• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

22.04.2024

17:50

Kraj: Zvezda slavila u Podgorici (VIDEO/FOTO)

abaliga.com

Crvena zvezda

Kraj: Zvezda slavila u Podgorici (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Studentskom centru u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plejofa ABA lige. Beograđani imaju prednost od 1:0, pa ih eventualna pobeda vodi u polufinale gde čeka Mega.

Ukoliko "studenti" ne naprave senzaciju i ne izbace tim sa Malog Kalemegdana iz doigravanja regionalnog šampionata, srpski derbi će odlučivati o tome ko će u finale.

 

STUDENTSKI CENTAR - CRVENA ZVEZDA 77:92 (12:29, 22:28, 20:21)

Grad: Podgorica

Dvorana: Morača

Sudije: Saša Pukl (Slovenija), Sašo Petek (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska)

S. CENTAR: Bogavac, Vučeljić, Pavličević, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Todorović, Kapusta, Mirković.

Trener: Dejan Jakara

C. ZVEZDA: Smart, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Bolomboj, Lazić, Tobi, Nedović, Gedraitis, Topić, Dos Santos.

Trener: Janis Sferopulos

 

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Promašuje Mirković, ali prati to Vučeljić i pogađa. Topić je pokušao za kraj da poentira, ali Ivišić ga blokira. Kraj - 77:92.

39. minut - Priključuje se poenima pred kraj utakmice i Nikola Topić još jednom pogođenom trojkom, svojom drugom - 75:92.

Napokon poeni za crveno-bele. Jago Dos Santos uspeva da "ugura" loptu u obruč - 75:89.

38. minut - Prija ova "ol-star" atmosfera Luki Bogavcu, koji upisuje nove poene - 75:87.

37. minut - Opuštena košarka se igra u ovim momentima, pa se mnogo greši i srlja u napadima - 71:87.

36. minut - Želi Sferopulos da njegovi igrači održe visok ritam do samog kraja, ali nije tako. Zbog toga je Grk prinuđen na još jedan tajmaut - 68:87.

35. minut - Kao što je najavljeno, Džavonte Smart uspeva da pogodi trojku, neophodna je injekcija samopuzdanja bivšem NBA talentu - 64:87.

34. minut - Veliku gužvu pod košem iskoristio je Pavlićević i stigao do dobre pozicije. Nije uspeo da pogodi, ali je Davidovac snažno udario u tablu i tako pomerio obruč, pa će poeni ipak biti priznati - 58:84.

33. minut - Džavonte Smart još jednom dobija priliku da zabeleži minute i možda povrati samopouzdanje sa starta mandata na Malom Kalemegdanu - 56:84.

Greška u komunikaciji domaćih. Ostao je potpuno sam Dos Santos i to je iskoristio oberučke pogođenom trojkom. Tajmaut Jakara - 56:84.

32. minut - Dodavanje Bogavca kakvog se ni Teodosić ne bi postideo, ali je faulom sprečen koš Baćovića - 56:81-

31. minut - Ponovo Tompins! Zato je doveden iz ruskog Zenita, ponovo precizan za tri - 56:81.

 

 

TREĆA ČETVRTINA:

To je taj duo! Topić trči, vidi to Teodosić i odličnim dodavanjem stvara dva poena za mladog saigrača na kraju treće deonice - 54:78.

Foto: ABA liga/KK Studentski centar

Sve vidi Teodosić

30. minut - Probija Lazić uz čeonu aut liniju i jako lepo završava na obruču - 54:76.

Ponovo vreba Tompkins iz ćoška, a vidi ga sunarodnik Džoel Bolomboj. Druga trojka za nekadašnjeg šampiona Evrolige - 53:74.

29. minut - Provlači Teodosić pas gde samo on može i spaja Bolomboja sa obručem. Silovito zakucavanje Amerikanca i prednost je opet bezbedna - 53:71.

Nemanja Nedović je imao četiri faula, a sada je načinio loš potez koji je okarakterisan kao nesportski. Zbog toga će popularni Neda ostatak meča pratiti sa klupe - 51:69.

28. minut - Urodio je tajmaut plodom. Sjajan prodor Nedovića, dodavanje za Tompkinsa i trojka iz ugla. Iskusni Amerikanac je kroz čitavu karijeru poznat kao sjajni "ćoškaroš" - 47:68.

27. minut - Baćović se lepo ponudio, dobio pas i zakucao. Nije zadovoljan Sferopulos pa traži minut odmora - 47:65.

26. minut - Znatno je opao ritam utakmice u drugom poluvremenu. Delom zbog umora, ali više zbog ogromne prednosti koju čuvaju crveno-beli. Davidovac je polovičan sa slobodnih bacanja, dok Drežnjak koristi oba "besplatna" šuta - 47:65.

Najavljuje sjajno drugo poluvreme Nikola Pavlićević. Novi njegovi poeni, ali Topić uzvraća maestralnom asistencijom za Mitrovića - 45:64.

Foto: abaliga.com

Teodosić u velikoj borbi sa Bogavcem i Ivišićem

25. minut - Izlazi pokušaj Gedraitisa za tri poena iz koša, ali će priliku da ubaci nešto u koš Studentskog centra imati Mitrović, koji je fauliran na ofanzivnom skoku. Promašuje krilni centar oba - 40:62.

24. minut - Granitna odbrana Beograđana, šut Kapuste ni blizu koša. Na drugoj strani greši Gedraitis i poklanja dva poena Pavlićeviću - 40:62.

23. minut - Poeni za Pavličevića. Crveno-beli nisu iskoristili svoj napad zbog nepropisnog postavljanja bloka Džoela Bolomboja - 38:60.

22. minut - Nije obećavao ni ovaj napad Crvene zvezde, ali je uspeo Dos Santos da izgradi sebi poziciju i pogodi za tri poena - 38:60.

Dobru poziciju imao je Ivišić u šutu za tri poena, ali ga nije pogodio. Jako Lukavo je Branko Lazić uspeo da izvuče faul od Kapuste - 36:57.

21. minut - Dobro počinju "studenti" drugo poluvreme. Pavlićević lepo probija i poentira preko Dos Santosa - 36:57.

DRUGA ČETVRTINA:

Najbolji pojedinac u timu Crvene zvezde na poluvremenu je Nedović sa 13, dok je Gedraitis ubacio 10 poena. Sa druge strane istakao se Drežnjak sa sedam koševa.

Foto: abaliga.com

Najraspoloženiji - Nemanja Nedović

Posle promašaja Bolomboja, Dokins je imao priliku da upiše prve poene, ali je promašio. Topić je skupio taj promašaj i izbacio Gedraitisa u kontru, a Litvanac je pogodio uz faul Amerikanca u dresu Studentskog centra - 34:57.

20. minut - Promašio je Tompins za tri, ali je Gedraitis uspeo da poentira nakon skoka u napadu - 32:54.

Igra se košarke Nedović! Već je na 13 poena bivši član "orlova" - 32:52.

19. minut - I Jago ubacuje za tri poena, "studenti" su u potpunom nokdaunu. Već 50 poena su primili domaći - 32 :50

18. minut - Nije kratka pauza "ohladila" Nedovića. Samo što se vratio na parket ubacio je za tri poena - 30:47.

Odgovara Drežnjak na najbolji mogući način - trojkom! 30:42.

17. minut - Mitrović demonstrira impozantnu leđnu tehniku. Obrće Ivišića poput Hakima Olajžuvona i pogađa na drugi obruč popularni Mitar - 27:42.

Snašao se Jago Dos Santos i iskoristio prazan prostor pred košem rivala, a uzvratio je fantastičnim potezom Drežnjak na obruču - 27:40.

16. minut - Krade Luka Bogavac loptu Teodosiću i proigrava Igora Drobnjaka za lake poene reprezentativca Crne Gore - 25:38.

15. minut - Sjajan izlazak iz tajmauta Sferopulosa. Odigrana akcija za Teodosića i nekadašnji reprezentativac Srbije ubacuje drugu trojku - 21:38.

Odlično Ivišić pravi prostor, ili popularnu "livadu", Drobnjaku za lake poene na obruču - 21:35.

14. minut - Odlična akcija iz čeonog auta Crvene zvezde, ali je pokušaj Smarta izblokirao Ivišić - 19:35.

Foto: abaliga.com

Duel Kapuste i Lazića

13. minut - Tu je i Džavonte Smart i odmah Amerikanac upisuje svoje ime među strelce - 14:35.

Loš napad domaćih iz tajmauta. Prinuđen je bio Bogavac na težak šut preko ruke koji nije pogodio - 14:33.

12. minut - Kakav pas i magija Teodosića! Dodavanje za Mitrovića i kucanje preko nemoćnog Drežnjaka. Mora Jakara da zove tajmaut posle samo dva minuta igre - 14:33.

11. minut - Mirković pogađa za Studentski centar, ali je taj koš anulirao Tompkins nakon maestralnog dodavanja Nedovića - 14:31.

PRVA ČETVRTINA:

Au! Kakva trojka Teodosića sa skoro deset metara uz zvuk sirene! Crveno-beli imaju najvećih "+17" na kraju prve četvrtine - 12:29.

Lepo se snalazi i Luka Mitrović. Prvi poeni za bivšeg člana Budućnosti nakon dodavanja Teodosića i odlične finte šuta kojom se oslobodio - 12:26.

10. minut - Jedan pravi "Nedovićevski" koš nekadašnjeg NBA košarkaša. Uspeo je da iskontroliše telo u vazduhu i poentira iz dosta nezgodne pozicije - 12:24.

9. minut - Nešto lošiji period igre na obe strane. Studentski centar nije iskoristio dva slobodna bacanja, a sa druge strane je Branku Laziću dosuđen faul u napadu.

Foto: abaliga.com

Rokas Gedraitis za sada najefikasniji sa sedam koševa

Dobro se brani Zvezda, Nedović trči kontru i maestralno pogađa uz faul Baćovića - 10:22.

8. minut - Nisu se dugo čekali poeni sjajnog Topića! Bivši član Mege odmah pri prijemu šutira za tri i pogađa - 10:19.

Opet hrvatski košarkaš dobro "diriguje" na terenu. Odlično dodavanje za Pavlićevića i već šesti poen za centra domaćih - 10:16.

7. minut - Ubacio je Kapusta prvu trojku za Studentski centar, a istom merom vraća Nedović. Krenule su trojke da ulaze - 8:16.

Ide i prva trojka! Rokas Gedraitis iz polu-kontre prima pas i odmah "pripaljuje" i pogađa iz daljine - 5:13.

6. minut - U igru je ušao i Nemanja Nedović i odmah pokušao za tri, ali nije ubacio. Dobro je ispratio Davidovac i vratio loptu u koš - 5:10.

Sjajno je Topić proigrao Lazića, ali kapiten crveno-belih ne pogađa trojku iz ćoška - 5:8.

5. minut - Fauliran je Kapusta, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a u igru ulazi i super talentovani Nikola Topić - 5:8.

Ponovo pogađa crnogorski centar, a na drugoj strani Gedraitis pogađa karakterističan flouter - 4:8.

4. minut - Evo poena za "stuedente". Pavlićević je lepo proigran i dobro je iskoristio tu loptu poenima iz reketa - 2:6.

Nema slobodnog puta ka košu Zvezde. Morao je Dokins da šutira iz koraka u stranu i preko ruke Davidovca, pa je taj šut završio daleko od obruča - 0:6.

3. minut - Još jedna dobra odbrana beogradske ekipe, ali je prilika za uvećanje prednosti propuštena izgubljenom loptom Dos Santosa.

2. minut - Crveno-beli startuju silovito! Bolomboj ponovo pogađa, ovoga puta težak šut za dva - 0:6.

Sjajna reakcija Davidovca u odbrani i dobar pas za Gedraitisa, koji rešava poenima na obruču - 0:4.

1. minut - Prvi napad i posed imaju gosti iz Beograda. Odmah se spustila lopta na Bolomboja koji rešava napad preko Ivišića - 0:2.

PRE MEČA:

18.25 - Optimistična prognoza trenera Sferopulosa se obistinila i među 12 igrača u "Morači" je i Nikola Topić.

18.23 - Strateg Podgoričana, Dejan Jakara priznaje da ga je "blickrig" njegovog tima u prvom susretu iznenadio, ali da je dokazao da imaju kvalitet i da mogu sa svakim.

- Vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo ovako da izgledamo tri četvrtine, bili smo bolji, ali na kraju je preovladao individualni kvalitet Zvezde. Očekujemo veći pritisak na loptu od samog početka moramo na to da se dobro spremimo. Ali svejedno imamo dosta samopouzdanja da možemo da igramo sa njima barem neko vreme. Moramo biti fokusrani kako bismo mogli doći do novog iznenađenja.

Foto: abaliga.com

Dejan Jakara i Emir Hadžibegović

18.20 - Crveno-beli su poslednji tim koji treba da overi svoje mesto u najboljih osam timova ABA lige. Ukoliko pobede, idu na megdan Megi, koja je savladala Cedevitu sa 2:0. U drugom polufinalnom susretu odigraće se derbi između Partizana i Budućnosti.

18.15 - Grčki stručnjak je saopštio i jako lepe vesti za sve Zvezdine navijače, a to je potencijalni povratak mladog Nikole Topića u redove tima. Talentovani košarkaš i budući NBA as je van terena još od januara ove godine, kada je zaradio povredu kolena u duelu sa Partizanom.

18.10 - Trener evroligaša Janis Sferopulos rekao je da će prvi duel u seriji služiti kao primer kako ne treba ući u ovaj meč.

- Jasno nam je da moramo da odigramo mnogo, mnogo bolje nego prvu utakmicu u Beogradu. Prvo što moramo da imamo a umu je da moramo da igramo na najvišem nivou znajući da na drugoj strani imamo takmičarski vrlo dobru ekipu koja ima svoj kvalitet.

Foto: abaliga.com

Janis Sferopulos

18.00 - Zvezda je uz dosta muke slavila protiv Studentskog centra na svom parketu pre sedam dana (83:81), pa je pretpostavka da će i ovaj meč proteći u neizvesnosti i velikoj borbi.

17.50Dobrodošli na tekstualni prenos četvrtfinalne utakmice plejofa ABA lige između Crvene zvezde i Studentskog centra.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija