• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2024

20:10

Ogroman preokret u srcu Evrope! NATO zemlja prišla Putinu, Zapad kipti od besa! Svi traže krivca za geopolitički poraz!

Shutterstock

Vesti

Ogroman preokret u srcu Evrope! NATO zemlja prišla Putinu, Zapad kipti od besa! Svi traže krivca za geopolitički poraz!

Podeli vest

Povratak Roberta Fica na mesto premijera Slovačke je tu zemlju pretvorio u jednu od najvećih proruskih zemalja u Evropi, piše „Blumberg“.

"Prošla su ta vremena kada su slovačke diplomate ubeđivale zemlje-članice EU da počnu pregovore o članstvu u EU i kada je Bratislava slala Kijevu borbene mašine" pišu autori članka.

Osim toga, Fico je i javno kritikovao kolege iz Evropske unije da ne žele da krenu putem mirnog rešavanja konflikta. Tada je njegova izjava izazvala negativne reakcije Češke i Francuske. Prag je prekinuo konsultacije sa Slovačkom na nivou vlade, a Francuska je isključila predstavnike ove zemlje iz pregovora o Ukrajini.

Prema mišljenju autora članka, Fico nije previše zabrinut zbog gubitka prijatelja u Evropi.

Partija „Smer“ Roberta Fica je tokom jeseni 2023. godine pobedila na parlamentarnim izborima. Fico se javno izjasnio protiv podrške Kijevu i osudio Zapad zbog „širenja crvenog tepiha“ pred ukrajinskim neonacistima. On je istakao da je slovačka vojska u užasnom stanju, jer pomaže ukrajinsku vojsku, tako da više nema borbene avione i PVO sisteme.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija