• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2023

10:47

Kalkulacije! Neka nam Bog pomogne ako budemo drugi u grupi, Englezi već kukaju

Starsportphoto©

Fudbal

Kalkulacije! Neka nam Bog pomogne ako budemo drugi u grupi, Englezi već kukaju

Podeli vest

Englezi već kukaju, bave se kalkulacijama ko ih čeka kad prođu C grupu na Evropskom prvenstvu, u kojoj su sa Srbijim, Slovenijoim i Danskom, pa bismo mogli i mi.

Srbija prvi meč igra sa Englezima (16.jun, 21.00), potom sa Slovencima (20.jun, 15.00 ), dok nas na kraju čekaju Danci (15. jun, 21.00). Prve dve selekcije sigurno idu dalje, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz svih grupa. 

Ako budemo prvi, što bi bilo ravno čudo, ali ako budemo, u osmini finala bismo se sastali sa jednom od trećeplasiranih selekcija iz Grupa D, E ili F. U Grupi D su selekcije Francuske, Holandije, Austrije i pobednik plej-ofa A (Vels, Finska, Poljska ili Estonija). U Grupi E smešteni su Belgija, Rumunija, Slovačka i pobednik plej-ofa B (BiH, Ukrajina, Izrael, Island), a u Grupi F se nalaze Turska, Portugal, Češka Republika i pobednik plej-ofa C (Gruzija, Luksemburg, Grčka, Kazahstan). 

I drugo mesto donosi prolazak dalje, ali paklen put. U tom slučaju bismo išli na pobednika grupe A u kojoj su Nemačka, Škotska, Mađarska i Švajcarska. Jasno je da bi sve osim prolaska Pancera bilo veliko iznenađenje. Potencijalni rival u četvrtfinalu bi mogli da nam budu Italijani, Hrvati ili Španci, pa Portugalci, Fracuzi u finalu. Pakao u svakom slučaju. 

Ukoliko budemo trećeplasirani u grupi i među četiri najbolja tima - postoje dve opcije. Da igramo sa pobednikom Grupe F ili da igramo sa pobednikom Grupe E. Podsećamo, u Grupi F ekipe Turske, Portugala, Češke Republike i pobednika plej-ofa C, dok su u Grupi E selekcije Belgije, Rumunije, Slovačke i pobednika plej-ofa B. Naravno, ukoliko budemo četvrtoplasirani, ispadamo sa Evropskog prvenstva u fudbalu u grupnoj fazi.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Što se Engleza tiče, oni se već vide u finalu. Zadovoljni su ishodom žreba u Hamburgu, koji ih je spojio sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Realno, glavni su favoriti u grupi, ali i za osvajanje šampionata, ali se pribojavaju da bi samo sebi mogli da zagorčaju život.  Zaista, kao što smo već pomenuli, ko bude drugi u našoj grupi - neka mu Bog pomogne. Naravno, pod pretpostavkom da prođu dalje favoriti u grupama sa kojima se ukršta C grupa.

Naime, pobednik naše grupe, bi u osmini finala igrao sa najboljom trećeplanisiranom ekipom iz grapa D, E ili F.  U nastavku takmičenja, tačnije u osmini finala, potencijalni rival bi mogla da im bude Italija, pa bi mogli da im se revanširaju za potaz u finalu EURA 2020. Englezi bi dalje, naravno, ako sve bude kako planiraju, u polufinali mogli da igraju sa Francuzima, a u borbi za trofej eventulani rival bi bili Španija, Nemačka i Portugal. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Foto: wikipedia

 

 

 

Ali, ako ne budu prvi, mogli bi sebi da zagorčaju život, pribojavaju se engleski mediji ovog scenarija. Samo jedan kiks bi mogao da im donese noćne more, kao što smo već pomenuli u našem slučaju, isto vazi i za Engleze. U slučaju drugog mesta već u šesnaestini finala bi mogli na ljute rivale - domaćine takmičenja Nemce. Ako preskoče i Pancere sledeća moguća prepreka su Španci, Italijani ili Hrvati, ako budu prvi, dok bi im Portugalci bili na putu u borbi za plasman u finale, a tamo bi ih čekala Francuska. Iskreno, ovo bi zaista bio paklen put, pa je sada još jasnije da će se svojski potruditi da ne naprave nijedan kiks u grupi. Na Srbiji, Sloveniji i Danskoj je da im pokvare planove. Engleski mediji već kukaju i nadaju se da će ih fudbaleri poštedeti ove noćne more. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12