• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2023

19:37

Piksi, Dika i Bjeka aminovali izbor selektora!

fss.rs

Fudbal

Piksi, Dika i Bjeka aminovali izbor selektora!

Podeli vest

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije danas je održana sednica Izvršnog odbora FSS na kojoj je verifikovana odluka o imenovanju Ljubinka Drulovića za selektora mlade reprezentacije (U21).

Novi selektor mlade reprezentacije (U21) Srbije, Ljubinko Drulović, zvanično je, dakle, stupio na dužnost. 

U društvu direktora sportskog sektora FSS Miroslava Tanjge i direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića, stručnjak koji je Srbiji 2013. podario prvaka Evrope u uzrastu do 19 godina, obećao je nove pobede.

Ljubinko Drulović je ostvario veliki rezultat sa omladinskom selekcijom Srbije, osvojio je Evropu 2013. godine i zato je mišljenje da je u ovom trenutku pravi čovek na pravom mestu.

- Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije - kaže novi selektor U21 Ljubinko Drulović.

Foto: fss.rs

 

I pored poraza na Ostrvu, ima vremena za popravni, osvojeno je šest bodova iz tri meča, sledi revanš sa Englezima...

- Važne su pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a posle i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo.

Direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić, veruje da će novi selektor mlade reprezentacije doneti mnogo svojim autoritetom, znanjem, velikim iskustvom.

Foto: Starsportphoto

 

Inače, jedna od stvari koja je u fudbalsskim krugovima manje više poznata je da je reč selektora A tima Dragana Stojkovića bila odlučujuća u dovođenju svih stručnjaka koji će voditi U-21 selekciju. On je insistirao na tome kada je dolazio da bi se uspostavio isti sistem rada u svim kategorijama. 

- Specifičan je trenutak. Ja bih se zahvalio Ljubinku Druloviću koji je pristao da se vrati tamo gde je upisao svoje ime i prezime zlatnim slovima. On je već radio u mlađim selekcijama, bio je prvak Evrope sa jednom zlatnom generacijom koja je danas nosioc u A timu kod selektora Dragana Stojkovića. Tako da ima to neophodno iskustvo koje je potrebno, ima iza sebe i fantastičnu igračku karijeru. Poznaje sistem FSS i ja bih mu se zahvalio što je u ovom specifičnom trenutku, specifičnom figurativno, jer se i dalje nalazimo na dobroj poziciji, imamo isti broj bodova kao Engleska, ali se desio taj katastrofalan poraz od Engleske, pa je selektor Đorđević podneo ostavku…Imali smo petnaestak dana da reagujemo, ponavljam jako sam zadovoljan što je Drulović prihvatio funkciju i ja mu želim da bude uspešan približno kao što je bio u mandatu selektora omladinske reprezentacij - kaže Nikola Lazetić.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga obrazložio je izbor čoveka bogate igračke karijere, zatim i trenerske…

- Da, želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije - rekao je Miroslav Tanjga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija