• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.04.2024

21:40

(VIDEO) Svet u šoku gleda! Šta su ovo uradili Rusi?! Padobranci maestralnom akcijom spasili majku i dete od sigurne smrti!

printskrin video ria novosti

Vesti

(VIDEO) Svet u šoku gleda! Šta su ovo uradili Rusi?! Padobranci maestralnom akcijom spasili majku i dete od sigurne smrti!

Podeli vest

Ruski padobranci spasili su i izveli iz opasne zone ženu sa decom koja je pokušavala da samostalno ode u LNR iz Časovog Jara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije uz priložen snimak spasavanja.

„Snajperska grupa padobranaca vraćala se na privremeni punkt po završetku borbenog zadatka u rejonu Časovog Jara, saopštili su u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije.

Pojašnjava se da su oni primetili vozilo sa izbeglicama koje je pogodila ukrajinska topovska artiljerija i bespilotne letelice kamikaze. Tokom napada, porodica je uspela da iskoči iz automobila koji je spaljen od jurišnih dronova Oružanih snaga Ukrajine

 

 

 

„U tom trenutku, snajperisti padobranci su se vraćali putem i takođe su bili pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine. Prva podgrupa je, pokazala neviđenu hrabrost i hrabrost, uspela da porodicu skloni od vatre i počela da vrši ciljanu vatru na bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pojašnjava se da su padobranci koristili dimne bombe, a operateri dronova Oružanih snaga Ukrajine su ih izgubili iz vida. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, tokom još jednog napada ukrajinskih oružanih snaga povređeni su vojnici i jedno dete.

„U tom trenutku, komandant snajperske grupe je na vreme stigao do njih drugim vozilom i uspešno evakuisao ženu sa decom i njegove saborce u njemu, istovremeno pokrivajući evakuaciju i obarajući nekoliko kamikaza dronova Oružanih snaga Ukrajine malokalibarskim oružjem. Po dolasku u bezbedno područje, svim žrtvama je pružena medicinska pomoć, uključujući i jednog maloletnog dečaka. Oni su evakuisani u zdravstvene ustanove, gde im život i zdravlje nisu ugroženi", navodi rusko ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija