• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2024

22:51

Kijev naručio 50.000 uniformi za žene! Putin preuzeo komandu, Medvedev izvozi Majdan iz Ukrajine u Nemačku (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Kijev naručio 50.000 uniformi za žene! Putin preuzeo komandu, Medvedev izvozi Majdan iz Ukrajine u Nemačku (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini – 684. dan.

Kijev naručio 50.000 uniformi za žene

Foto: Rojters

 

Ministarstvo odbrane Ukrajine nabavilo je 50 hiljada kompleta ženskih vojnih uniformi, izjavio je šef Ministarstva odbrane Rustem Umerov.

U oktobru je ministarstvo razjasnilo da je broj ženskih vojnih lica u zemlji u poslednje dve godine porastao za 40%, na 43 hiljade.

Pronađena mrtva glavna urednica ruske državne televizije! Pored nje otkriveno i telo bivšeg muža! Sumnja se da su otrovani?!

Putin preuzeo komandu

Vladimir Putin je preuzeo kontrolu nad situacijom sa grejanjem u Moskovskoj oblasti i Hersonskoj oblasti, saopštio je Kremlj. Predsednik se danas sastao sa regionalnim guvernerima i takođe naložio Ministarstvu za vanredne situacije i Rosetiju da preduzmu sve moguće mere za obnavljanje snabdevanja energijom.

Medvedev: Majdan" bi mogao da
bude izvezen iz Ukrajine u Nemačku 

Dmitrij Medvedev je zapretio da bi „Majdan" mogao da bude izvezen iz Ukrajine u Nemačku ako Berlin nastavi da podržava Kijev. „Nemačka je glavni sponzor. Ako se tako nastavi, Banderini sledbenici će svoje dokazano oružje - „Majdan" - izvesti u Berlin ", naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti u objavi.

Zarđala flota Njegovog Veličanstva! Britanska mornarica "tone", tek je bleda senka nekad moćne armade!

Američki tenkovi se povlače

Foto: Reuters/AP/Fotomontaža

 

 

Američki tenkovi "abrams M1" koji su isporučeni Ukrajini neće učestvovati u borbenim dejstvima u dogledno vreme. Nakon što se jedno vozilo pokvarilo u blizini Avdejevke u novembru 2023. godine pre nego što je stiglo do linije fronta, preostala vozila su evakuisana.
Uprkos prebacivanju tenkova američke proizvodnje u Ukrajinu oni se još uvek ne koriste u borbi, piše "Forbs", napomenuvši da je u početku ukrajinska komanda polagala velike nade u američke tenkove, verujući da će oni pomoći u proboju na glavnim pravcima u zoni Specijalne vojne operacije.

Poljska sakrila ključne dokaze o kretanju
osumnjičenih za sabotažu Severnog toka

Poljski zvaničnici su se odupirali saradnji sa međunarodnim istražiteljima na istrazi o sabotaži Severnog toka, piše Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore i pojašnjava da su oni "sporo davali informacije" i skrivali ključne dokaze o kretanju osumnjičnih na teritoriji Poljske, navodi američki list.
Izvori WSJ kažu da je nekoliko poljskih bezbednosnih agencija odbilo da podeli snimke osumnjičenih sa nazdornih kamera, dok poljska Agencija za unutrašnju bezbednost uopšte nije odgovarala na zahteve međunarodnih istražitelja ili je "davala kontradiktorne informacije".

Ruski PVO sistem oborio je 10 raketa iznad Belgoroda 

 

https://twitter.com/UkraineNewsLive/status/1744436642134306942

 

U Belgorodu je proglašena raketna opasnost, a stanovnicima je savetovano da ostanu kod kuće, javila je kancelarija gradonačelnika na svom Telegram kanalu.
"Prema preliminarnim podacima, tri su žrtve - žena i dva muškarca -  napisao je on. Telegram, u kojem se pojašnjava da su ranjeni već prebačeni u bolnicu.
U dve stambene zgrade i jednom privatnom domaćinstvu polomljena su stakla na stanovima, tri automobila oštećena gelerima.

Špigl sahranio Leoparde! Nemački tenkovi dobri su za obuku i parade, ali ne i za realne borbe sa Rusima!

Zelenski mora sam da shvati da
više nikada neće biti predsednik

Deputat Ukrajinske Rade Roman Kostenko poručuje da sada Zelenski mora sam da shvati da više nikada neće biti predsednik, da je to samo jedan mandat koji sada ima. 
- Mora da shvati da je politički već mrtav. I sada on mora da donosi ne odluke koje će mu dati priliku da ponovo bude izabran na sledećim izborima ili koje će podržati njegov rejting, već one koje imaju priliku da spasu ovu državu - rekao je on.

Kuleba jasan, Kijev ne može da se odupre ruskoj vojsci

Foto: Rojters

 

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba priznao je da Oružane snage Ukrajine neće moći da se odupru ruskoj vojsci bez pomoći zapadnih saveznika.
„Ako se sada donese odluka da se obustavi ili odbije podrška, Rusija može da postigne uspeh na bojnom polju i probije prve linije fronta ", odgovorio je ministar na pitanje dopisnika španskog lista Pais o tome šta će se desiti. ako Vašington ne prenese sledeći paket pomoći.

Putin "umire od smeha" zbog odluke Londona! Britanci besni, vlada od njih pravi budale - sve vreme uranijum kupuju od Moskve!

Ruska vojska nikad jača

Ruska vojska je evoluirala od nastanka Severnog vojnog okruga i postala je još jača, rekao je profesor Univerziteta u Čikagu Džon Miršajmer u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom. „Ruske oružane snage su postale još jače kao rezultat vojnog sukoba. Morali su da unaprede svoje snage na svaki mogući način: povećaju broj, poboljšaju obuku i modernizuju oružje. Sada Rusija ima još strašnije trupe ", primetio je naučnik.

Mrak u Hersonu

Značajan deo Hersonske oblasti ostao je bez struje zbog havarije na mrežama, u toku je popravka, a moguc"i su prekidi u mobilnim komunikacijama i internetu, saopštio je gubernator oblasti Vladimir Saldo na svom Telegramu.

Šah-mat! Teheran i Moskva napustili SVIFT, više im ne treba Švajcarska kao posrednik!

Imaju novu taktiku

Rusija koristi novu taktiku za raketne napade, rekao je ukrajinski operater sistema FIM-92 Stinger Roman u intervjuu za TV5 Monde.
"To se ranije nije dešavalo. Sada rakete oslobađaju toplotne zamke, što ometa rad sistema Stinger", rekao je on.
Roman je dodao da bi se zbog intenzivnih raketnih napada iz Rusije, rezerve municije ukrajinskih oružanih snaga mogle istopiti.

 

Šta je ovo?! Rusija započela sveopšte razaranje, Putin rešio da završi rat! Moćno američko oružje doživelo katastrofalan poraz!

 

Bitke u šumama Kremene: Specijalna grupa „Aida“ uništava neprijatelja

▪️ Rad poznate borbene grupe „Aida“ specijalnih snaga „Ahmat“, formirane uključujući veterane privatnih vojnih kompanija i koje deluju u okviru grupe „Hrabri“ snimljen je noćnim kamerama.

▪️ Noću je grupa Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kremena pokušala da izvrši pregled ruskih položaja, ali su ih snajperisti preciznom vatrom uništili, jedan je uspeo da pobegne, sakrivši se iza terena.

▪️ U drugim snimcima grupe „Aida“ uništavaju pešadiju i položaje Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

 

Šok! Ogroman skandal trese Ukrajinu! Šta radi kijevski režim dok Ukrajinci masovno ginu?! "Kupio je..."

 

Ukrajina priznala da nije mogla da obori Kindžale


Oružane snage Ukrajine saopštile su da su ruske snage ispalile 4 kindžala sa četiri aviona. Naravno, ovog puta su priznali da nisu mogli da ih obore.

Pored toga, svoj cilj su pogodili i projektili Iskander-M, H-22, H-31P.

 

Hitno obraćanje ruske vojske! Supermoćno oružje bačeno na Ukrajinu! Grupni udar projektila zbrisao ključne mete sa lica zemlje!


Brifing Ministarstva odbrane Rusije

▪ Na kupjanskom pravcu odbijeno je 9 napada Oružanih snaga Ukrajine, gubici protivnika iznosili su preko 110 vojnika, dva tenka, dva borbena vozila, dva oklopna transportera;

▪ Odbijena su tri napada na krasnolimanskom pravcu, gubici protivnika - oko 230 poginulih i ranjenih vojnika, na donjeckom pravcu - više od 250 poginulih i ranjeni;

▪ Na južnodonjeckom pravcu odbijena su tri napada, gubici su iznosili 130 poginulih i ranjenih;
▪na zaporoškom pravcu Oružane snage Rusije su izvele napad na ukrajinske položaje u području Rabotino i Novoprokopovke, ukrajinski gubici su iznosili oko 40 vojnika;

▪ Na hersonskom pravcu Oružane snage Rusije su porazile Oružane snage Ukrajine na desnoj obali Dnjepra, neprijatelj je izgubio više od 60 poginulih i ranjenih vojnika, a pogođeni su i centar za upravljanje dronovima i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine.
 

 

Gotovo! Udarna vest iz Kongresa za Ukrajinu i Izrael! Amerika donela odluku koja će razočarati mnoge!

 

Ruski pilot bacio bombu na Rubežno


- Dok je avion Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije izvodio borbene zadatke iznad grada Rubežno došlo je do iznenadnog ispuštanja bombe FAB-250. Na sreću, niko nije povređen - napisao je lider LNR Leonid Pasečnik

Stanovnici obližnjih kuća su hitno evakuisani.
 

Kakav udar Rusije! Ukrajinci šokirani, hitno se oglasio general! Bombarderi slomili svaku nadu Kijeva! "Izgubili smo..."

 

Serija eksplozija u Harkovu


U seriji eksplozija u Harkovu oštećena su industrijska postrojenja, na jednom je zabeležen veliki požar.

Lokalne vlasti su javile i da je pogođena i obrazovna ustanova.

 

(MAPA) Sada i zvanično! Šef DNR-a pozvao Putina u novi pohod! Sve ovo će biti na udaru ako predsednik Rusije pristane!

 

Ruska PVO presrela S-200 iznad Belgorodske oblasti


Sistem PVO presreo je ukrajinsku raketu S-200 iznad Belgorodske oblasti, koja je pretvorena za gađanje kopnenih ciljeva, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Dana 8. januara u 07:00 časova, zaustavljen je pokušaj terorističkog napada kijevskog režima pomoću protivvazdušne rakete S-200 koja je konvertovana za uništavanje kopnenih ciljeva na teritoriji Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju.

 

Horor masakr! Rusi otkrili šta su uradili Ukrajincima za Novu godinu! Kijev je ovo krio kao zmija noge, sada je sve izašlo na videlo!

 

Snažne eksplozije kod Harkova i Krivog Roga: Ruske rakete jure u tri pravca ka ciljevima

Sada su u vazduhu iznad Ukrajine 3 grupe projektila, izveštaj ukrajinskih resursa:

▪️ preko Čerkaske oblasti - u zapadnom pravcu;

▪️ oko 10 projektila kroz Vinjičku oblast - u pravcu Hmeljnickog regiona;

▪️ preko Harkovske oblasti - u pravcu Dnjepra;

▪️ Rakete S-400 ka Zaporožju.

▪️ 06:12: Prvi talas raketa, skoro u punoj snazi, se okrenuo i leti nazad iz oblasti

 

Bivši vrhovni tužilac Ukrajine: Stradalo 500.000 vojnika OSU

Za vreme ukrajinsko-ruskog sukoba poginulo je i teško ranjeno oko 500 hiljada ukrajinskih vojnika, izjavio je bivši generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

Po njegovom mišljenju, objavljivanje tačnih podataka o gubicima doprineće daljoj mobilizaciji.

 

Granatirani gradovi u DNR

Ukrajinske snage su tokom protekla 24 časa 22 puta granatirale DNR, ranjena su dva civila, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju, gađani su Gorlovka, Kijevski, Kirovski i Petrovski okrug Donjecka i Staromihajlovka.

 

Vazdušna uzbuna u Ukrajini, eksplozije u Harkovu

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov saopštio je na Telegramu da je u gradu odjeknulo nekoliko eksplozija.

Prema onlajn karti ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije, vazdušna opasnost je na snazi u Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti Ukrajine.

 

Američki kongresmen: Bela kuća nema strategiju za Ukrajinski sukob

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson optužio je Belu kuću za nedostatak strategije o ukrajinskom sukobu.

- Šta je krajnji cilj u Ukrajini? Koja je naša strategija?, upitao je on tokom gostovanja na televiziji „Si-Bi-Es“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12