• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2023

10:27

ZVEZDA JE VEĆ ŠAMPION! Srpski stručnjak nema dilemu: CRVENO-BELI IMAJU UBEDLJIVO NAJBOLJE IGRAČE!

Starsportphoto

Fudbal

ZVEZDA JE VEĆ ŠAMPION! Srpski stručnjak nema dilemu: CRVENO-BELI IMAJU UBEDLJIVO NAJBOLJE IGRAČE!

Podeli vest

Utakmicom između fudbalera Kolubare i Radnika iz Surdulice danas počinje drugi deo sezone u Super ligi Srbije, a mnogi već vide Crvenu zvezdu kao šampiona elitnog ranga

Među onima koji veruju da će šampion Srbije ostati nepromenjen je i poznati srpski trener Dragan Okuka, koji ne očekuje prevelika iznenađenja u Superligi.

- Pošto dugo nisu imali ovakvu pauzu, mislim da je to odgovaralo fudbalerima. Opet, kako se to odrazilo na na pripreme i kako će se odraziti na takmičarsku formu - to je dosta neizvesno. I mene zanima, videćemo kako će izgledati start prvenstva i da li će svi odmah dići odmah takmičarsku formu.  Veći problem će im biti kako će se navići na naše oranice, sigurno će biti dosta blata na terenima- rekao je Okuka u intervjuu za Mondo.

Foto: Starsportphoto

Dragan Okuka i Zoran Laković

Partizan nije uspeo zbog lošeg starta prvi deo sezone završi na prvom mestu na tabeli kao prethodne jeseni, pa su sada u nezavidnom položaju u odnosu na Crvenu zvezdu, koja ima deset bodova viška.

- Mislim da je šampionska trka faktički rešena. I ne kažem to zato što je deset bodova prednosti, nego jer zato što Crvena zvezda ima ubedljivo najbolje igrače, odnosno najkvalitetniji tim u zemlji, pa i atmosferu...  Bilo bi neverovatno da Zvezda izgubi tri ili četiri utakmice, a da Partizan sa druge strane dobije sve. Mislim da je dobra vest za Partizan to što ovogodišnje prvenstvo daje šanse i drugom da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, dok prvak ide direktno u grupnu fazu. Što se kod nas kaže - i vuk sit i ovce na broju. Zvezda direktno u Ligu šampiona, a Partizan u kvalifikacije za Ligu šampiona- poručio je Okuka i dodao da ne veruje da bilo ko od timova "iza crno-belih" može njih da ugrozi.

Foto: Starsportphoto

 

Na "Marakanu" su stigli Lazar Nikolić, Uroš Spajić, Aleks Vigo  napadač Marko Rakonjac, dok su takođe dogovoreni i dolasci Pitera Olajinke i Marka Stamenića!

- Mislim da Zvezda gleda dugoročno i samo ka napred.. Oni sada prave tim za Ligu šampiona jer imaju praktično sigurno učešće u ovom takmičenju koje donosi i veliki novac. Zvezda gleda unapred u odnosu na sve naše klubove i mislim da ne prave tim za Superligu, već baš za Evropu i zato su gde su danas. Mislim da se Zvezda rešila dosta igrača. Otišli su sada Sanogo, Kulibali, Motika, Ben.. Zvezda to radi planski i gleda unapred i verovatno će još nekog da šalje na pozajmicu, čuo sam jutros da će Pankov u Čukarički, tado da je to sve planski, a opet imaju jak tim i dva takmičenja u kojima će rotirati, rekao je Okuka pa se osvrnuo na Partizan.

Foto: Starsportphoto

 

- Verovatno svi u Partizanu procenjuju da sa ovim timom koji je standardan, i u kome se gotovo sve zna, da je to onaj tim za kvalifikacije za Ligu šampiona. Velika je prednost za trenera kada imaš isti tim godinu, godinu i po dana. Mislim da je pametno da ne dovode nove igrače ako već misle da neće biti značajno pojačanje. Dovodi samo ako misliš da je u pitanju kvalitetni igrač koji donosi prevagu timu, u suprotnom bolje da se strpiš.  Ograničavajući je faktor za trenera što svaki meč mora da počne jedan mladi igrač, odnosno 'bonus'. Sada imaju mladog Sameda Baždara i Nemaju Jovića, treba da se guraju jer su talentovnai, ali ne može se sa talentovanim igračima tražiti da budeš konkurentan za dva takmičenja. Tada jednostavno nema puno eksperimenata mladim igračima. Zvezda ima veći komfor da gura mlade igrače jer igraju dva takmičenja, a Partizan ima sad i Šerif u Konferencijskoj ligi - kaže Okuka i na kraju zaključuje:

Foto: Starsportphoto©

 

- Ne vidim ko bi mogao da poremeti Partizan. TSC igra odličan fudbal, ali Partizan je po svemu sudeći igrački daleko jači od njih i ne bi trebalo tu bude iznenađenja. Veće je to pitanje ko će biti treći jer će imati mesto u grupnoj fazi Konferencijske lige koje donosi i lep novac. Tu se najbolje pojačala Čuka, dovela je ozbiljna pojačanja- ocenio je Okuka koji je sa Obilićem bio šampion Jugoslavije 1998. godine, i koji je vodio Bečej, Čukarički, Vojvodinu, radio u inostranstvu i bio selektor mlade reprezentacije SCG.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija