• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2023

14:10

FSS trlja ruke, milioni u kasi! Evo koliko će Srbija sigurno zaraditi u Nemačkoj

ATA Images

Fudbal

FSS trlja ruke, milioni u kasi! Evo koliko će Srbija sigurno zaraditi u Nemačkoj

Podeli vest

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je ukupni nagradni fond za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine 331 milion evra.

Evropsko prvenstvo održaće se naredne godine u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a Srbija je u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.  Svaka od 24 selekcije, uključujući i Srbiju, zaradiće minimum 9.250.000 evra, koliko joj pripada samo na osnovu učešća.

Maksimalan iznos koji šampionski tim može da ostvari, ako dobije sve tri utakmice u grupi, iznosi 28,250.000 miliona evra.

Sredstva Evropskog prvenstva su raspoređena na sledeći način:

- Svaki od 24 učesnika šampionata dobiće 9,25 miliona evra, to znači da je Srbija je već obezbedila ovaj iznos bez obzira na to šta uradi u Nemačkoj.

- Miliona evra garantuje pobeda u grupnoj fazi, 500.000 evra  remi.

- Svaka reprezentacija koja uđe u osminu finala dobiće 1,5 miliona evra

- Prolazak u četvrtfinale doneće ekipama 2,5 miliona evra.

- Ko se plasira u polufinale zaradiće četiri miliona evra.

- Drugoplasirana reprezentacija na prvvenstvu Starog kontinenta inkasiraće pet miliona evra. 

- Šampionu Evrope za 2024. pripašće osam miliona evra. 

 

Foto: fss

 

 

Meč protiv Engleske na stadionu "Feltins Arena" u Gelzenkirhenu počeće 16. juna od 21.00 čas. Protiv Slovenije u 2. kolu igramo od 15.00 časova u Minhenu na "Alijanc Areni", a u 3. rundi protiv Danske ponovo od 21.00, takođe na stadionu Bajerna.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija