• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

21:28

Eto napravio novi skandal! Legendarni napadač namešta utakmice i suspenduje sudije

printscreen

Fudbal

Eto napravio novi skandal! Legendarni napadač namešta utakmice i suspenduje sudije

Podeli vest

Legendarni fudbaler, a sada predsednik Fudbalskog saveza Kameruna, Samjuel Eto umešan je u nameštanje mečeva.

Karijera blistava - funkcionerski posao mutan... Tako se može objasniti era Samjuela Etoa u svetu fudbala. Godinu i po dana je jedan od najboljih napadača svih vremena na čelu Fudbalskog saveza Kameruna, došao je kako bi skinuo ljagu sa krovne organizacije u afričkoj državi, ali je uspeo dodatno da je "podeblja". 

Mnogo je grešaka Eto napravio od kako je dobio značajnu funkciju, ruku na srce, bilo je i pregršt otptužbi na njegov račun. Od toga da je Rigobert Song njegova marioneta na klupi reprezentacije, do toga da sam bira ko će igrati, a ko neće. Pričalo se to i uoči Mundijala u Kataru... Ali, bilo pa prošlo. 

Ipak, to je samo uvod u novi zaplet, a ponovo je glavna zvezda Samjuel Eto. Naime, "Camfoot" objavio je deo razgovora između predsednika Fudbalskog saveza Kameruna i Valentina Gvajena, predsednika Viktorije Junajted. Reč je o klubu koji je donedavno bio drugoligaš, ali je naprasno napredovao i plasirao se u elitu. 

Upravo je to bila i tema razgovora između Eta i Gvajena. U razgovoru se može čuti kako su njih dvojica pričali o sudiji koji, navodno, ima cilj da Viktoriju Junajted spreči da se plasira u Prvu ligu Kameruna. Eto je odmah našao rešenje, ali i insistirao da ostatak razgovora obave "u četiri oka". 

- Smiri se. Daćemo vam tri boda i suspendovati sudiju - rekao je Samjuel Eto svom sagovorniku. 

Nedavno je Samjuel Eto najavio da će od FIFA dobiti novu finansijski injekciju u iznosu od 6.500.000 evra, a "Camfoot" podseća da je prvi čovek Saveza najavio da će Kamerunu vratiti ugled, a zapravo je uradio suprotno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija