• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2024

11:02

Hitno saopštenje ruske vojske! Država napadnuta iz tri pravca! Tenkovima i oklopnim vozilima krenuli na granicu!

Maksim Safaniuk / Shutterstock.com

Vesti

Hitno saopštenje ruske vojske! Država napadnuta iz tri pravca! Tenkovima i oklopnim vozilima krenuli na granicu!

Podeli vest

Nakon granatiranja civilnih objekata, ukrajinski teroristi su uz podršku tenkova i oklopnih vozila pokušali da upadnu u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se ističe da su jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije zajedno sa jedinicama granične službe Federalne službe bezbednosti, jutros sprečile pokušaj kijevskog režima da izvrši prodor na pograničnu teritoriju Ruske Federacije u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.

Oko 3 sata po moskovskom vremenu, nakon intenzivnog granatiranja civilnih objekata, ukrajinske terorističke formacije su, uz podršku tenkova i borbenih oklopnih vozila, pokušale da upadnu na teritoriju Rusije istovremeno iz tri pravca kod naselja Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino u Belgorodskoj oblasti.

Svi napadi ukrajinskih snaga su odbijeni. Na protivnika su izvršeni napadi avijacije, raketnih snaga i artiljerije.

„Aktivnim dejstavima jedinica koje pokrivaju državnu granicu Zapadnog vojnog okruga i graničnih snaga, terorističke formacije kijevskog režima su, pretrpevši značajne gubitke, potisnute. Nije bilo povreda državne granice“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

U pograničnoj oblasti na ukrajinskoj strani granice kod Odnorobovke ubijeno je do 60 ukrajinskih terorista, u rejonu Nehotejevke uništena su tri tenka i oklopni transporter, a u oblasti Spodarjušina uništena su dva tenka.

Osim toga, od 8 do 8.25 odbijena su četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti. Pošto je pretrpeo značajne gubitke, neprijatelj je potisnut.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija