• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2024

14:10

(VIDEO) Hitna akcija FSB! Stranci uhapšeni zbog masakra! Planirali još jedan napad!

Društvene mreže

Vesti

(VIDEO) Hitna akcija FSB! Stranci uhapšeni zbog masakra! Planirali još jedan napad!

Podeli vest

Stranci, koji su uhapšeni u Dagestanu, učestvovali su u finansiranju terorista iz „Krokus siti hola“, a spremali su se i da izvedu napad u Kaspijsku, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

„FSB Rusije je 31. marta 2024. godine u Dagestanu osujetila aktivnost terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljanina. Oni su spremali teroristički napad u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Prestupnici su izvršili izviđanje terena, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje“, navodi se u saopštenju.

Takođe je utvrđeno da su uhapšeni militanti direktno učestvovali u finansiranju i snabdevanju lica koja su izvela teroristički napad 22. marta u Moskvi. Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada oni nameravali da napuste teritoriju Rusije.

Jedan od uhapšenih priznao je da je dopremio oružje teroristima koji su izveli napad na „Krokus“.

„Prevezao sam im oružje – tim momcima koji su izveli napad na 'Krokus siti hol' u Moskvi. Prebacio sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (predgrađe Moskve)“, rekao je on.

Pripadnici FSB zaplenili su u njegovoj kući dva automata „kalašnjikov“ i 460 metaka.

U nedelju ujutru Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su specijalne snage blokirale teroriste u stanovnika u stambenim naseljima Mahačkale i Kaspijska. Uveden je režim protivterorističke operacije. Kasnije je saopšteno da su privedena tri lica koja su planirala napade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija