• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.04.2024

12:40

Opa! Stoltenberg odao lokaciju NATO trupa u Ukrajini! Svi čekaju odgovor Rusije - može li ovo Putin da gađa?!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Opa! Stoltenberg odao lokaciju NATO trupa u Ukrajini! Svi čekaju odgovor Rusije - može li ovo Putin da gađa?!

Podeli vest

Države članice NATO-a imaju svoje vojnike stacionirane u ambasadama u Kijevu koji obavljaju savetodavne funkcije, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg za Em-Es-En-Bi-Si njuz.

Na pitanje šta misli o inicijativi za slanje trupa u pomoć kijevskom režimu, Stoltenberg uverava da nema planova za borbeno angažovanje NATO-a na ukrajinskoj teritoriji.

- Nemamo planova za bilo kakvo borbeno prisustvo, ali naravno, nekoliko NATO saveznika ima uniformisane muškarce i žene koji se nalaze u ambasadama kako bi davali savete - rekao je Stoltenberg.

Kako je naglasio, moraju se praviti razlike između "uniformisanih osoba koje mogu biti prisutne i prisustva borbenih snaga".

Ova izjava je usledila nakon što je portparol Pentagona general-major Pet Rajder rekao "Politiku" da SAD razmatraju raspoređivanje više savetnika u svojoj ambasadi u Kijevu. Prema njegovim rečima, oni ne bi učestvovali u borbama, već bi savetovali i podržavali ukrajinsku Vladu i vojsku.

Prema pisanju medija, osoblje bi moglo da ima zadatak da vodi logistiku i pomaže u održavanju sistema naoružanja koje isporučuje SAD.

Iako su francuski predsednik Emanuel Makron i nekoliko drugih evropskih lidera odbili da isključe mogućnost slanja trupa na teritoriju Ukrajine u budućnosti, blok je do sada tvrdio da nije direktan učesnik u sukobu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija