed, Tvente i Sevilju, dok je za nacionalni tim upisao 50 nastupa, uz sedam golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija