• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

23.04.2024

21:15

Zvezdin tim za derbi: Dilema na levom beku - Rodić ili Điga

Informer, FK Crvena zvrzda

Crvena zvezda

Zvezdin tim za derbi: Dilema na levom beku - Rodić ili Điga

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su malopre poslednji trening pred sutrašnji derbi u polufinalu Kupa Srbije, a trener Vladan Milojević ima jasnu sliku kojih startnih 11 će izaći na megdan Partizanu.

Dve ekipe odmeriće snage od 19.00 časova (Arena 1 premijum) na "Marakani" i pošto su i crno-beli najavili dolazak, nema više dileme da će utakmica biti odigrana. U odnosu na derbi od subote, Milojević se danas najviše dvoumio ko će mu igrati po levoj strani.

Standardni levi bek Milan Rodić povredio se u derbiju, odnosno sa bolom u leđima je počeo utakmicu u subotu. Duže od 45 minuta nije mogao i na poluvremenu ga je zamenio Naser Điga. Igrač kojem je primarna pozicija štoper, nije se najbolje snašao po levoj strani, mada je imao pomoć saigrača, pa se to nije toliko videlo. Voleo bi možda Milojević da sutra ima Rodića u startnih 11, ali neće rizikovati ako igrač ne bude spreman. Stoga je realno da Điga dobije prednost.

Foto: Informer, FK Crvena zvrzda

 

Osim toga, ne bi trebalo da bude promena u odnosu na subotu. Po desnoj strani opet će igrati Srđan Mijailović, koji je u skladu sa očekivanjima korektno odradio posao. Štoperski tandem činiće Uroš Spajić i Aleksandar Dragović. Spajić je postao ozbiljan štoper, koji se ne plaši sa bilo kim da uđe u duel. Dragoviću je ovo još jedna od preostalih važnih utakmica, možda i poslednji derbi u karijeri.

Dvojica zadnjih veznih trebalo bi da budu Gelor Kanga i Marko Stamenić. Stamenić je vrlo zadovoljavajuće odradio poslednji derbi. U trenutku kad je ušao Điga, Milojević je imao opciju da izvede Stamenića, jer je svakako bilo zadovoljeno pravilo o bonus igraču, ali nije to učinio. Stamenić ke ostao do kraja na terenu. 

Foto: Starsportphoto

Ndijaje i Dragović

Kada bi se birala jedna linija tima koja je najbolja, to bi verovatno bila ova klasinča vezna. Igrači poput Mirka Ivanića, In Bom Hvanga i Osmana Bukarija mogu da igraju i u jačim ligama od Superlige, pa je očekivano i da se nose sa prvotimcima Partizana. Ako je nešto postalo zaštitni znak poslednjih derbija, to su golovi, što je u suprotnosti sa nekim ranijim vremenima. Tu dobrim delom ovi igrali snose zasluge.

Najistureniji igrač biće Šerif Ndijaje. Izludeo je u poslednjem derbiju i navijače i saigrače i trenera Vladana Milojevića. Rekao je iskusni stručnjak da mu veruje, iako mu je potrebno mnogo šansi da da jedan gol. Ipak, on je jedini igrač u istoriji samostalne Srbije koji je dao po gol na tri vezana derbija. Naravno da mu je važno pružiti šansu, izgleda da zna slabu tačku Partizanu. 

 

ZVEZDIN TIM ZA DERBI (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Điga - Kanga, Stamenić - Bukari, Hvang, Ivanić - Ndijaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 1 nedelju

I 15 min produzetka i dva penala za raspalu zvezdu. Da da bog da igraci Partizana ne izadju na teten i da ae pocne odmotavati klupko

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija