• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

22.04.2024

20:23

A sad Mega! Zvezda u polufinalu, "studenti" razbijeni u paramparčad! Povratak Topića! (VIDEO)

ABA liga/KK Studentski centar

Crvena zvezda

A sad Mega! Zvezda u polufinalu, "studenti" razbijeni u paramparčad! Povratak Topića! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Studentski centar 92:77 i u revanš meču četvrtfinala ABA lige i plasirali se u polufinale, gde ih čeka ekipa Mege.

Utakmica dijametralno suprotna onoj pre nedelju dana u Beogradskoj areni, kada su "studenti" bili na pragu senzacije i tek pred sam kraj ispustili veliku prednost.

Beogradski klub je, dakle, u dva meča završio posao i u borbi za finale plej-ofa ABA lige igraće protiv Mege, koja je juče u Ljubljani iznenađujuće eliminisala Cedevita Olimpija.  

Jago dos Santos ubacio je 17, Nemanja Nedović 13, Rokas Gedraitis 12, a Trej Tompkins 11 poena. Posle tri i po meseca pauze zbog povrede na teren se vratio Nikola Topić i postigao osam poena. Kod Podgoričana Mateo Drežnjak postigao je 19 poena.

Od samog starta crveno-beli su bili rešeni da pokažu da su za "dva koplja" bolji od rivala, a početak meča nagovestio je u kom pravcu će otići ovaj duel i kako će se kretati rezultat.

Foto: abaliga.com

 

Bolomboj je otvorio utakmicu poenima sa niskog posta, a posle ukradene lopte Davidovca Gedraitis je lako poentirao iz kontre. Raspoloženi Bolomboj preko Ivišića postiže nove poene za Zvezdu koja je mnogo bolje otvarila ovaj susret nego prethodni. 

U 4. minutu na teren je izašao i Nikola Topić posle duge pauze zbog povrede i dobio ovacije usred Podgorice. Prve poene i to baš trojku upisao je posle nekoliko minuta na terenu. U finišu prvog kvartala ekipa Janisa Sferopulosa stiže do dvocifrene reazlike 22:12. Nedović je pogodio uz faul, a bio je siguran i sa penala. 

Tačku na prvu četvrtinu stavio je Teodosić šutem sa velike udaljenosti preko ruke. Zvezda je na plus 17 - 29:17.

 

 

Drugu deonicu gosti su otvorili dobrom odbranom i poenima Tompkinsa na pas Luke Mitrovića. Prednost Zvezde rasla je iz minuta u minut, Smart poentira iz prodora za plus 21 - 35:14. Bogavac trojkom prekida seriju Zvezde, a onda, posle nesportskog faula Nedovića dva penala ubacuje Baćović, a  Drobnjak poenima iz prodora seriju Studenata produžuje na 7:0. To je bio trzaj domaćih, koji su iskoristili mali pad u igri Zvezde. 

Do odlaska na odmor prava rapsodija crveno-belih. Nedović je pred kraj ovog dela igre ušao u igru i odmah iz trka poentirao, a zatim je Jago bez ikakvih problema "doleteo" u reket i pogodio, a kao šlag na tortu bio je precizan i sa penala.

Održavali su momci sa Malog Kalemgdana veliku razliku i nisu ni u jednom trenutku dozvolili rivalu ni da pripreti. Na kraju prvog dela bilo je 57:34 za crveno-bele. 

 

 

Ispromašivala se Zvezda na startu drugog poluvremena, gubili su gosti loptu u prva dva minuta, a Jago je sve to prekinuo u velikom stilu - drugom trojkom na meču. Utakmica bez ritma u uvodnim minutima nastavka. Sredinom treće četvrtine Zvezda je ušla u bonus, ali i stala u napadu. Dosta promašaja za Sferopulosov tim u tim trenucima, Mitrović je čak promašio i oba penala. Davidovac i Dos Santos su jedini koji su uspeli da pogode koš.

U 27. minutu Nedović je završio meč zbog druge nesportske na utakmici, a pred kraj trećeg kvartala usledili su laki poeni za Topića posle asistencije Teodosića. Crveno-beli su zategli odbranu i pred poslednju četvrtinu uzšli vođstvom 78:54.

 

U poslednjoj deonici igralo se otvoreno, padale su trojka na trojku, a crveno beli su na kraju rutinski došli do pobede i polufinala ABA lige.

Zvezda će u polufinalu imati prednost domaćeg terena, a drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 nedelju

Da, da. Baš su razbijeni. Pobeda od 15 razlike već dugo kada je reč o koašarci nije razbijanje. Serija od 10:0 se danas napravi za 2 minuta. Drugo, Zvezda je igrala maksimalno što je mogla. Zalaganje igrača i želja da se pobedi što ubedljivije je bila na najvišem mogućem nivou. Ipak i pored svega toga, protiv dece iz Studentskog centra, osmoplasirane ekipe iz ABA lige, dobacilo se samo do 15 razlike.? A ovaj tim Zvezde je od strane prvog čoveka kluba proglašen za najbolji u istoriji kluba a budžet je svakako ove sezone bio najveći u istoriji kluba. Razbijanje, demoliranje isl. podrazumeva daleko ubedljivije pobede od 30, 40 ... razlike. Ko je utakmicu gledao i ko iole košarku prati, jasno mu je da je Zvezda igrala najbolje što može u ovom trenutku, maksimalno takmičarski i to je ono što je najbitnije u celoj priči.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija