• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tv zvezda

09.05.2024

13:53

Grmelo nad Moskvom, pojavili se snimci iz vazduha! Niko na nebu ne može ono što umeju "Striži" i "Ruski vitezovi" (VIDEO)

Printskrin Tv Zvezda

Vesti

Grmelo nad Moskvom, pojavili se snimci iz vazduha! Niko na nebu ne može ono što umeju "Striži" i "Ruski vitezovi" (VIDEO)

Podeli vest

Pojavili su se snimci vazdušnog dela parade organizovane povodom 79. godišnjice ruske pobede u Drugom svetskom ratu. Zabeleženi su iz pilotske kabine aviona.

Na objavljenom snimku možete videti kako su piloti avio grupa "Ruski vitezovi" i "Striži"poleteli lovicma Su-30M. Avioni su ofarbani u tri boje zastave Rusije, a poleteli su sa aerodroma Kubinka u Moskvi, gde je i baza ove grupe.

Nad Crvenim trgom preletele su i posade šest jurišnih aviona Su-25 paradne grupe, a loše vreme koje je pogodilo Moskvu, dovelo je u pitanje kako će vazdušni-desant proći. Međutim, prema rečima komandanta "Ruskih vitezova", avijacijski deo parade protekao je bez problema i vreme nije ometalo zadatak.

"Ruski vitezovi" postoje već 33 godine. Ova jedinstvena grupa za akrobatske letove izvodi akrobacije u teškim lovačkim avionima. Od 1993. godine su stalni učesnici međunarodnih avio-kosmičkih izložbi i aero-mitinga.

"Striži" je pilotska grupa u sastavu Ruskog ratnog vazduhoplovstva koja izvodi akrobacije na nebu. Ova pilotska grupa je osnovana 6. maja 1991. godine. Sedište je, takođe, aviobaza Kubinka u Moskovskoj oblasti. Ovu pilotsku grupu čine šest MiG-ova 29. Najčešće boje na avionima su crvena, bela i plava. Početkom maja 2011. PG "Striži" je proslavila 20 godina postojanja i to novim programima akrobacija na nebu.

Pogledajte veličanstven let!

 

 

 

Podsetimo, na paradi posvećenoj 79. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu učestvovalo je preko 9.000 vojnih lica, među kojima i oko 1.000 pripadnika Specijalne vojne operacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12